پرداخت ۳۶۹۱۱ میلیارد تومان به فعالیت‌های عمرانی و تملک دارایی سرمایه‌ای

   سخنگوی دولت از افزایش ۶۶۷ هزار نفری به جمعیت شاغل کشور در سال گذشته خبر داد و گفت: جمعیت شاغل کشور از ۲۱ میلیون و ۳۰۴ هزار نفر به ۲۱ میلیون و ۹۷۱ هزار نفر رسید. به گزارش ایرنا، محمدباقر نوبخت در نخستین نشست خبری خود در سال ۹۵ افزود: در سال ۹۴ براساس […]

 

 سخنگوی دولت از افزایش ۶۶۷ هزار نفری به جمعیت شاغل کشور در سال گذشته خبر داد و گفت: جمعیت شاغل کشور از ۲۱ میلیون و ۳۰۴ هزار نفر به ۲۱ میلیون و ۹۷۱ هزار نفر رسید.

به گزارش ایرنا، محمدباقر نوبخت در نخستین نشست خبری خود در سال ۹۵ افزود: در سال ۹۴ براساس طرح آمارگیری نیروی کار کشور با افزایش نرخ مشارکت مواجه شد به‌طوری که نرخ مشارکت نیروی کار از ۳۷٫۲ درصد در سال ۹۳ به ۳۸٫۲ درصد در سال ۹۴ افزایش یافت.

وی ادامه داد: افزایش یک درصدی نرخ مشارکت باعث شد جمعیت فعال کشور از ۲۳ میلیون و ۸۱۸ هزار نفر به ۲۴ میلیون و ۷۰۱ هزار نفر افزایش یابد یعنی ۸۸۲ هزار نفر نیروی جدید وارد بازار کشور شدند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اظهار داشت: از این ۸۸۲ هزار نفر نیروی جدید وارد بازار کار ۲۱۴ هزار نفر موفق به پیدا کردن کار نشدند و با توجه به این که از ۶۶۷ هزار نفر جذب‌شدگان بازار کار، ۱۴۹ هزار نفر در بخش کشاورزی، ۵۶۲ هزار نفر در بخش خدمات و در بخش صنعت ۴۴ هزار نفر رشد منفی اشتغال را داشته‌ایم.

نوبخت گفت: در مجموع با توجه به شرایط سال ۹۴ و با وجود کاهش شدید قیمت نفت، عملکرد ۹۲ درصدی بودجه در حد ۲۰۱ هزار میلیارد تومان تحقق یافت و ۸۲۷ هزار نفر نیروی جدید وارد بازار شد که ۶۶۷ هزار نفر موفق به پیدا کردن کار شدند.

وی اضافه کرد: در سال گذشته برنامه سالانه معطوف به اجرای بودجه سال بود و با همه سختی‌‌ها و مشکلاتی که در تأمین منابع وجود داشت با توجه به افت شدید قیمت نفت؛ از بودجه ۲۲۶ هزار میلیارد تومانی که در مرحله دوم مجلس آن را ۲۲۰ هزار میلیارد تومان ابلاغ کرد، عملکرد بودجه ۲۰۱ هزار میلیارد تومان بود یعنی حدود ۹۱ تا ۹۲ درصد محقق شد.

سخنگوی دولت افزود: تلاش شد فعالیت‌های عمرانی دولت از محل منابع عمومی و دیگر مجوز‌‌ها برای سال گذشته به‌کار گرفته شود؛ از این رو میزان پرداخت‌های دولت برای تملک دارایی سرمایه‌ای و طرح‌های عمرانی بالغ بر ۳۶ هزار و ۹۱۱ میلیارد تومان بود که ۲۷ هزار و ۷۶۶ میلیارد تومان از محل منابع عمومی و ۹ هزار و ۴۵ هزار میلیارد تومان از محل مجوزهای آب‌های مرزی و آب‌رسانی روستایی انجام شد.

