معافیت دارندگان کارت بازرگانی رتبه‌بندی شده از پرداخت ۴ درصد مالیات واردات

با توافق در کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگو اجرایی شد معافیت دارندگان کارت بازرگانی رتبه‌بندی شده از پرداخت ۴ درصد مالیات واردات با توافق صورت پذیرفته در جلسه کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی، موضوع معافیت کلیه دارندگان کارت بازرگانی رتبه‌بندی شده از پرداخت مالیات ۴ درصد علی‌الحساب واردات در دستور کار سازمان امور مالیاتی […]

با توافق در کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگو اجرایی شد

معافیت دارندگان کارت بازرگانی رتبه‌بندی شده از پرداخت ۴ درصد مالیات واردات

با توافق صورت پذیرفته در جلسه کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی، موضوع معافیت کلیه دارندگان کارت بازرگانی رتبه‌بندی شده از پرداخت مالیات ۴ درصد علی‌الحساب واردات در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران سازمان امور مالیاتی کشور طبق توافقات انجام شده در جلسه کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، معافیت کلیه دارندگان کارت بازرگانی رتبه‌بندی شده از پرداخت مالیات ۴ درصد علی‌الحساب واردات را در دستور کار قرارداد.

به موجب بخشنامه ۲ شهریور سال ۹۵ گمرک جمهوری اسلامی ایران، اظهار کالای مشمول مالیات علی‌الحساب واردات به میزان ۴ درصد از مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی مندرج در اظهارنامه گمرکی طبق قانون لازم است که با دستور وزیر اقتصاد دریافت این مالیات از دی‌ماه ۹۵، به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شد.

این بخشنامه که در زمان صدور مورد انتقاد جدی فعالان اقتصادی به خصوص واردکنندگان صحیح‌العمل واقع شد، پس از بررسی مراتب اعتراض‌های فعالان اقتصادی توسط دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، موضوع در دستور جلسه شصت و یکم شورا قرار گرفت. در این جلسه مقرر شد به‌منظور یافتن راهکار مناسب برای جلوگیری از فرار مالیاتی از طریق استفاده از کارت بازرگانی دیگران (کارت‌های بازرگانی یک‌بارمصرف)، کارگروهی با حضور نمایندگان بخش خصوصی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان امور مالیاتی، گمرک جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی (عضو در شورای گفت‌وگو) و سایر مراجع مرتبط برگزار شود.

این کارگروه با حضور نمایندگانی از سازمان امور مالیاتی، گمرک جمهوری اسلامی، بانک مرکزی، اتاق ایران و اتاق اصناف برگزار شد.

فرشید شکر‌خدایی، مسؤول مرکز رتبه‌بندی اتاق ایران ضمن اشاره به مفاد بخشنامه مبنی بر معافیت دارندگان کارت بازرگانی رتبه‌بندی شده دارای رتبه طلایی از پرداخت مالیات، اذعان‌کرد: داوطلبانی که برای رتبه‌بندی اقدام می‌کنند با تسلیم مفاصا حساب به اتاق در فرایند رتبه‌بندی، مؤدی خوش‌حساب تلقی می‌شوند.

علی رستم‌پور، مدیرکل دفتر اطلاعات مالیاتی و محمدحسن زارع، مدیر دفتر حسابداری و وصول مالیاتی که به نمایندگی از سازمان امور مالیاتی در جلسه حضور داشتند، در پاسخ به مسایل و مشکلات مطرح‌شده و به‌منظور رفع ابهامات بخش خصوصی اعلام کردند که این سازمان، دستورالعمل مربوط به چگونگی وصول این مالیات را با نگاه مثبت و در راستای رفع مشکل بنگاه‌های اقتصادی تهیه کرده و در تاریخ ۱۵ شهریور سال ۹۵ ابلاغ کرده است.

بنا به اظهارات نمایندگان سازمان امور مالیاتی، طبق دستورالعمل مذکور هر فعال اقتصادی که اظهارنامه ارایه کند از سازمان، گواهی خوش‌حسابی دریافت کرده و برحسب بند ج بخشنامه ۲ شهریور، از پرداخت مالیات علی‌الحساب واردات قطعی، معاف خواهد شد. همچنین عنوان شد که تمامی دارندگان کارت‌های بازرگانی رتبه‌بندی شده، فارغ از این‌که طلایی، نقره‌ای یا برنزی باشند، به دلیل این‌که با ارایه مفاصا حساب مالیاتی در طرح رتبه‌بندی شرکت می‌کنند، در زمره مؤدیان خوش‌حساب قرار می‌گیرند و معاف خواهند بود، بنابراین نگرانی و ابهام بخش‌خصوصی از بابت اجرای بخشنامه مذکور و پیامدهای منفی برای جامعه واردکنندگان قانونی به‌واسطه دستورالعمل شماره ۵۱۶/۹۵/۲۰۰ سازمان امور مالیاتی با موضوع «وصول مالیات علی‌الحساب واردات قطعی کالا به میزان ۴ درصد مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی مندرج در اظهارنامه‌های گمرکی» مرتفع خواهد شد.

