سود ۲۰ برابرى دلالان از بازار خرما

دبیرکل انجمن خرما مطرح کرد سود ۲۰ برابرى دلالان از بازار خرما دبیرکل انجمن خرمای ایران با بیان این‌که قیمت خرما در اول فصل به شدت کاهش پیدا می‌کند، گفت: رقم خرید خرما از نخلستان‌ها به حدود هزار و ۸۰۰ تومان می‌رسد اما در بازار همان خرما توسط دلالان با قیمت ۲۰ هزار تومان به […]

دبیرکل انجمن خرما مطرح کرد

سود ۲۰ برابرى دلالان از بازار خرما

دبیرکل انجمن خرمای ایران با بیان این‌که قیمت خرما در اول فصل به شدت کاهش پیدا می‌کند، گفت: رقم خرید خرما از نخلستان‌ها به حدود هزار و ۸۰۰ تومان می‌رسد اما در بازار همان خرما توسط دلالان با قیمت ۲۰ هزار تومان به مردم فروخته می‌شود.

علی‌اصغر موسوی در گفت‌وگو با میزان، در ارتباط با میزان تولید خرما در کشور، اظهار ‌کرد: بیش از ۱۵ سال است که تولید خرما در کشور حدود یک میلیون تن بوده و مصرف داخلی کشور حدود ۶۰۰ هزار تن بوده است.

دبیرکل انجمن خرمای ایران، افزود: قیمت خرما در اول فصل به شدت کاهش پیدا می‌کند و رقم خرید خرما از نخلستان‌ها به حدود هزار و ۸۰۰ تومان می‌رسد اما در بازار همان خرما توسط دلالان با قیمت ۲۰ هزار تومان به مردم فروخته می‌شود.

وی با بیان این‌که حدود ۱۰ سال است که وضعیت نخلستان‌های کشور از خطر نابودی خارج نشده، گفت: کشور در حدود ۱۰ سال اخیر هیچ‌گونه بهبودی در وضعیت نخلستان‌ها و تولیدکنندگان خرما نداشته و با توجه به تولید فعلی همچنان بیش از ۴۰۰ هزار تن از خرماهای تولیدی مازاد بر نیاز مصرف داخلی بوده که این خرما‌‌ها به غیر از صادرات به منظور خوراک دام استفاده می‌شود.

موسوی با اشاره به صادرات خرما و در اختیار گرفتن بازارهای صادراتی، خاطرنشان کرد: صادرات خرمای ایران به بازارهای جهانی از حجم ۸۰ هزار تن تجاوز نخواهد کرد و کشورهای آمریکای‌شمالی، اروپایی، روسیه، امارات و کشورهای همسایه بازارهای صادراتی خرمای ایرانی هستند.

دبیرکل انجمن خرمای ایران، اظهار ‌کرد: در دولت نهم با تشکیل ستاد خرمای کشور وضعیت خرمای کشور بهبود پیدا کرد اما این ستاد در اواسط دولت دهم تعطیل و قیمت خرمای ایران را از حدود یک دلار و ۲۰ سنت در بازارهای جهانی به ۲۰ سنت کاهش یافت.

 

وی در انتها تصریح‌ کرد: بیش‌ترین میزان صادرات به کشورهای روسیه و امارات انجام می‌گیرد البته خرماهای ایرانی که به کشور امارات صادر می‌شود با بسته بندی جدید به سایر نقاط دنیا مانند هند، پاکستان، مالزی و بنگلادش صادر می‌شود.