کاهش قیمت خودرو به دلیل رکود چند وجهی حاکم بر بازار

کاهش قیمت خودرو به دلیل رکود چند وجهی حاکم بر بازار با نزدیک‌تر شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم، بازار خودرو بیش‌تر در رکود فرو رفته و به قول برخی نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت، بازار سوت‌وکور است. رکودی که از ابتدای امسال بر بازار خودرو سایه افکنده، جدای از فصلی بودن (بازار خودرو همواره در ماه‌های ابتدایی […]

کاهش قیمت خودرو به دلیل رکود چند وجهی حاکم بر بازار

با نزدیک‌تر شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم، بازار خودرو بیش‌تر در رکود فرو رفته و به قول برخی نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت، بازار سوت‌وکور است. رکودی که از ابتدای امسال بر بازار خودرو سایه افکنده، جدای از فصلی بودن (بازار خودرو همواره در ماه‌های ابتدایی سال به رکودی سنگین می‌رود)، به انتخابات پیش رو نیز بی‌ارتباط نبوده و این موضوع هم به نوبه خود بر کاهش خرید و فروش اثر گذاشته است.

به گزارش اقتصادنیوز، آن طور که فعالان بازار می‌گویند، در حال حاضر خرید و فروش خودرو در بازار به اصطلاح لاک پشتی پیش می‌رود و بعید به‌نظر می‌رسد به این زودی‌‌‌ها سایه رکود از سر آن برداشته شود.

نکته‌ای که نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت به‌عنوان یکی از دلایل رکود بازار به آن اشاره می‌کنند، ورود زودهنگام خودروهای مدل ۹۶ در دی و بهمن سال گذشته است. به اعتقاد آنها، عرضه زودهنگام خودروهای پلاک جدید سبب شد بسیاری از مشتریان نیاز خود را در زمستان سال گذشته تأمین کرده، بنابراین حجم تقاضا چندان به سال جدید منتقل نشود. به‌عبارت بهتر، بخش قابل‌توجهی از مشتریان، در ماه‌ها و هفته‌های پایانی سال گذشته خودروهای موردنظر خود را خریداری کرده‌اند و بنابراین در حال حاضر تقاضا برای خرید افت کرده است.

نکته دیگری که فعالان بازار به آن اشاره می‌کنند، رکود کلی در بازارهای داخلی و در نتیجه کاهش نقدینگی مشتریان است، به نحوی که چون در ماه‌های ابتدایی امسال رکود و کمبود نقدینگی گریبان بازار و مشتریان را گرفته، این موضوع روی خرید و فروش خودرو نیز اثر منفی گذاشته است. البته کمبود نقدینگی در کنار قیمت بالای خودروها، مسایلی هستند که طی چند سال گذشته بر رکود خرید و فروش اثر داشته‌اند و اگر نبود اقداماتی مانند تزریق تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی از سوی دولت و همچنین در نظر گرفتن روش‌های متنوع فروش از سوی خودروسازان (به‌خصوص فروش قسطی)، قطعاً فروش و در نتیجه تولید خودرو در کشور با چالش‌هایی جدی روبه‌رو می‌شد.

رکود بازار اما در کل سبب تثبیت و در مواردی کاهش قیمت خودروهای داخلی شده است، هرچند در یکی، دو مورد نیز به دلیل کمبود عرضه، قیمت‌ها بالا رفته‌اند. این در شرایطی است که خودروسازان طی سال‌جاری اقدام به افزایش قیمت محصولات خود از ناحیه اعمال مجوزهای قبلی شورای رقابت کرده‌اند.

اما سری به بازار خودرو کشور بزنیم و ببینیم قیمت‌ها در هفته جاری با توجه به تداوم رکود خرید و فروش و کاهش تقاضا به چه شکل بوده است.

