نگاهی به راهبرد انتخاباتی رهبرانقلاب؛ اصلح کیست و خط قرمز انتخابات کدام است؟ ۳ راهبرد انتخاباتی رهبرمعظمانقلاب همواره نقشه راه برگزاری انتخاباتی سالم، حداکثری و با امنیت و آرامش بوده است. انتخاباتی که رهبری از آن به عنوان تضمین کننده امنیت ملی نام میبرند. به گزارش مهر، در روزهای تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به […]
نگاهی به راهبرد انتخاباتی رهبرانقلاب؛
اصلح کیست و خط قرمز انتخابات کدام است؟
۳ راهبرد انتخاباتی رهبرمعظمانقلاب همواره نقشه راه برگزاری انتخاباتی سالم، حداکثری و با امنیت و آرامش بوده است. انتخاباتی که رهبری از آن به عنوان تضمین کننده امنیت ملی نام میبرند.
به گزارش مهر، در روزهای تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به سر میبریم. تب و تاب انتخابات داغ شده و فعالیت شخصیتها و احزاب سیاسی روزبهروز بیشتر میشود. در طول ادوار سابق رقابتهای انتخاباتی، همواره دو راهبرد کلان از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح و پیگیری شده است؛ راهبرد اول «حضور حداکثری مردم» در انتخابات و راهبرد دوم تأکید بر «انتخاب اصلح».
این جمله رهبر انقلاب مشهور است، در زمانی که برخی از سران اصلاحطلب در گذشته تصمیم گرفته بودند که در یکی از انتخابات شرکت نکنند، رهبر انقلاب تأکید کردند که اگر لازم باشد خودم وارد میشوم و به شکلگیری یک جریان اصلاحطلب برای فضای سیاسی جامعه کمک میکنم. ایشان همواره با فراخوان از افراد با صلاحیت با سلیقههای مختلف و جریانهای معتقد به جمهوری اسلامی، خواهان مشارکت فعال در انتخابات بودهاند. «در انتخابات همه سلیقهها باید شرکت کنند. این هم حق همه است و هم وظیفه همه است. انتخابات مال یک سلیقه خاص، یک جریان فکری و سیاسی خاص نیست».
ایشان در هفته جاری نیز در دیدار با کارگران بر حضور حداکثری مردم در پای صندوقهای رأی تأکید داشته و با ابراز خرسندی از اینکه فضای انتخاباتی در کشور در حال گرم شدن است، متذکر شدند: هرکس کشور، نظام و امنیت را دوست دارد در انتخابات شرکت کند، این حضور تعیینکننده شر دشمن را از سر کشور کم خواهد کرد. هرگز نمیگویم به چه کسی رأی بدهید یا ندهید، اما اصرار دارم که در پای صندوق رأی حاضر باشید و به هر کسی تشخیص میدهید رأی دهید.
رهبر انقلاب همچنین تأکید کردند: ملت عزیز بدانند حضور در انتخابات در موضوع امنیت ملی تعیینکننده است و اگر مردم پای صندوقهای رأی بیایند، کشور در امنیت باقی خواهد ماند.
رهنمود دیگر رهبری انتخاب اصلح بود و بر همین اساس ایشان به بیان ویژگیهای نامزد اصلح پرداختند که این ویژگیها را میتوان در توصیههای حضرت آیتا…خامنهای به نامزدهای انتخاباتی جستجو کرد.
کار انقلابی و جهادی؛ ایشان تنها راه سامان یافتن مشکلات کشور دانستند و بیان داشتند: «مردم و نامزدها بدانند که برای حل مشکلات موجود باید مثل یک جهادگر، کمر بسته خدمت بود و با کار «پرحجم و با کیفیت، مجاهدانه و انقلابی»، بنبستها را شکافت و کشور را به پیش برد.»
حمایت از قشرهای ضعیف؛ تشخیص این ویژگی را باید در شعارها و برنامههای کاندیداها جستجو کرد؛ همچنان که رهبری فرمودند: نامزدها بهگونهای شعارها و برنامهها را مطرح کنند که همه بدانند با هدف اصلی حمایت از طبقات ضعیف وارد عرصه شدهاند و حل این مشکل مهم برای آنها در اولویت جدی قرار دارد.
انقلابیگری؛ ایشان در تعریف انقلابیگری بیان داشتند: انقلابیگری یعنی سرگرم تشریفات و حاشیه و کارهای زرق و برقدار نشدن و تلاش بیپایان و خستگیناپذیر برای حل مشکلات مردم و گشودن گرههای تولید و کار و اشتغال با راههای میانبر.
خط قرمز انتخابات
اما سومین راهبرد انتخاباتی رهبری چیست؟ در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ (اولین انتخابات پس از فتنه ۸۸) کلید واژهای دیگر از سوی رهبری نظام به عنوان راهبرد انتخابات مطرح شد که آن «حقالناس» بود. پس از فتنه ۸۸ و سعی گروهی بر پایمال کردن رأی مردم و تقسیم آن مبنی بر رأی بالای شهر و پایین شهر؛ رهبرمعظمانقلاب بر حفاظت از آرای مردم تأکید کردند. حالا حقالناس یک خط قرمز برای انتخابات و تمام گروهها و جناحهای سیاسی شناخته میشود و همه بر رعایت آن تأکید دارند.