با توجه به مذاکرات و پیشنهادات مطرح شده در ادامه جلسه و رفع اهم ابهامات ناظر بر بخشنامه با توضیحات نمایندگان سازمان امور مالیاتی، مقرر شد بند (ب) بخشنامه دریافت ۴ درصد مالیات علی‌الحساب واردات به‌این‌ترتیب اصلاح گردد که کلیه دارندگان کارت بازرگانی رتبه‌بندی شده، فارغ از این‌که طلایی، نقره‌ای یا برنزی باشند، از پرداخت مالیات مذکور معاف گردند.

همچنین مقرر شد طی جلسه دیگری، فرایند رتبه‌بندی کارت‌های بازرگانی توسط مرکز رتبه‌بندی اتاق برای سازمان‌های ذی‌نفع از جمله سازمان امور مالیاتی تشریح شود تا بتواند بخش عمده‌ای از نگرانی دستگاه‌های اجرایی دولتی مرتبط را نسبت به این فرایند و اعتبار کارت‌های رتبه‌بندی شده رفع کند.

امکان دسترسی مؤدیان مالیاتی به اطلاعات طرف معامله

مؤدیان مالیاتی می‌توانند از این‌ پس به‌صورت متقابل به اطلاعات دیگر مؤدیان که نسبت به ثبت معامله با ایشان اقدام کرده‌اند، دسترسی داشته باشند، بدین‌ترتیب امکان و فرصت کافی برای رفع مشکلات مربوط به معاملات غیرواقعی که به‌صورت عمدی یا سهوی توسط یک مؤدی دیگر ثبت شده است، وجود خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران با پیگیری‌های انجام شده از این پس مؤدیان مالیاتی می‌توانند به اطلاعات دیگر مؤدیانی که نسبت به ثبت معامله با ایشان اقدام کرده‌اند، دسترسی داشته باشند، بدین‌ترتیب امکان و فرصت کافی برای رفع مشکلات مربوط به معاملات غیرواقعی که به‌صورت عمدی یا سهوی توسط یک مؤدی دیگر ثبت شده است، وجود خواهد داشت.

سازمان امور مالیاتی در راستای اجرای مصوبه سی و هفتمین جلسه کمیته ماده ۱۲ با موضوع «رد دفاتر مؤدیان مالیاتی توسط کمیسیون بند ۳ ماده ۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم ۱۳۸۰ به سبب ابهام در اجرای ماده ۱۶۹ مکرر در خصوص معاملات غیرواقعی اعلام شده به‌صورت عمدی یا سهوی توسط شخص ثالث»، اقدام کرد.

سازمان امور مالیاتی هم‌راستا با اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و همکاری مناسب با بخش خصوصی به‌منظور تکریم ارباب‌رجوع و رفع یکی از مشکلات فعالان اقتصادی کشور، تأکید دارد که ادارات سازمان امور مالیاتی موظف هستند تا اطلاعات تماس و شناسایی اشخاص ارسال‌کننده اطلاعات معاملات مرتبط با مؤدی شاکی را اعلام کنند. سازمان متعهد شده است تا دسترسی مؤدیان مالیاتی را در سامانه معاملات فصلی به اطلاعات طرف معامله ایشان فراهم آورد.

سازمان امور مالیاتی کشور، دسترسی یاد شده در سامانه موضوع ماده ۱۶۹ مکرر را به‌منظور رفع مغایرت‌های احتمالی در فهرست معاملات، قبل از شروع فرایند رسیدگی‌های مالیاتی ایجاد کرده است.

این دسترسی از تاریخ ۵ اردیبهشت‌ماه سال جاری برای مؤدیان مشمول اجرای مقررات مربوط به ارسال فهرست معاملات فراهم شده و اطلاع‌رسانی به مؤدیان نیز از طریق ارسال پیامک صورت پذیرفته است.

 

در حال حاضر اطلاعات مربوط به معاملات صورت پذیرفته مؤدیان برای سال‌های مالی ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۴ در سامانه صورت معاملات فصلی قابل مشاهده است.