سفر به قروه، «دشت خدا»

سفر به قروه، «دشت خدا» پنجمین شهرستان بزرگ کردستان با دارا بودن طبیعتی بکر، دریاچه‌ای نیلگون، آثار تاریخی و امامزاده‌ای که اژدهای دوتکه شده را محافظت می‌کند سفره دیدار مهمانان را رونق می‌بخشد. به گزارش مهر، قروه از شمال به شهرستان بیجار، ‌از خاور و جنوب خاوری به شهرستان همدان، از جنوب به شهرستان سنقر […]

سفر به قروه، «دشت خدا»

پنجمین شهرستان بزرگ کردستان با دارا بودن طبیعتی بکر، دریاچه‌ای نیلگون، آثار تاریخی و امامزاده‌ای که اژدهای دوتکه شده را محافظت می‌کند سفره دیدار مهمانان را رونق می‌بخشد.

به گزارش مهر، قروه از شمال به شهرستان بیجار، ‌از خاور و جنوب خاوری به شهرستان همدان، از جنوب به شهرستان سنقر و از باختر به شهرستان دهگلان محدود می‌شود. این منطقه دارای آب و هوای نسبتاً سرد و نیمه خشک است و میزان بارندگی سالانه به‌طور متوسط در حدود ۴۸۰ میلی‌متر است.

این شهرستان در مسیر راه اصلی سنندج – همدان قراردارد و از این راه به درازای ۷۲ کیلومتر به سوی جنوب خاوری تا شهر همدان و به درازای ۹۳ کیلومتر به سمت شمال باختری تا سنندج فاصله دارد و در واقع به ورودی استان کردستان معروف است.

در وجه تسمیه قروه، این منطقه را به «دشت خدا» معنی کرده‌اند و بر همین اساس این ش‍‍ه‍رس‍ت‍‍ان‌ را ک‍ه‌ در دش‍ت‌ وس‍ی‍‍ع‍‍ی در ش‍م‍‍ال‌ ‌غ‍رب‍‍ی همدان‌ و در طول‌ ج‍‍اده‌ س‍ن‍ن‍دج‌ ب‍ه‌ همدان‌ واق‍‍ع‌ ش‍ده‌ است‌، ‌ع‍لاوه‌ ب‍ر م‍وق‍‍ع‍ی‍ت‌ وی‍ژه‌ ‌اق‍ت‍ص‍‍ادی ‌از ن‍ظر ک‍ش‍‍اورزی و م‍‍ع‍دن، دارای ج‍‍اذب‍ه‌های زی‍‍ادی است به دشت خدا که دارای کوه‌های دل‌انگیز و دشت‌های بی‌همتاست در استان کردستان می‌شناسند.

م‍رک‍ز ح‍ک‍وم‍ت‌ قروه در گذشته روس‍ت‍‍ای‍‍ی ب‍ن‍‍ام‌ ق‍ص‍لان‌ در ۸‌ ک‍ی‍ل‍وم‍ت‍ری م‍ح‍ل‌ ف‍‍ع‍ل‍‍ی ق‍روه‌ ‌ام‍روزی ب‍وده‌ است که از ی‍‍ادگ‍‍اره‍‍ای ‌آن‌ روزگ‍‍ار که ت‍وس‍ط ‌ام‍‍ان‌‌‌ا…‌‌خ‍‍ان؛ وال‍‍ی ک‍ردس‍ت‍‍ان‌ احداث شده می‌توان به ق‍ل‍‍ع‍ه، م‍س‍ج‍د، ح‍م‍‍ام، ب‍‍اغ‌ و ب‍ی‍ش‍ه‌ ب‍زرگ‍‍ی در این منطقه اشاره کرد ک‍ه‌ ‌ام‍روز ‌آث‍‍اری ‌از آنها ب‍رج‍‍ای م‍‍ان‍ده‌ و ب‍رای م‍س‍‍اف‍ری‍ن‌ این ش‍‍ه‍ر ج‍ذاب‍ی‍ت‍‍ی خ‍‍اص‌ دارد.

