مدیرعامل POGC در پاسخ به مناقصهمزایده مطرح کرد ترک تشریفات مناقصه فاز۱۱ پارس جنوبی با اعلام شرکت نفت اجرا می شود سمیه مهدوی- فاز ۱۱ پارسجنوبی پس از ۱۵ سال بلاتکلیفی و پاسکاری در زمین پیمانکاران ایرانی، چینی و فرانسوی سرانجام در آبان ماه سال جاری طی امضای یک تفاهمنامه با کنسرسیوم بینالمللی با لیدری […]
مدیرعامل POGC در پاسخ به مناقصهمزایده مطرح کرد
ترک تشریفات مناقصه فاز۱۱ پارس جنوبی با اعلام شرکت نفت اجرا می شود
سمیه مهدوی- فاز ۱۱ پارسجنوبی پس از ۱۵ سال بلاتکلیفی و پاسکاری در زمین پیمانکاران ایرانی، چینی و فرانسوی سرانجام در آبان ماه سال جاری طی امضای یک تفاهمنامه با کنسرسیوم بینالمللی با لیدری شرکت توتال تعیین تکلیف شد. این درحالی است که قرار بود تا پایان سال ۹۵ این تفاهمنامه به قرارداد تبدیل شود اما تاکنون علیرغم برداشتن گامهای پایانی در تنظیم قرارداد این امر به وقوع نپیوسته است.
محمدمشکینفام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در نشست خبری روز گذشته در پاسخ به سؤال خبرنگار مناقصهمزایده در خصوص زمان انعقاد قرارداد فاز ۱۱ پارسجنوبی با فرانسویها گفت: واگذاری فاز ۱۱ پارسجنوبی با ترک تشریفات به توتال خواهد رسید، تقریباً کارهای این پروژه برای واگذاری به اتمام رسیده است و زمان انعقاد این معاهده در دست شرکت ملی نفت خواهد بود.
درباره اظهارات مطرح شده در خصوص پیشرفت فازهای پارسجنوبی در دولت قبل مبنی بر اینکه اعلام میکنند پارسجنوبی با پیشرفت ٥٠ درصدی به این دولت رسیده است و دولت یازدهم کار سختی برای به پایان رساندن آن نداشته است، اظهار کرد: فارغ از بحثهای سیاسی و انتخاباتی به این سؤال پاسخ میدهم.
وی با اشاره به این که بیش از ٢٠ سال است که در شرکت نفت و گاز پارس حضور دارم و از اجرای نخستین فاز پارسجنوبی در این شرکت بودم، گفت: تحریم، سوءمدیریت و نبود ثبات مدیر را در پیمانکاران اصلی اجرای فازهای پارسجنوبی سبب شد اجرای کار در فازهای ١٥ تا ١٨ پارسجنوبی به یک کلاف سردرگم تبدیل شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با یادآوری اظهارات آقای سوری (مدیرعامل اسبق شرکت نفت و گاز پارس) گفت: پالایشگاه فاز ١٧ و ١٨ END TEST (تست اول و آخر) است یعنی همکاران با توجه به شرایط تحریم و نبود تجهیزات مجبور بودند هر کالایی که به دستشان میرسد در این فازها استفاده کنند و این موضوع پالایشگاه فاز ١٧ و ١٨ پارسجنوبی را به یک کلاف سردرگم تبدیل کرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درمورد اقدامات دولت یازدهم در توسعه فازهای پارسجنوبی، اظهار کرد: اولین کاری که انجام شد لولهکشی مجدد بود و بخشی از انرژی پیمانکار بعد از سال ۱۳۹۲ به این کار اختصاص داشت. از سوی دیگر شرکتهای خارجی پول را گرفته بودند اما طوری که باید و شاید خرج نمیشد، در واقع پول داده شده بود اما کاری در قبال آن انجام نشده بود. ما فازهای پارسجنوبی را با مشقت و تدبیر جمع و جور کردیم. به ما یک کلاف سردرگم تحویل داده بودند که نه ابتدا داشت و نه انتها.
مشکینفام تأکید کرد: همانطور که وزیر نفت گفتند، پارسجنوبی را پول نساخت بلکه تدبیر و عشق ساخت.
وی با بیان اینکه طبق برنامه دولت قبل پروژه فازهای پارسجنوبی باید تا سال ۱۳۹۰ تمام میشد، اظهار کرد: فازهای ۱۷، ۱۸، ۱۵ و ۱۶ و همچنین ۱۲ باید در اواخر دولت قبل یا اوایل دولت جدید براساس طرحی که در دولت قبل ریخته شده بود تمام میشد. سال ۱۳۸۹ پروژه ۳۵ ماهه بسته شد، در حالی که از لحاظ فنی امکان نداشت پروژهها ۳۵ ماهه به نتیجه برسند. دولت قبل اعلام کرده بود پروژهها ۳۵ ماهه بسته خواهد شد و فروردینماه سال ۱۳۹۲ به ثمر میرسد. فازهای ۲۰، ۲۱ و ۱۹ قرار بود طبق برنامه دولت قبل در فروردینماه سال ۱۳۹۲ راهاندازی شود. پس چرا این اتفاق نیفتاد. آنها گمان میکردند اگر روی کاغذ طرحی بریزند به ثمر مینشیند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در ادامه در مورد نحوه توسعه میدان فرزاد، تصریح کرد: شرکت پتروپارس مشاور توسعه این میدان نیست بلکه به صورت MC کمک میکند. میدان فرزاد شبیه به پارسجنوبی نیست و باید درمورد آن طراحی پایه انجام شود.
مشکینفام افزود: گزینههای مختلفی برای گاز خروجی میدان فرزاد است که گاز این میدان به شبکه منتقل شود یا تبدیل به LNG شود. همه این موارد باید مورد بررسی قرار بگیرد تا بهترین گزینه انتخاب شود. در ابتدا با شرکت پتروپارس قرارداد MC را امضا میکنیم سپس شرکتهای بینالمللی که در زمینه تولید گاز فعالیت کردند را انتخاب میکنیم و بعد توسعه این میدان به صورت پکیجهای EPCF به بازار ارایه میشود.
وی با تأکید بر اینکه توسعه فرزادB در اولویت قرار دارد، توضیح داد: عمده گاز در فرزادB است. ۸۰ درصد گاز در فرزادB و تنها ۲۰ درصد گاز در فرزاد الف قرار دارد به همین دلیل اولویت توسعه با فرزادB است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در ادامه با اشاره به طرح توسعه فاز ۱۴ پارسجنوبی، اظهار کرد: سعی میکنیم تا پایان سال دو سکوی این فاز را وارد مدار کنیم. همچنین خط لوله دریا تکمیل میشود. سکوها در یارد ایزایکو آماده است. همچنین همه قطعات زنجیره تولید این فاز آماده هستند و تلاش میشود یک میلیارد فوت مکعب گاز تولیدی فاز ۱۴ تا پایان سال به پالایشگاه خشکی منتقل شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.