دشت لاله‌های خراسان شمالی سربه‌زیر از بی‌مهری

دشت لاله‌های خراسان شمالی سربه‌زیر از بی‌مهری   دشت‌های خراسان شمالی در شهرستان گرمه، محل جلوه‌گری کمیاب‌‌‌ترین گل‌های جهان است، لاله‌هایی که سربه‌زیری امروزِ آنها از بی‌مهری مسؤولان و گردشگران پدید آمده است. به گزارش مهر، در اواخر فروردین و با نزدیک شدن اردیبهشت‌ماه هرسال، لاله‌های زرد و لیمویی‌رنگ دشت‌های خراسان شمالی در منطقه خمبی […]

دشت لاله‌های خراسان شمالی سربه‌زیر از بی‌مهری

 

دشت‌های خراسان شمالی در شهرستان گرمه، محل جلوه‌گری کمیاب‌‌‌ترین گل‌های جهان است، لاله‌هایی که سربه‌زیری امروزِ آنها از بی‌مهری مسؤولان و گردشگران پدید آمده است.

به گزارش مهر، در اواخر فروردین و با نزدیک شدن اردیبهشت‌ماه هرسال، لاله‌های زرد و لیمویی‌رنگ دشت‌های خراسان شمالی در منطقه خمبی و سرای شهرستان گرمه سر از خاک بیرون آورده و با جلوه‌گری زیبایی، گردشگران را به‌سوی خود فرامی‌خوانند.

دشت لاله‌های واژگون، این کمیاب‌‌‌ترین گل‌های جهان که در ارتفاعات ۱۵۰۰ متری زیردریا منظره‌ای دل‌انگیز و چشم‌نواز را ایجاد کرده، فرصت بسیار خوبی برای رونق صنعت اکوتوریسم و جذب گردشگر به این منطقه است.

فرصتی که چند سالی است متولیان امر آن را مغتنم شمرده و با برگزاری جشنواره لاله‌های واژگون، سعی در شناخت این منطقه به گردشگران دارند که البته این لاله‌های سربه‌زیر با بی‌مهری‌هایی نیز مواجه شده‌اند.

لاله‌های واژگون که از گونه‌های خیلی کمیاب گیاهی است، علاوه بر ارزش تفرجگاهی و ایجاد چشم‌انداز زیبا، ارزش دارویی نیز دارد، این جلوه‌نمایی گل‌های زیبا در دشت‌های شهرستان گرمه عمرِ طولانی ندارد و زمان اندکی از سال را میزبان گردشگران است.

همین زمان اندک، با غفلت برخی انسان‌ها و در زیر سایه کوتاهی مسؤولان، هر سال کم‌تر می‌شود به‌طوری‌که در سال جاری شاهد تخریب و کاهش مساحت رویش لاله‌های واژگون در دشت‌های شهرستان گرمه بودیم.

لاله واژگون خراسان‌شمالی از نظر ارتفاع و رنگ با لاله واژگون استان‌های چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد متفاوت است و عمدتاً با دورنگ زرد و بنفش کمرنگ در برخی مناطق خراسان شمالی و در ارتفاعات بالای ۱۵۰۰ متر از سطح دریا می‌روید، به نظر می‌رسد این ظرفیت پیش از برگزاری جشنواره و بیش از جذب گردشگر، نیازمند توجه مسؤولان امر و ایجاد زیرساخت‌هایی نظیر پارکینگ، آب آشامیدنی، تابلوهای راهنمای گردشگران و البته قرق و حفاظت کامل از منطقه است، در این صورت است که با جذب گردشگر و رونق صنعت اکوتوریسم در خراسان شمالی، فرهنگ گردشگری و حفظ محیط‌زیست نیز تقویت و ترویج می‌شود.