آن طور که فعالان بازار عنوان می‌کنند، در حال حاضر پژو ۲۰۶ تیپ۵ قیمتی برابر با ۳۸میلیون تومان دارد که در مقایسه با هفته‌های گذشته در مجموع نزدیک به ۹۰۰ هزار تومان کاهش قیمت را به خود می‌بیند. همچنین مدل صندوقدار این خودرو نیز که هم‌اکنون ۳۸ میلیون‌و۸۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود، در مقایسه با هفته‌های گذشته حدود ۸۰۰ هزار تومان افت قیمت را تجربه کرده است. درمورد قیمت پژو ۲۰۶ تیپ۲ نیز گفته می‌شود این محصول در حال حاضر ۳۳میلیون‌و۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

به گفته نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت اما در حال حاضر پراید مدل ۱۳۱ قیمتی برابر با ۲۱ میلیون‌و۲۰۰ هزار تومان دارد که تغییر خاصی را نسبت به هفته گذشته به خود نمی‌بیند. همچنین مدل ۱۱۱ (پراید هاچ‌بک) نیز ۲۱ میلیونو۸۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود؛ بنابراین این خودرو نیز هفته‌ای با ثبات را پشت‌سر گذاشته است.

به گفته فعالان بازار اما در حال حاضر تیبا در مدل صندوقدار خود قیمتی برابر با ۲۵ میلیون‌و۴۰۰ هزار تومان دارد، هرچند مدل هاچ‌بک آن گران‌تر به فروش می‌رسد.

سری هم اما به بازار تندر-۹۰ بزنیم که نشانه‌هایی از افزایش قیمت در آن دیده می‌شود. بر این اساس، از بازار تندر-۹۰ خبر می‌رسد که برای خرید مدل E2 باید ۴۲میلیون‌و۵۰۰ هزار تومان هزینه‌ کرد و این در حالی است که مدل ایران‌خودرویی این محصول یک میلیون تومان ارزان تر است.

از سوی دیگر، تندر اتومات نیز در حال حاضر ۴۹ میلیون تومان به فروش می‌رسد و برای خرید پارس‌تندر هم ۴۳میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باید هزینه کرد. خانواده تندر-۹۰ اما مدلی هاچ‌بک هم به نام ساندرو دارد که فعالان بازار از ثبات قیمت آن صحبت به میان می‌آورند. بر این اساس، ساندرو هم اکنون قیمتی برابر با ۵۳ میلیون تومان دارد و مدل استپ‌وی آن نیز ۶۲ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

اما به گفته فعالان بازار، پژو ۴۰۵ هم‌اکنون قیمتی برابر با ۳۰میلیون تومان دارد و برای خرید سمند مدل LX نیز باید ۳۲میلیون تومان هزینه کرد. از سوی دیگر، سمند EF7 هم قیمتی برابر با ۳۱ میلیون‌و۶۰۰ هزار تومان دارد که این موضوع از کاهش ۱۰۰ هزار تومان EF7 در مقایسه با هفته گذشته حکایت می‌کند.

نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت اما درمورد رانا به‌عنوان یکی از محصولات نسبتاً کم تیراژ ایران خودرو نیز تأکید می‌کنند که این محصول با توجه به کاهش عرضه، هفته گذشته را با افزایش قیمت پشت‌سر گذاشت و گفته می‌شود در حال حاضر قیمت آن به ۳۵ میلیون تومان نیز رسیده است. رانا از جمله خودروهایی به شمار می‌رود که تیراژ آن معمولاً منفی بوده و به‌نظر می‌رسد این موضوع با میزان تقاضای موجود برای این محصول در ارتباط است.

 

اما از بازار دنا هم خبر می‌رسد این محصول با تثبیت قیمت مواجه بوده و هم‌اکنون ۴۴میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. ایران خودرویی‌‌‌ها به تازگی خط تولید انبوه مدل پلاس این محصول را با حضور رییس‌جمهوری رونمایی و آن را پیش فروش کرده و قیمتی معادل ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای محصول جدید خود در نظر گرفته‌اند.