زیرساختهای انرژیها نو گرانتر از سوختهای فسیلی امید توکلی، رییس مرکز فناوری راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص برگزاری چهارمین کنفرانس هیدروژن و پیل سوختی گفت: موضوع هیدروژن و پیل سوختی با تشکیل کمیته راهبردی پیل سوختی در سال ۱۳۸۵ بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و تا کنون ۳ کنفرانس […]
زیرساختهای انرژیها نو گرانتر از سوختهای فسیلی
امید توکلی، رییس مرکز فناوری راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص برگزاری چهارمین کنفرانس هیدروژن و پیل سوختی گفت: موضوع هیدروژن و پیل سوختی با تشکیل کمیته راهبردی پیل سوختی در سال ۱۳۸۵ بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و تا کنون ۳ کنفرانس ملی در حوزه هیدروژن و پیل سوختی برگزار شده است.
به گزارش مناقصهمزایده، با توجه به فعالیتهای دانشگاه تهران در حوزه هیدروژن و پیل سوختی و مکاتبات و مذاکراتی که با انجمن هیدروژن و پیل سوختی به عنوان متولی برگزاری این کنفرانسها انجام گرفت، مقرر شد برگزاری چهارمین کنفرانس هیدروژن و پیل سوختی به عهده دانشکده فنی دانشگاه تهران باشد.
دبیر چهارمین کنفرانس هیدروژن و پیل سوختی تصریح کرد: موضوع هیدروژن و پیل سوختی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر بسیار مورد توجه است و با توجه به محدودیتهایی که درمورد سوختهای فسیلی و مصرف آن داریم که مهمترین آن بحث کمبود منابع سوختهای فسیلی در صنعت نفت، گاز و زغال سنگ و اینکه این منابع روبه اتمام هستند.
هیأت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران ادامه داد: موضوع اتمام منابع سوختهای فسیلی در بسیاری از کشورها اتفاق افتاده و در ایران هم با توجه به شیبی که دارد به نظر میآید در آینده با کمبود این منابع مواجه شویم.
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشکده فنی دانشگاه تهران افزود: کشورهای اروپایی پیشروترین کشورها در بحث انرژیهای تجدیدپذیر هستند بهطوری که کشور آلمان ۵۰ درصد الکتریسته خود را از طریق انرژی خورشیدی تأمین میکند و یا کشوری مثل دانمارک و فنلاند در حدود صددرصد انرژی الکتریسیته را از انرژی بادی تأمین میکند و این نشان میدهد که رویکرد کشورهای اروپایی خیلی قابل ملاحظه بوده و جلوتر از بقیه کشورها پیش میروند و در ایران جایگاه و سهم انرژی تجدیدپذیر بسیار ناچیز است.
وی یادآور شد: بر همین اساس در ایران از چند سال پیش قیمت تضمینی خرید برق تجدیدپذیر در حوزههای مختلف شامل برق زبالهسوز، برق بادی، برق خورشیدی و… منتشر شده است. در سالهای اخیر مقداری این قیمتها بنابر دلایل و سیاستگذاریهای وزارت نیرو کاهش پیدا کرد و موجب شد سرمایهگذاران خارجی که ایران را بهعنوان بازار خوبی در این حوزه میدیدند تا حدودی عقبنشینی کنند.
این مقام مسؤول ادامه داد: این قیمتها مجدداً در سال گذشته بررسی و افزایش پیدا کردند و در بحث هیدروژن و پیل سوختی و برق تولیدی آن که قبلا قیمت گذاری نشده بود در اسفند ۹۵ برای اولین بار قیمت تضمینی برای برق پیل سوختی حدود ۴۶۰ تومان به ازای هر کیلو وات برق پیل سوختی اعلام شد. البته و متأسفانه این مکانیزهای تشویقی باعث نشده که در ایران و در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر اتفاق قابل توجهی رخ دهد چرا که همچنان فناوریها و زیرساختهای مرتبط با حوزه انرژی تجدیدپذیر در مقایسه با سوختهای فسیلی قیمت گرانتری داشته و نیاز به سرمایهگذاری و حمایتهای دولتی دارد.
وی گفت: لازم است در این بخش دولت ورود پیدا کند و مکانیزمهای حمایتی را اجرا کند. در این راستا دولت مصوبهای در شهریور ماه ۹۵ داشت که براساس آن تمام سازمانهای دولتی را مکلف کرد طی دو سال آینده ۲۰ درصد برق مورد نیازشان را از انرژی تجدیدپذیر تأمین کنند که البته این مصوبه علیرغم حالت اجباری آن و زمان حدود ۸ ماهی که از آن میگذرد هنوز آییننامه اجرایی مربوطه از طرف وزارت نیرو اعلام نشده و سازمانها نمیدانند با چه سازوکاری باید این کار را انجام دهند.
توکلی تعداد مقالههای دریافتی را ۱۲۶ مقاله عنوان کرد و افزود: از این تعداد ۴۰ مقاله بهصورت ارایه شفاهی پذیرش شده و ۸۰ مقاله به صورت پوستر هستند.
کنفرانس در ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت در محل دانشکده مهندسی برق دانشگاه تهران برگزار میشود. برای کنفرانس ۸ نشست سخنرانی ارایه مقالهها، دو نشست تخصصی و ۸ کارگاه تخصصی در حوزههای مختلف برنامهریزی شده که کارگاهها در صورت رسیدن به حد نصاب تشکیل خواهند شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.