بدهی ۴۰ میلیارد تومانی آبفای تهران بابت فروش آب

  مدیرعامل شرکت آب منطقه تهران، با بیان این‌که در شهر تهران هزار حلقه چاه غیرمجاز آب غیرشرب وجود دارد، گفت: قیمت فروش آب به شرکت آبفای تهران در سال ۹۵ افزایش نمی‌یابد، هر چند معتقدیم قیمت آب باید معقول‌ شود. به گزارش فارس، خسرو ارتقایی با بیان این مطلب که میزان آب فروخته‌شده و […]

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه تهران، با بیان این‌که در شهر تهران هزار حلقه چاه غیرمجاز آب غیرشرب وجود دارد، گفت: قیمت فروش آب به شرکت آبفای تهران در سال ۹۵ افزایش نمی‌یابد، هر چند معتقدیم قیمت آب باید معقول‌ شود.

به گزارش فارس، خسرو ارتقایی با بیان این مطلب که میزان آب فروخته‌شده و تولیدشده در شهر تهران چه میزان است، گفت: تهران سالانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب مصرف آب دارد که ۷۵۰ میلیون مترمکعب در شرایط نرمال از سد‌‌ها و ۳۵۰ میلیون مترمکعب از چاه‌ها تأمین می‌شود، بنابراین در سال ۹۴ بالغ بر ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب خام به شرکت آب و فاضلاب استان تهران فروخته شد.

وی افزود: متوسط قیمت فروش آب خام از سد‌‌ها به آبفای تهران هر مترمکعب، ۳۵ تا ۴۰ تومان است، بنابراین در سال ۹۴ علی‌رغم تمام مشکلات مالی، قیمت آب خام ثابت باقی ماند. با این تصمیم که ۱۰۰ میلیارد تومان از مطالبات سال‌های گذشته شرکت آب منطقه‌ای از بابت فروش آب، به این شرکت پرداخت شود.

ارتقایی ادامه داد: در حال حاضر شرکت آب منطقه تهران بابت فروش آب خام به شرکت آب و فاضلاب استان تهران، ۴۰ میلیارد تومان از این شرکت طلب دارد. بنابراین باید اذعان کنیم که شرکت آب منطقه‌ای از بودجه دولتی کمک نمی‌گیرد، تا بتواند این بودجه‌ها را صرف هزینه‌های جاری کند. پس باید قیمت فروش آب خام معقول شود تا بتوانیم از منابع خود نیز در تعمیر و نگهداری طرح‌های خود برای بالا بردن کیفیت خدمات استفاده کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در سال ۹۵ قیمت فروش آب خام افزایش خواهد یافت یا خیر، گفت: فعلاً تصمیمی در این باره گرفته نشده است، اما امیدواریم قیمت فروش آب خام معقول شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه تهران، با اشاره به در دستورکار قرار گرفتن طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی از سوی وزارت نیرو، گفت: برای طرح احیا و تعادل‌بخشی سفره‌های آب زیرزمینی، کم‌تر از ۵۰ درصد منابع مالی تخصیص پیدا کرده است، اما خوشبختانه ما با تلاش‌های بسیار توانسته‌ایم به اهداف قابل‌توجهی دست یابیم.

وی افزود: یکی از این اهداف بستن ۱۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان تهران بوده است که همین اقدام باعث شده تا ۶۰ میلیون مترمکعب از برداشت‌های غیرمجاز جلوگیری شود.

ارتقایی با اشاره به این‌که این چاه‌های غیرمجاز عمدتاً در دشت‌های کرج، تهران و شهریار بوده است، گفت: بودجه‌ای که برای طرح احیا و تعادل‌بخشی در نظر گرفته و مصوب شده است، ۱۷ میلیارد تومان است که از این میزان ۷ میلیارد تومان آن به شرکت آب منطقه‌ای اختصاص داده شده است.

وی ادامه داد: در خصوص وجود چاه‌های غیرمجاز در شهر تهران که عمدتا مصارف غیرشرب داشته و خانگی هستند، باید اذعان شود ۱۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در شهر تهران داریم که برداشت آب از این چاه‌ها عمدتاً ۲ تا ۳ مترمکعب در شبانه‌روز است، بنابراین سیاست ما پر کردن این چاه‌ها نیست، بلکه قصد ما این است که طبق بخشنامه جدید برای این چاه‌ها مجوز برداشت صادر شود، تا میزان برداشت آن‌‌ها کنترل شود.

 

سمت تأکید کرد: بستن چاه غیرمجاز در شهر تهران که عمدتا مصارف غیرشرب و خانگی دارند، با چاه‌های کشاورزی غیرمجاز تفاوت دارد، به‌طوری که برداشت آب از چاه‌های کشاورزی ۱۰ تا ۲۰ برابر چاه‌های خانگی است، پس بستن چاه غیرمجاز کشاورزی خیلی مهم‌تر از بستن چاه‌های غیرمجاز خانگی است.