تمرکز برای فعال کردن واحدهای تولیدی نیمه تعطیل و راکد

نوبخت همچنین با اشاره به موفقیت تیم مذاکره کننده در مسأله برجام و رفع تحریم‌ها اظهار داشت: با این اقدام فرصتی برای کشور پیش آمد تا در جهت افزایش رشد اقتصادی اقدام کند و پیش‌بینی ما در سال ۹۵ رشد اقتصادی بین ۵ تا ۶ درصد است که مجامع جهانی نیز همین حدود را برای ایران پیش‌بینی کرده‌اند.

وی اظهار داشت: فرصتی که بعد از تحریم‌ها ایجاد شده به دنبال افزایش رشد اقتصادی از طریق تولید داخلی هستیم و با آماده کردن محصولات تولیدی برای صادرات؛ ناگزیریم بر روی فعال کردن واحدهای تولیدی نیمه فعال و راکد متمرکز شویم.

سخنگوی دولت گفت: از حدود ۳۶ هزار واحد تولیدی در شهر‌‌ها و نواحی صنعتی کشور که ۶۷ هزار میلیارد تومان بر روی آن‌‌ها سرمایه‌گذاری صورت گرفته در حال حاضر ۷ هزار واحد صنعتی راکد هستند که این واحد‌‌ها در صورت فعال شدن می‌تواند ۱۳۲ هزار نفر را مشغول به‌کار کند.

نوبخت اضافه کرد: در این راستا، دولت برای فعال کردن این واحد‌‌ها ضمن استفاده از فرصت پسابرجام برای سرمایه‌گذاری به یک اقدام فوری تر در سال ۹۵ متمرکز شده و آن فعال کردن این واحد‌‌ها و سرمایه‌گذاری بر روی آنان است.

وی افزود: دولت با تأمین منابع سرمایه در گردش برای این واحد‌‌ها در ماه‌های آتی تلاش خواهد کرد و از این جهت از دو هفته گذشته با تأکید رهبر معظم انقلاب در روز نخست سال جاری برای فعال کردن واحد‌‌ها نوعی اقدام و عمل برای اجرای اقتصاد مقاومتی را داشته‌ایم و دولت اقدامات خود را حتی در روزهای تعطیل نیز آغاز خواهد کرد.

 موفقیت دولت در اقتصاد مقاومتی؛ تراز تجاری مثبت در سال گذشته

نوبخت در پاسخ به سؤالی درباره حفظ تراز مثبت تجاری کشور گفت: در سال گذشته تراز تجاری کالایی حدود یک میلیارد دلار مثبت بود، در واقع صادرات محصولات ۴۲٫۵ میلیارد دلار و واردات این کالا‌‌ها ۴۱٫۵ میلیارد دلار بود که با همه مسایل و مشکلات سال گذشته به چنین موفقیتی در راستای اقتصادی مقاومتی دست یافتیم.

وی با تأکید بر این‌که امسال هم به همان میزان به صادرات توجه می‌کنیم، گفت: بیش از هزار میلیارد تومان منابع بودجه ۹۵ به صورت ردیف مستقیم و کمک‌گیری از هدفمندی یارانه‌ها به تشویق صادرات اختصاص می‌یابد.

سخنگوی دولت ادامه داد: ما اکنون در حد امکان همه واحدهای تولیدی نیمه فعال را فعال می‌کنیم و محصولات خود را با مشوق‌های صادراتی، صادر می‌کنیم و می‌توانیم این تراز تجاری مثبت را حفظ کنیم.

 نیاز وارداتی به گندم صفر می‌شود

نوبخت همچنین با اشاره به این که پیش‌بینی ما برای سال ۹۵ این است که ۱۰ میلیون تن از کشاورزان خریداری کنیم، اظهار داشت: در جلسه گذشته هیأت دولت ۱۳ هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان برای خرید ۱۰ میلیون گندم بودجه‌بندی شد که بر این اساس پیش‌بینی می‌شود نیاز وارداتی کشور به گندم صفر یا به حداقل برسد.

