محیط آلوده سرطان‌زا است

محیط آلوده سرطان‌زا است نخستین مطالعه برای مشخص کردن تأثیر جمعی آلودگی‌های محیط‌زیستی در آمریکا نشان‌دهنده ارتباط قوی بین کیفیت پایین محیط زندگی و افزایش نرخ بروز سرطان است. به گزارش سیناپرس: محیطی که ما در آن زندگی می‌کنیم می‌تواند روی فرایند‌های بیولوژیکی مثل عملکرد هورمون‌‌ها و بیان ژنی تأثیر بگذارد یا باعث آسیب به […]

محیط آلوده سرطان‌زا است

نخستین مطالعه برای مشخص کردن تأثیر جمعی آلودگی‌های محیط‌زیستی در آمریکا نشان‌دهنده ارتباط قوی بین کیفیت پایین محیط زندگی و افزایش نرخ بروز سرطان است.

به گزارش سیناپرس: محیطی که ما در آن زندگی می‌کنیم می‌تواند روی فرایند‌های بیولوژیکی مثل عملکرد هورمون‌‌ها و بیان ژنی تأثیر بگذارد یا باعث آسیب به دی‌ان‌ای ما شود. همه این مسایل می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌های مشخصی را زیاد کند. برای نمونه وقوع سرطان ریه بر اثر مجاورت مزمن با برخی سموم و آفت‌کش‌ها، دود خودروهای دیزلی و گاز رادیواکتیور رادون افزایش پیدا می‌کند. عوامل اجتماعی هم دارای تأثیر خودشان هستند، مثلاً فقر یا افزایش مصرف الکل نرخ ابتلا به سرطان کبد را افزایش می‌دهند. « جیوستسنا جاگای» از دانشگاه ایلی‌نویز و همکارانش با مقایسه اطلاعات ایندکس کیفیت محیطی به جستجوی این ارتباط پرداختند. این ایندکس تأثیر جمعی آلاینده‌های محیطی بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ را نشان می‌داد و نتایج با بروز سرطان بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ در سراسر آمریکا مقایسه شد. نتایج نشان داد که وقوع سرطان با کاهش کیفیت محیطی ارتباط عکس دارد، یعنی وقتی آلودگی زیاد می‌شود، سرطان افزایش پیدا می‌کند. این ارتباط مخصوصاً در مورد دو سرطان شایع در بین زنان و مردان، یعنی سرطان سینه و پروستات بسیار واضح است.

« تفاوت‌هایی وجود دارد که بسته به نحوه نگاه شما در تمرکز روی آلاینده‌های محیط‌زیستی به صورت مجزا با جمعی بروز می‌کند». این را «اسکارلت گومز» از مرکز پیشگیری از سرطان کالیفرنیا می‌گوید. او می‌گوید که هرچند شناسایی تأثیر منفرد آلاینده‌ها می‌تواند به حل این معضلات کمک کند، اما جداسازی آنها بسیار دشوار است، چون عوامل بروز سرطان معمولاً در هم تنیده‌اند. برای مثال افراد دارای وضعیت اقتصادی و اجتماعی پایین معمولاً در نواحی‌ زندگی می‌کنند که در آن همزمان چند تهدید محیط‌زیستی وجود دارد. با این حال اطلاعات جمع‌آوری شده توسط گروه جاگاری می‌تواند مشخص کند کدام جوامع در معرض نرخ بالاتر سرطان هستند. این اطلاعات را می‌توان بعداً به صورت محلی تکمیل کرد تا مشخصات بهتری از دلایل بروز انواع مختلف سرطان در مناطق مختلف به دست بیاید.

 

این یکی از نخستین مطالعات جامع در جهان است که بررسی نقش آلاینده‌های محیطی در بروز سرطان می‌پردازد. برای انجام چنین مطالعه‌ای در بقیه نقاط جهان ابتدا باید بانک اطلاعاتی از وضعیت بروز سرطان در بخش‌های مختلف کشور‌ها و همین‌طور آلاینده‌های محیطی در مناطق مختلف جمع‌آوری کرد. جمع‌آوری این اطلاعات نیازمند یک شبکه ملی جمع‌آوری و ثبت اطلاعات است.