پیشبینی اهداف کمی بخش صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۶ سهم ۳۲٫۵ درصدی ارزش افزوده صنعت از تولید ناخالص داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتشار جداول برنامه راهبردی و اهداف کمی بخش صنعت، معدن و تجارت، سهم ۳۲٫۵ درصدی از تولید ناخالص داخلی برای سال ۹۶ در این بخش پیشبینی کرد. به […]
پیشبینی اهداف کمی بخش صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۶
سهم ۳۲٫۵ درصدی ارزش افزوده صنعت از تولید ناخالص داخلی
وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتشار جداول برنامه راهبردی و اهداف کمی بخش صنعت، معدن و تجارت، سهم ۳۲٫۵ درصدی از تولید ناخالص داخلی برای سال ۹۶ در این بخش پیشبینی کرد.
به گزارش ایرنا، تولید ناخالص داخلی یا Gross Domestic product -GDP یکی از مقیاسهای اندازهگیری در اقتصاد است؛ تولید ناخالص داخلی در برگیرنده مجموع ارزش کالاها و خدمات نهایی است که در یک دوره معین، معمولاً یک سال در یک کشور تولید میشود.
بررسی ایرنا از جداول یاد شده حاکی است، ارزش صادرات غیرنفتی (کالاها و خدمات) در سال ۹۶ به میزان ۱۰۳ میلیارد دلار (بر مبنای رشد ۸ درصد برنامه ششم توسعه) پیشبینی شده، این در حالی است که این رقم در سال ۹۴ به ارزش ۵۶ میلیارد دلار بوده است.
در این پیشبینی ارزش صادرات صنعتی و معدنی ۶۱ میلیارد دلار (حدود دو برابر سال ۹۴) بیان شده است.
بر مبنای جداول مذکور، سرانه صادرات غیرنفتی (کالاها و خدمات) در سال جاری هزار و ۲۰۰ دلار، نسبت صادرات به واردات غیرنفتی ۹۸ درصد و سرانه صادرات صنعتی و معدنی ۷۰۰ دلار پیشبینی شده است.
همچنین، سرانه تولید ناخالص داخلی در این سال ۶ هزار دلار و سرانه ارزش افزوده صنعتی ۶۰۰ دلار پیشبینی شده است.
بر پایه این گزارش، در سال ۹۶ سهم ارزش افزوده بخش صنعت، معدن و تجارت از تولید ناخالص داخلی ۳۲٫۵ درصد قابل پیشبینی است. این رقم در مقایسه با سال ۹۴ (۳۱٫۶ درصد) ۹ دهم درصد رشد نشان میدهد.
** سهم ارزش افزوده زیربخشهای صنعت، معدن و تجارت
به گزارش ایرنا، ارزش افزوده (به انگلیسی Value added) به ارزشی که در فرایند تولید به ارزش کالاهای واسطهای افزوده میشود، گفته میشود. این مفهوم به فرایند تولید و نه به کالای خاص مربوط است.
براین اساس و بر مبنای رشد ۸ درصدی برنامه ششم توسعه، به تفکیک سهم ارزش افزوده صنعت از تولید ناخالص داخلی ۱۷ درصد، سهم ارزش افزوده معدن ۱٫۵ درصد و سهم ارزش افزوده تجارت ۱۴ درصد پیشبینی شده است.
امسال سرمایهگذاری ثابت ناخالص سالیانه بخش ۲۵٫۵ میلیارد دلار، جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی در بخش ۳ میلیارد دلار و میزان اشتغال صنعت، صنوف تولیدی و معدن ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر پیشبینی شده است.
** ارتقای یک پلهای رتبه جهانی تجارت الکترونیکی کشور
در این برنامه و در مقایسه با سال ۹۴، سهم فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای از شبکه توزیع از ۵ به ۱۱ درصد افزایش، توسعه کسب و کارهای اینترنتی از ۱۵ هزار و ۵۶۱ مورد به ۳۰ هزار مورد افزایش، پوشش یکپارچه رهگیری و ردیابی الکترونیکی کالاها و خدمات از ۱۳ به ۴۲ درصد افزایش و بالاخره سهم تجارت الکترونیک از تولید ناخالص داخلی از ۴٫۸ به ۵٫۲ درصد رشد خواهد داشت.
در برنامه راهبردی و اهداف کمی بخش صنعت، معدن و تجارت، پیشبینی شده امسال رتبه جهانی تجارت الکترونیکی کشور با یک پله صعود نسبت به سال ۹۴ به ۶۸ ارتقا و سهم واحدهای دارای صندوق مکانیزه فروش از کل واحدهای صنفی از ۲۶ به ۳۷ درصد افزایش یابد.
متوسط رشد بهرهوری کل عوامل در بخش صنعت، معدن و تجارت ۱۵ درصد، نرخ رشد ارزش افزوده در بخش ۹ درصد پیشبینی شده است.
این گزارش حاکی است، سهم بخش خصوصی در ارزش تولیدات بخش صنعت و معدن ۸۵ درصد در صنعت و ۸۰ درصد در معدن پیشبینی شده که نسبت به سال ۹۴ به ترتیب ۱۳ و ۱۸ درصد رشد خواهد داشت.
** پیشبینی رشد ۲۰ پلهای شاخص فضای کسب و کار
در این برنامه، شاخص فضای کسب و کار در جهان که در سال گذشته میلادی ۱۲۰ بوده، با رشدی چشمگیر و ۲۰ پله صعود در مکان یکصدم جهان پیشبینی شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.