معاون وزیر راه و شهرسازی قیمت زمین در تهران معادل قیمت زمین در سوئیس است مظاهریان با بیان اینکه سیاستهای سوداگرانه شهرداری در تهران باعث افزایش قیمت ۷۰۰ درصدی زمین شده است گفت: امروز قیمت زمین در تهران معادل قیمت زمین در سوئیس است. به گزارش ایلنا، حامدمظاهریان معاون مسکن و امور ساختمان وزارت راه […]
معاون وزیر راه و شهرسازی
قیمت زمین در تهران معادل قیمت زمین در سوئیس است
مظاهریان با بیان اینکه سیاستهای سوداگرانه شهرداری در تهران باعث افزایش قیمت ۷۰۰ درصدی زمین شده است گفت: امروز قیمت زمین در تهران معادل قیمت زمین در سوئیس است.
به گزارش ایلنا، حامدمظاهریان معاون مسکن و امور ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به تکمیل طرح پروژه مسکن مهر در سال ۹۶ اظهار داشت: در حال از پروژه مسکن مهر در سراسر کشور کمتر از ۵ درصد باقی مانده است که این واحدهای باقی مانده هم در دست ساخت و تکمیل هستند.
وی با اشاره به طرحهای دولت یازدهم در بخش مسکن گفت: دولت یازدهم طرح مسکن اجتماعی و حمایتی را در دست داشت اما وقت و هزینه دولت صرف اتمام پروژه کلان مسکن مهر شد و اولویت برای اجرا پروژه مسکن مهر بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اواخر سال گذشته طرح مسکن اجتماعی و حمایتی مورد تصویب هیأت وزیران قرار گرفت. طرح مسکن حمایتی شامل حال افرادی میشود که با حمایت دولت میتوانند صاحب خانه شوند.
وی گفت: افتتاح صندوق پسانداز یکم در راستای اجرای طرح مسکن حمایتی بوده و مردم میتوانند با تسهیلات ارزان قیمت از طریق این طرح صاحب خانه شوند.
مظاهریان با اشاره به استقبال مردم از طرح مسکن حمایتی و صندوق پسانداز یکم گفت: خوشبختانه استقبال از صندوق پسانداز یکم قابلتوجه بوده و تاکنون ۱۶۵ هزار نفر در این صندوق سپردهگذاری کردهاند.
مظاهریان تأکید کرد: در حال حاضر در هر روز کاری بهطور متوسط ۵۰۰ نفر در این صندوق سپردهگذاری میکنند.
اجرای قانون مالیات در خانههای خالی از خردادماه
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به گزارش مرکز آمار درباره میزان تعداد خانههای خالی در کشور اظهار داشت: طبق گزارش رسمی مرکز آمار که اواخر سال گذشته منتشر شد در حال حاضر چیزی حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خانه خالی در کشورمان وجود دارد و برآوردها حاکی از آن است که ارزش این خانههای خالی چیزی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است.
مظاهریان ادامه داد: این سرمایه در سالهای گذشته به قصد سودآوری وارد بازار مسکن شده بود اما امروز این حجم از سرمایهگذاری در خانههای خالی حبس شده است.
وی اظهار داشت: هجوم سرمایهگذاری به بازار مسکن در سالهای گذشته سیاست غلطی بود که باعث شده بود بازار مسکن از کالای مصرفی به کالای سرمایهگذاری تبدیل شود و امروز عمده خانههالی خالی خانههای لوکس هستند که با نیاز واقعی بازار متناسب نیست و همپوشانی ندارد.
مظاهریان با بیان اینکه یکی از ابزارهای کنترل تعداد خانههای خالی اخذ مالیات است، گفت: مجلس در دوره قبل قانون مالیات بر خانههای خالی را تصویب کرد که این قانون از خردادماه سال جاری به اجرا میرسد.
وی افزود: البته این مالیات نمیتواند مشوقی باشد تا صاحبان خانههای خالی خانه خود را به فروش بگذارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: طبق قانون اخذ مالیات از خانههای خالی، صاحبان ملک سال اول از پرداخت مالیات معاف هستند و سال دوم ۵۰ درصد اجاره آن خانه را به عنوان مالیات میپردازند و از سالهای بعد این رقم به صورت تساعدی افزایش مییابد.
وی ادامه داد: این ارقام نمیتواند عاملی باشد تا صاحبان ملک را مجبور به فروش خانه کند.
تحویل سامانه شناسایی خانههای خالی در خردادماه
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یکی از بسترهای لازم برای اجرای اخذ مالیات از مالکان خانههای خالی وجود سامانهای برای شناسایی و اخذ مالیات است، گفت: طراحی و راهاندازی این سامانه بر عهده وزارت راه و شهرسازی بوده که در خردادماه این سامانه به وزارت اقتصاد و دارایی تحویل داده میشود.
مظاهریان ادامه داد: تا یکی دو سال آینده میتوان دریابیم که اجرای این قانون مؤثر بوده است یا نه.
شهرداری تهران مرجع صدور ساختوساز است
مظاهریان با اشاره به ادعای یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر اینکه وزارت راه و شهرسازی مجوز بلندمرتبهسازی در تهران را داده است گفت: اخیراً شورای عالی شهرسازی و معماری بیانیهای را در این خصوص صادر کرده و این ادعا را تصویب کرده است. شورای عالی شهرسازی متکی به یک وزارتخانه نیست و با مجموعهای از همکاران دستگاهها و وزرتخانههای مختلف فعال است و اگر این شورا بیانیهای را میدهد باید آن را بپذیریم.
وی با تأکید بر اینکه مجوز ساختوساز با تصمیم نهادهای محلی و شهرداری صادر میشود گفت: شورای عالی شهرسازی و معماری از یک سال گذشته از شهرداری تهران خواسته است که آییننامه مربوط به بلندمرتبهسازی را تعیین کند اما شهرداری تاکنون پیشنویس آن را هم تصویب نکرده است و در طول سالهای گذشته هم این چنین بوده که مجوزها را شهرداری صادر میکرده است.
رونمایی از مبحث قانون جدید ۲۲
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در چند دهه گذشته بیشترین دغدغه ما در حوزه ساخت مسکن بوده است، گفت: قوانین ما در راستای افزایش ایمنی در ساختوساز و ایمنتر ساختن است گفت: در حال حاضر ۲۵ میلیون خانه در سطح کشور وجود دارد که باید امروز قوانین ما معطوف نگهداری از این خانهها شود.
وی ادامه داد: خطرات عمدهای در کلانشهرها در این حوزه وجود دارد. باید محدوده گسلها مشخص شود و بلندمرتبهسازی در محدوده گسلها ممنوع شود.
وی از رونمایی قانون مبحث جدید ۲۲ خبر داد و گفت: در نیمه امسال قانون جدید رونمایی میشود که درآن پیشبینیهای روشنی درباره نگهداری از ساختمانها شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.