مناقصه اروندان در راستای توان سنجی پیمانکاران داخلی بود

مناقصه اروندان در راستای توان سنجی پیمانکاران داخلی بود گروه انرژی- معاون وزیر نفت درباره فراخوان شرکت نفت و گاز اروندان گفت: این شرکت برای بخش بهره‌برداری به‌طور «آزمایشی» و در راستای توان سنجی پیمانکاران داخلی اقدام به برگزاری این فراخوان کرد. به گزارش مناقصه‌مزایده، علی کاردر در نشست خبری دیروز با اشاره به برگزاری […]

مناقصه اروندان در راستای توان سنجی پیمانکاران داخلی بود

گروه انرژی- معاون وزیر نفت درباره فراخوان شرکت نفت و گاز اروندان گفت: این شرکت برای بخش بهره‌برداری به‌طور «آزمایشی» و در راستای توان سنجی پیمانکاران داخلی اقدام به برگزاری این فراخوان کرد.

به گزارش مناقصه‌مزایده، علی کاردر در نشست خبری دیروز با اشاره به برگزاری بیست‌ودومین دوره این نمایشگاه گفت: در سال گذشته موفق شدیم در تولید گاز با قطر در میدان مشترک برابر شویم البته در تولید تجمعی از این کشور عقب هستیم که امیدواریم در نیمه دوم سال ۹۶ با تکیه بر توان داخلی این عقب ماندگی را جبران کنیم.

مدیرعامل شرکت نفت ایران با تأکید بر این‌که به زودی کارهای پارس‌جنوبی در فاز اول به زودی تمام می‌شود، گفت: با توجه به این‌که پس از تکمیل فازهای پارس‌جنوبی، طی چند سال، دچار افت در تولید می‌شویم باید به فکر فاز دوم باشیم.

وی ادامه داد: کار فاز دوم سنگین‌تر از گذشته است و در این بخش برای کل ۲۴ فاز نیاز به ۳۰ میلیارد دلار سرمایه داریم.

کاردر با بیان این‌که در چند سال اخیر بین دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و صنعت پیوند ایجاد کرده‌ایم، گفت: این پیوند در کنار دانشی که از طریق سرمایه‌گذاری جذب می‌کنیم می‌تواند راه را برای ما هموار کند.

وی با اشاره به استفاده از میعانات گازی در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس گفت: امیدواریم تا انتهای سال ۹۶ و در نهایت ابتدای سال ۹۷ فازهای دوم و سوم پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به نتیجه برسد و ما نیز به تعهد تأمین ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی برای خوراک این پالایشگاه متعهد هستیم.

معاون وزیر نفت با بیان این‌که اولویت ما برای پروژه‌های بعدی طرح‌های EOR و IOR هستند، گفت: در این زمینه تفاهمنامه‌هایی در قالب MOU امضا شده که خوشبختانه ۷ مورد از آنها به نتیجه رسیده و پروپوزال‌های فنی ارایه شده است.

وی این قرارداد‌‌ها را برای انتقال دانش بسیار مناسب دانست و گفت: خوشبختانه در قالب این پروپوزال‌‌ها دیدگاه‌های متفاوتی از سوی شرکت‌های معتبر جهانی ارایه شده است که ایده‌های خوبی را برای ما عرضه می‌کند.

کاردر شرکت‌هایی که این تفاهمنامه‌ها را امضا کرده‌اند نام برد و گفت: شرکت‌هایی از جمله لوک اویل، توتال، اینپکس ژاپن، CNPC، زاروبژنفت و پرتامینا شرکت‌هایی بودند که برای مذاکرات MOU به امضا رساندیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره واگذاری میدان فرزادB ‌به روس‌‌ها اظهار کرد: هم اکنون در حال گرفتن مشاور در بسته‌های مختلف EPCF به منظور سرعت دهی به بهره‌برداری از این میدان هستیم که به نظر ما راه‌حل استفاده از گاز این میدان ال.ان.جی است.

 کاردر در ادامه درباره فراخوان اخیر شرکت نفت و گاز اروندان به عنوان شرکتی حاکمیتی برای واگذاری راهبری و پشتیبانی بخش‌های مختلف میدان یادآوران و آزادگان‌شمالی از جمله بهره‌برداری از این میادین، تصریح کرد: توسعه این میادین به اتمام رسیده است. این شرکت برای بخش بهره‌برداری به‌طور «آزمایشی» و در راستای توان سنجی پیمانکاران داخلی اقدام به برگزاری این فراخوان کرد.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: البته در این واگذاری تنها بخش بهره‌برداری (operation) به پیمانکار بخش خصوصی واگذار می‌شود و بخش نظارتی همچنان بر عهده شرکت نفت و گاز اروندان است.

معاون وزیر نفت همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درباره میدان آرش با تأکید بر این‌که لغو فرایند توسعه میدان نفتی-‌گازی آرش که میان ایران، کویت و عربستان مشترک است، ارتباطی به سفر اخیر امیر کویت به ایران و دیدار او با وزیر نفت کشورمان ندارد، تصریح کرد: به دلیل پاره‌ای از مشکلات جغرافیایی و عدم توافق بر سر مرزبندی‌‌ها توسعه و بهره‌برداری از این میدان به تعویق افتاده است.

 

وی همچنین درباره کمک به بهبود وضعیت شرکت فلات قاره و این‌که بتواند ۲۰۰ هزار بشکه بازگشت تولید خود را جبران کند، به خبرنگار مهر گفت: برای حفاری‌های جدید و سکوهای این شرکت منابعی را تحت قراردادهای EPCF در نظر گرفته‌ایم. فعالیت‌های این شرکت معمول بوده و امر دشواری نیست، اما نیاز به منابع مالی دارد.