این شهرستان با ۶۶ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و نیز ۸۰ اثر شناسایی شده و منتظر در لیست انتظار ثبت ملی در جنوب‌شرقی استان جای گرفته و با طبیعت کوهستانی هزاررنگ بدر و پریشان، جزیره آبی سراب، کوه‌های صخره‌ای پنجه علی و بدر یا قلوز و پریشان، باغ و باغچه‌های پرعطر، سد سنگ سیاه و آثار تاریخی و باستانی همچون منطقه سیاحتی زیارتی باباگرگر و اژدهای عظیم‌الجثه، فرهادتاش و غار وینسار، پل تاریخی فرهادآباد، حمام به یادگار مانده از اواخر هزاره دوم پیش از میلاد در روستای قصلان یا تپه‌های تاریخی و نیز آبشار سنگین‌آباد که در نوع خود بی‌نظیر است که هر کدام در روستاهای شهرستان جا خوش کرده‌اند و نیز رودخانه‌هایی که طبیعت روستایی را رونق داده‌اند به رخ نشان دادن هر آنچه در نهان خود دارد، می‌پردازد.

به هر حال با نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان سفری به همین نزدیکی را تجربه خواهید کرد.

سراب؛ نگینی آبی در دل شهر

اگر می‌خواهید خاطره‌ای رؤیایی برای خود رقم بزنید حضور در جزیره آبی سراب کوثر چنین رؤیایی را برای شما محقق می‌کند. دریاچه سراب کوثر در فاصله یک کیلومتری جنوب‌غربی شهر قروه قرار دارد.

باباگرگر؛ زیارت، سیاحت و درمان

چشمه آب معدنی باباگر قروه مهم‌ترین چشمه این منطقه است. ی‍ک‍‍ی ‌از ‌ع‍‍ارض‍ه‌های طب‍ی‍‍ع‍‍ی ج‍‍ال‍ب‌ در ک‍ن‍‍ار این م‍ج‍م‍وع‍ه‌، گ‍دازه‌ ‌آت‍ش‍ف‍ش‍‍ان‍‍ی م‍شه‍ور ب‍ه‌ «س‍ن‍گ‌ ‌اژده‍‍ا» است‌ ک‍ه‌ ظ‍اه‍ری ش‍ب‍ی‍ه‌ ب‍ه‌ حیوانات‌ ‌ع‍ظی‍م‌‌‌ال‍ج‍ث‍ه‌ م‍‍اق‍ب‍ل‌ ت‍‍اری‍خ‌ دارد و حکایت‌های روایی این فسیل اژد‌ها نیز شنیدنی است.

روستای باباگرگر در ۲۸ ک‍ی‍ل‍وم‍ت‍ری شمال شرق ش‍‍ه‍ر ق‍روه و در مسیر شهر دلبران‌ است. ‌وجود چشمه‌های آب معدنی بسیار فعال در جنوب روستای باباگرگر و در جوار امامزاده سبب شکل‌گیری اشکال رسوبی لایه‌لایه و به ندرت یکپارچه و توده‌ای شکل شده است.

بدر و پریشان؛ رقص رنگ از کوه تا دامنه طبیعت

بدر و پریشان که منطقه‌ای کوهستانی است و از کوه‌های صخره‌ای، دره‌های کم عمق، تپه ماهور‌ها و ارتفاعات به‌هم پیوسته تشکیل یافته است که دامنه تغییرات ارتفاعی آن بین دو هزار تا ۳ هزار و ۲۹۸ متر متغیر است.

حمام قصلان؛ شاهکار تاریخی از هزاره دوم پیش از میلاد

 

در روستای قصلان که در ۶ کیلومتری شمال شرق قروه سر راه دینور به سمت زنجان و در سرچشمه رودخانه شور شهر سریش‌آباد قرار دارد دو اثر تاریخی ملی وجود دارد، نخست تپه باستانی ضلع غربی روستا و همچنین حمام قصلان است که جزیی از مجموعه بزرگ ارگ، بازار، مسجد و بناهای باشکوهی بوده که به اواخر دوره زندیه و زمان حکومت خسرو خان اول، والی وقت کردستان بر می‌گردد.