معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد تشریح کرد چگونگی معافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی، هنری و مطبوعاتی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از معافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی و هنری که کمکی از طرف این وزارتخانه دریافت میکنند، خبر داد. به گزارش ایلنا، علیاصغرکاراندیش در نشستی در […]
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد تشریح کرد
چگونگی معافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی، هنری و مطبوعاتی
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از معافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی و هنری که کمکی از طرف این وزارتخانه دریافت میکنند، خبر داد.
به گزارش ایلنا، علیاصغرکاراندیش در نشستی در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مسایل و مشکلاتی که در خصوص مالیات برای مؤسسات فرهنگی و هنری وجود داشته است که برخی از آنها حل و فصل شده و برخی دیگر باقی مانده بود، توضیح داد: در چند ماه گذشته جلسات مستمری برای برطرف شدن مشکلات میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان امور مالیاتی برگزار شد تا مسایل باقی مانده هم برطرف شوند. در این راستا یکی از مسایلی که برای مؤسسات فرهنگی و هنری که کمکی را از وزارت ارشاد دریافت میکردند مشکل ایجاد کرده بود، مسأله مالیات بود چون سازمان امور مالیاتی برای این کمک ۲۵ درصد مالیات در نظر میگرفت.
وی ادامه داد: بر این اساس، طی جلسات برگزار شده تفاهمی امضا شد تا مشخص شود، این کمکها در راستای انجام فعالیت است و بلاعوض و درآمد اتفاقی محسوب نمیشود. به این ترتیب به مکانیزمی رسیدیم و قرار بر این شد این کمکها مشمول مالیات ۲۵ درصد نشوند و از مالیات معاف شوند.
کاراندیش اظهار کرد: برای مشخص شدن اینکه چه مؤسساتی از مالیات معاف میشوند، مکانیزمی تعیین شد تا در راستای آن فعالیت فرهنگی و هنری مؤسسات در یک چارچوب مشخص بررسی شود. بر این اساس ۳ مدرک در نظر گرفته شد و مؤسسات فرهنگی و هنری باید اول تفاهم منعقد شده بین وزارتخانه و آن مؤسسه را در اختیار قرار دهد. دوم باید تا پایان خرداد سال بعد طبق قانون کمکهای بلاعوض، گزارش حسابرس قانونی خود را به وزارتخانه ارایه کند و در آخر تأییدیه ذیحساب وزارت ارشاد را ارایه نماید. در نتیجه در صورت وجود این ۳ مدرک است که مؤسسات فرهنگی و هنری از پرداخت مالیات معاف میشوند و البته این مسأله شامل مؤسسات فرهنگی، هنری و مطبوعاتی که از وزارت ارشاد مجوز فعالیت میگیرند، میشود.
به گفته کاراندیش یکی دیگر از موارد تفاهمی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سازمان امور مالیاتی وحدت رویه میان مأموران مالیاتی و تعیین واحدهای مالیاتی خاص برای بررسی پرونده مؤسساتی است که مجوز وزارت ارشاد را در اختیار دارند. به این ترتیب باید براساس این تفاهم دو کار انجام شود که شامل آموزش مدیران مؤسسههای فرهنگی میشود تا اطلاعاتشان را نسبت به مسایل مالیاتی افزایش دهند. نکته دیگر هم این است که مأموران مالیاتی باید آموزش داده شوند تا حوزههای خاصی را در نظر بگیرند که مسایل مربوط به این مؤسسات فقط در آنجا بررسی و پیگیری شود.
در این نشست علیاصغرکاراندیش همچنین خبر داد که مالیات بر ارزشافزوده برای بررسی از دولت به مجلس فرستاده شده تا برای گروههای فرهنگی و هنری در این باره تصمیمگیری شود.
وی در این باره گفت: معافیت مالیات مندرج در بند «ل» ماده ۱۳۹ اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم که یکسری مشاغل و فعالیتها را از پرداخت مالیات معاف میکند، بازنگری شده و ارزشافزوده نیز پیگیری میشود.
در این بخش حیدری، نماینده سازمان امور مالیاتی هم توضیح داد: این ماده قانونی مقرر میکند فعالیتهای انتشاراتی، فرهنگی، هنری، قرآنی و مطبوعاتی از پرداخت مالیات معاف هستند و در ذیل این ماده مقرر شده که دولت آییننامهای را برای این مسأله پیشبینی کند.
او افزود: در حال حاضر دستورالعمل بازبینی این فهرست انجام شده که برخی فعالیتهای سینمایی، دیجیتالی و… هم در این فهرست قرار میگیرند. البته این فهرست باز هم بازبینی خواهد شد که هر دو سال یکبار بررسی جدیدی در آن صورت میگیرد.
در این نشست همچنین عنوان شد که وحدت رویه برای پیگیریهای مالیاتی از دیگر موارد بررسی و مطرح شده در تفاهمنامه میان وزارت فرهنگ و سازمان امور مالیاتی بوده تا موضوع معافیت از مالیات در همه جای کشور به یک شکل بررسی و اختلافات براساس یک دستورالعمل بررسی و حل و فصل بشوند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ در ادامه این نشست، یادآور شد: وزارت ارشاد برای صدور مجوزهای خود در بخشهای مختلف هیچ پولی دریافت نمیکند و تنها وزارتخانهای است که برای اقتصاد فرهنگ و هنر وجهی نمیگیرند و به دنبال راهی برای کسب درآمد از طریق صدور مجوز نیست.
او با اشاره به افزایش ۱۲هزار نفری بیمههای فرهنگ و هنر و رسانه که وزیر فرهنگ هم روز گذشته اشاره کرد، ادامه داد: یکی از اقدامات پیگیری شده در این وزارتخانه تأسیس شرکت گروه توسعه هنر ایران است که در دوسالونیم گذشته، جلسات متعددی برای آن برگزار و با همکاری مدیرعامل بانک آینده به نتیجهای برای تأسیس آن رسیدیم تا مشخص کنیم به چه شکل میتوان اقتصاد فرهنگ و هنر را تعریف کرد و رونق داد.
وی در این باره اظهار کرد: بعد از بحثهای زیاد به یک شرکت سرمایهگذاری رسیدیم که بخش خصوصی و دولتی در آن نقش اجرایی نداشته باشند، بلکه فقط سیاستگذار باشند. کارهای ثبت این شرکت انجام و مجمع مشخص شده و الان در حال تعیین هیأتمدیره هستیم تا شرکت کار خود را آغاز کند.
به گفته وی، در هیأت مدیره این مؤسسه قرار نیست از مسؤولان دولتی فردی حضور داشته باشد اما افرادی از حوزه فرهنگ و هنر در آن عضویت خواهند داشت.
کاراندیش در بخش پایانی این نشست خاطر نشان کرد: تمام مسایل فرهنگ و هنر و مطبوعات در ۲۹ استان کشور به ترتیب سال، بررسی و به صورت یک کتاب مدون شده تا برای کسانی که بخواهند در جریان اقدامات انجام شده قرار گیرند منبع لازم و در دسترس وجود داشته باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.