وی این اقدام را در راستای اتکا به تولید داخلی در محصولات استراتژیک همچون گندم ذکر کرد و گفت: اکنون بیش از ۶ میلیون تن گندم به‌عنوان کالای استراتژیک ذخیره کرده‌ایم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اضافه کرد که رقم خرید گندم در سال ۹۲، ۴ هزار و ۲۰۰میلیارد تومان بود که افزایش تا این مقدار در امسال، توجه و اتکا به تولید داخلی است.

 تعرفه بالای واردات کالاهای لوکس برای جلوگیری از واردات

سخنگوی دولت درباره خبرهایی مبنی بر آزاد شدن واردات کالاهای لوکس هم اظهار داشت: کالا‌‌ها گروه‌بندی شده و هیچ‌کدام ممنوع‌الواردات نبوده است اما از طریق عدم ثبت سفارش، اجازه واردات نمی‌دادیم. تعرفه‌های واردات کالاهای لوکس را افزایش دادیم تا عملاً نتواند وارد کشور شود.

نوبخت گفت: مسؤولان تجارت خارجی در وزارت صنعت در مصاحبه‌ای مفصل این موضوع را برای شما توضیح خواهند داد.

کمک دولت به صندوق بازنشستگی برای پرداخت حقوق

وی در مورد حقوق بازنشستگان نیز توضیح داد: صندوق بازنشستگی در پرداخت حقوق اسفند بازنشسته‌ها تا ۲۷ اسفند مشکل داشت. حقوق اسفند بازنشستگان ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود که دولت ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به‌عنوان کمک به صندوق داد اما باز صندوق قادر به پرداخت حقوق نبود.

سخنگوی دولت افزود: دولت ۱۰ درصد به کمک خود به صندوق اضافه کرد؛ با این حال صندوق بازنشستگی هزار میلیارد تومان کم داشت که با دستور رییس‌جمهوری هزار میلیارد تومان دیگر را در اختیار صندوق قراردادیم تا بتوانند حقوق بازنشستگان را پرداخت کنند.

نوبخت با اشاره به محدودیت درآمدهای نفتی و مالیاتی گفت: مدیریت کردن منابع مالی کار بسیار دشواری است اما ما تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم.

توجه به بهبود معیشت و افزایش قدرت خرید همراه با کاهش تورم

سخنگوی دولت در خصوص اظهارات معاون اول رییس‌جمهوری در سال گذشته در زمینه بهبود معیشت اقتصادی مردم نیز گفت: برای این اقدامات نیازمند تأمین درآمد هستیم تا بخشی که فاقد درآمد هستند از آن بهره‌مند شوند و هرگونه تلاشی در سال جاری در زمینه فراهم آوردن قدرت خرید و امکان خرید و امرار معاش برای گروه‌های مختلف مردم می‌باشد.

نوبخت افزود: آن‌هایی که در سیستم غیردولتی شاغل هستند با رونق اقتصادی معیشت آن‌‌ها بهتر خواهد شد و کارکنان دولت و بازنشستگان نیز از افزایش نسبی برخودار خواهند بود و با توجه به رونق اقتصادی که برای سال جاری پیش‌بینی شده است، زمینه بهبود معیشت و افزایش قدرت خرید به مردم فراهم خواهد شد و در کنار آن دولت سیاست نرخ کاهش تورم را نیز ادامه خواهد داد.

تا از حفظ حرمت زائران مطمئن نشویم اقدامی برای حج تمتع نمی‌شود

نوبخت در پاسخ به وضعیت اعزام زائران به حج تمتع نیز گفت: تا کنون اقدام مسؤولانه‌ای از سوی سعودی‌‌ها صورت نگرفته، اگرچه فریضه حج مهم است، ولی رعایت شأن زائران مهم تر است. تا اطمینان حاصل نکنیم که زائران ما بی‌حرمت نمی‌شوند و زیر دست و پا له نخواهند شد، اقدامی صورت نخواهد گرفت و به دنبال استاندارد‌‌ها هستیم تا این فریضه با برخورد غیرمسؤولانه سعودی‌‌ها باقی نماند.

