چرا فست‌فود برای بدن انسان مضر است؟

چرا فست‌فود برای بدن انسان مضر است؟ غذاهای آماده و فست‌فود‌ها به دلیل نوع فرایند آماده شدن و به‌کار بردن مواد غذایی در آنها از ارزش غذایی کمی برخوردار بوده و مصرف بالای آنها به دلیل وجود مواد مضر فراوان، برای بدن انسان بسیار مضر است. به گزارش سیناپرس فست فود‌ها یا غذاهای آماده، غذاهایی […]

چرا فست‌فود برای بدن انسان مضر است؟

غذاهای آماده و فست‌فود‌ها به دلیل نوع فرایند آماده شدن و به‌کار بردن مواد غذایی در آنها از ارزش غذایی کمی برخوردار بوده و مصرف بالای آنها به دلیل وجود مواد مضر فراوان، برای بدن انسان بسیار مضر است.

به گزارش سیناپرس فست فود‌ها یا غذاهای آماده، غذاهایی هستند که به سرعت طبخ شده و برای خوردن آماده می‌شوند. انواع ساندویچ، برگرها، چیزبرگرها، مرغ، ماهی و میگوی سوخاری، هات‌‌داگ، فیله استیک گوشت یا مرغ، سیب ‌زمینی سرخ کرده، ناگت مرغ، تاکو، انواع پیتزا و انواع سالادهای مایونزدار نمونه‌های رایج غذاهای آماده هستند. لازم به توضیح است که تعدادی از غذاهای خانگی که سریع پخته شده و آماده می‌شوند، در این گروه غذایی قرار نمی‌گیرند و در واقع فست‌فودها، غذاهای آماده‌ای هستند که از رستوران‌های فست فود تهیه شده و دارای مقدار زیادی نمک؛ روغن؛ مواد نگهدارنده و افزودنی‌های شیمیایی هستند.

به‌طورکلی غذاهای آماده یا فست‌فود‌ها به جهت نوع مواد به‌کار رفته در آنها خوشمزه بوده و طرفداران بسیاری دارند اما متأسفانه این مواد خوشمزه برای بدن انسان بسیار مضر هستند. افرادی که غذاهای آماده و فست‌فود زیاد مصرف می‌کنند، نسبت به دیگران کالری، نمک و چربی بیش‌تری را دریافت می‌کنند در حالی که ویتامین و مواد معدنی و مفید غذایی کم‌تری به بدن آنها می‌رسد.

رستوران‌های فست فود، غذا‌ها را از پیش آماده کرده و با سفارش مشتری به سرعت آن را طبخ کرده و تحویل مشتری می‌دهند. البته ساندویچ‌های سرد و سالاد‌ها نیازی به طبخ ندارند. این رستوران‌ها در برخی موارد فقط همچون فروشگاه عرضه غذا و مواد غذایی عمل کرده و سفارش گرفته و غذا را تحویل مشتری می‌دهند و محلی برای سرو غذا ندارند. معمولاً این رستوران‌ها به صورت زنجیره‌ای عمل کرده و شعبه‌های آن در شهرهای مختلف راه‌اندازی می‌شوند و به‌طور کلی دستورات لازم را از مرکز می‌گیرند و معمولاً از یک نشانه تجاری استفاده کرده و طرز عمل و ارایه مواد غذایی آنها مشابه است.

این رستوران‌ها به دلیل مکانسیم و امکانات ساده و کمی که دارند، به سرعت رو به افزایش هستند. در واقع عبارت فست‌فود و غذای آماده به نمادی از زندگی مدرن و ماشینی تبدیل شده است.

تاریخچه ایجاد فست‌فود

براساس منابع تاریخی، از قدیم در سطح دنیا محل‌های عرضه غذاهای آماده وجود داشته برای نمونه می‌توان گفت در روم باستان دکه‌های فروش نان و زیتون وجود داشته و یا در شرق آسیا دکه‌هایی برای عرضه نودل یا رشته فرنگی از دیرباز به فعالیت مشغول بودند. در غرب آفریقا نوعی کباب چوبی را با نام بروشت عرضه شده و در هند انواع دکه‌های غذای آماده از قدیم وجود داشته و امروزه نیز در شهرهای این کشور دیده می‌شوند.

 

نخستین رستوران فست‌فود که تقریباً به شکل امروزی به وجود آمد، اتومات نام داشت و در سال ۱۹۲۲ میلادی و در آمریکا ایجاد شد. در این رستوران غذاهای از پیش آماده شده در محفظه‌های گرم‌کننده شیشه‌ای نگهداری می‌شد و مشتری از طریق دستگاه‌های سکه‌ای برای خرید آن اقدام می‌کرد. پس از مدتی استقبال خوبی که از این رستوران شد، باعث گسترش آن شده و با افتتاح شعبه‌های مختلف در آمریکا، به سرعت پیشرفت کرد و در حدود ۲۰ سال بی‌رقیب ماند. شعار این فست فود این بوده که «ما کار مادران را کم کرده‌ایم.» از آن پس رستوران‌های دیگری چون وست‌کسل، مک‌دونالد، کی‌اف‌سی؛ برگرکینگ و غیره وارد عرصه شده و هر کدام به نوبه خود تغییراتی در این نوع از رستوران‌ها داده و روش جدیدی برای ارایه غذاهای خود ارایه کرده‌اند.