مر قانون
امسال نیز ایشان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم مجدداً بر راهبردهای انتخاباتی خود متذکر شدند: اول اینکه «در امر انتخابات مر قانون باید عمل بشود» و بر این اساس« نتیجه انتخابات ملت هرچه شد، معتبر است». این تأکید رهبری دالالت دارد بر اینکه قانون انتخابات برای همه نامزدها ساری و جاری است و این قانون شامل تمام مراحل انتخابات از زمان ثبت نام تا تأیید صلاحیت توسط شورای نگهبان و سپس رقابتهای انتخاباتی، رأیگیری و اعلام نتایج است و اما دومین نکته؛ ورود و توصیه رهبری در انتخابات آن «جایی که کسانی بخواهند در مقابل رأی مردم و انتخاب مردم بِایستند و با مزاحمت در مقابل رأی مردم، رأی مردم را بشکنند.»
تجربههای پیدا و پنهان انتخابات در سالهای قبل، حاکی از آن است که برخیها در تمکین به رأی مردم دچار ضعف یا اسیر خودبزرگبینی شدهاند و احتمال تکرار این اتفاقات چندان دور از ذهن نیست؛ به ویژه اینکه دشمنان انقلاب نیز دخالت در انتخابات و تأثیر بر رأی مردم را یک راهحل میدانند و برای آن برنامه دارند.
حضرت آیت ا… خامنهای در سخنان نوروزی خود همچنین با اشاره به تلاش برخی برای شکستن نتیجه رأی مردم در انتخابات دورههای مخلتف افزودند: «در امر انتخابات مر قانون باید عمل بشود؛ مر قانون باید عمل بشود. نتیجه انتخابات ملت هرچه شد، این معتبر است، این قانون است. بنده در انتخاباتها دخالت نمیکنم؛ هیچوقت به مردم نگفتهام و نمیگویم این کس را انتخاب کنید، آن کس را انتخاب نکنید. فقط یک جا بنده دخالت میکنم و آنجایی است که کسانی بخواهند در مقابل رأی مردم و انتخاب مردم بِایستند و با مزاحمت در مقابل رأی مردم، رأی مردم را بشکنند. هر کس بخواهد با نتیجه آرای ملت دربیفتد، بنده در مقابلش میایستم. در سالهای گذشته و انتخاباتهای گذشته هم همینجور بوده؛ در سال ۷۶ در سال ۸۴ در سال ۸۸ در سال ۹۲؛ بعضی مقابل چشم مردم بوده و مردم مطلع شدهاند؛ بعضی را هم مردم مطلع نشدهاند اما این حقیر در جریان قرار گرفتهام. در همه این سالهایی که شمردم، کسانی بودند که میخواستند در مقابل انتخابات بِایستند؛ که در سال ۸۸ آشکار شد و آمدند در میدان اردوکشی کردند و در آن سالهای دیگر جور دیگری [بود]. در همه این سالها بنده ایستادم و گفتم نتیجه انتخابات مردم هرچه هست باید تحقق پیدا کند؛ این آنجایی است که من در امر انتخابات دخالت میکنم و در مقابل مخالفین و معارضین انتخابات میایستم.»
صیانت از انتخابات ۹۲
آنچه در فتنه ۸۸ گذشت بر همگان آشکار است، اما شاید یکی از مقاطعی که ذکر آن توسط رهبری توجه بسیاری را به خود معطوف کرد، انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ بود. در این سال، حسن روحانی به عنوان رییسجمهور ایران برگزیده شده و مجری برگزارکننده انتخابات نیز دولت احمدینژاد بود. روحانی در حالی با اختلاف زیر یک درصد توانست پیروز انتخابات شود که همین اختلاف یک درصدی سبب مطرح شدن درخواست برای بازشماری آرای انتخاباتی شد. اما رهبر انقلاب اجازه چنین کاری را ندادند و بر ضرورت اعلام صریح نتیجه انتخابات تأکید کردند چراکه صیانت از انتخابات یکی از مهمترین راهبردهای انتخاباتی رهبری است.
صریحاً نوشتم انتخابات نباید دست بخورد
ایشان در دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور در دی ماه ۹۴ درباب صیانت از آرا بیان داشته بودند: «یکوقتی در مورد انتخابات تهران در یک دورهای، خیلی جنجال شد؛ سروصدا شد و اصرار شد بر اینکه این انتخابات ابطال بشود. بنده گفتم باید تحقیق کنید؛ در تهران دو -۳ میلیون از مردم آمدهاند در انتخابات شرکت کردهاند، ما رأی اینها را به کلی باطل کنیم؟ این چه حرفی است؟! باید تحقیق کنیم ببینیم چهجوری است. تحقیق کردیم، معلوم شد که نه اینجور نیست. تحقیق مفصل کردیم؛ بنده در آن سالها صریحاً نوشتم به شورای نگهبان که نخیر، انتخابات نباید دست بخورد. یعنی انتخابات حق مردم است، مال مردم است و ما نمیتوانیم انتخابات را متهم کنیم به اینکه مثلاً فرض کنید که اینجور است یا آنجور است.»
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.