سایت پاناما اهمیتی ندارد که بخواهیم موضع رسمی بگیریم

سخنگوی دولت درپاسخ به این که اسنادی منتشر شد مبنی بر این که رییس‌جمهور سابق کشور در سایت پاناما متهم به پولشویی شده است، موضع رسمی دولت در این زمینه چیست، گفت: ایران موضعی ندارد. مگر آن خبرگزاری چه اهمیتی دارد؟ ما موضع رسمی نداریم و به این دست حرف‌‌ها پاسخ نمی‌دهیم.

افزایش حقوق کارکنان دولت از ابتدای فروردین ۹۵

نوبخت در خصوص عدم اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: مبانی محاسباتی برای کسانی که تحت پوشش صندوق‌های لشکری و کشوری هستند با مبانی تأمین اجتماعی متفاوت است. ما ۱۲درصد به حقوق کارکنان دولت اضافه کردیم اما آن‌‌ها ۱۴ درصد اضافه کردند. فوق‌العاده‌های شاغلان دولت با فوق‌العاده‌های کسانی که از صندوق بازنشستگی سازمان تأمین اجتماعی حقوق می‌گیرند نیز متفاوت است.

سخنگوی دولت افزود: این گونه نیست که دولت نخواهد در مسایل مالی تأمین اجتماعی وارد شود اما هر کدام از بازنشستگان لشکری، کشوری و بازنشستگان تأمین اجتماعی از مبانی قانونی متفاوتی برای افزایش حقوق خود برخوردارند که این افزایش نیز در تأمین اجتماعی اعمال می‌شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور گفت: افزایش حقوق کارکنان دولت با مصوبه هیأت وزیران است. لذا به تعویق افتادن افزایش حقوق‌‌ها تا خردادماه، صحت ندارد. ما منتظر قانون بودجه هستیم، هر زمان این قانون به ما ابلاغ شد، افزایش حقوق را از اول فروردین ۹۵ اعمال می‌کنیم. این دغدغه برای کارمندان ایجاد نشود که از نیمه خرداد حقوق‌‌ها افزایش می‌یابد.

پروازهای ایرفرانس به ایران برقرار است

نوبخت در پاسخ به سؤالی دیگر درباره عدم حضور مهمانداران خانم پروازهای ایرفرانس در سفر هوایی به ایران، گفت: فرانسوی‌‌ها به مهمانداران هواپیماهای خود گفته‌اند می‌توانید به این پرواز‌‌ها بروید یا نروید. این در خدمات ارایه شده ایرفرانس مشکلی ایجاد نمی‌کند و پرواز‌‌ها برقرار است. امیدواریم با تجهیز خطوط هوایی خود به هواپیماهای لوکس، خدمات بهتری به مسافران ارایه شود.

سخنگوی دولت درباره موضوع ابلاغ حکم اعدام بابک زنجانی گفت: درباره پرونده قضایی بابک زنجانی، دولت همواره تلاش خود را جهت صیانت از بیت‌المال و بازگرداندن این منابع انجام می‌دهد. قوه قضاییه با قاطعیت برخورد می‌کند و پیگیر بازگرداندن این اموال است.

اصلاح نظام بانکی در حال انجام است

سخنگوی دولت درباره انتقاد‌‌ها از عملکرد سیستم بانکی کشور اظهار داشت: اصلاح نظام بانکی یکی از اقداماتی است که از مدت‌‌ها پیش آغاز شده است، رفع موانع فراروی نظام بانکی، فعالیت آن را مناسبتر و اصلاح شده تر در خدمت تولید کشور قرار می‌دهد.

ایران برای کسب سهم خود در اوپک بسیار مصمم و فعال است

 

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در مورد افزایش صادرات نفت پس از برجام توضیح داد: ما مصمم هستیم که سهمیه قبلی خود را از صادرات نفت کسب کنیم، کسانی که از سهم ایران استفاده کردند باید تولید نفت خود را کاهش دهند، ما برای دستیابی به سهم خود بسیار مصمم و فعال عمل می‌کنیم.