چطور از آلرژیهای بهار جلوگیری کنیم؟ بهار با همه زیباییاش فصل حساسیت و آلرژیهاست. اتفاقی که برای افراد کلافگی به بار میآورد و حتی آنها را خانهنشین میکند. آلرژیهایی که هرازگاهی میشود با روشهایی ساده از آنها پیشگیری کرد. به گزارش مهر، بهار برای همه یعنی نو نوار شدن طبیعت، سبز شدن درختان و در […]
چطور از آلرژیهای بهار جلوگیری کنیم؟
بهار با همه زیباییاش فصل حساسیت و آلرژیهاست. اتفاقی که برای افراد کلافگی به بار میآورد و حتی آنها را خانهنشین میکند. آلرژیهایی که هرازگاهی میشود با روشهایی ساده از آنها پیشگیری کرد.
به گزارش مهر، بهار برای همه یعنی نو نوار شدن طبیعت، سبز شدن درختان و در نهایت بهانه دادن به شاعران برای شعر گفتن و رسیدن به چیزی شبیه بیت سعدی که میگفت«به چه کار آیدت ز گل طبقی/از گلستان من ببر ورقی» اما بهار در کنار همه این وجههها و ویژگیهای دوست داشتنی یک روی دوست نداشتنی هم برای بیشتر ما دارد، چیزی که میتواند رفتهرفته این فصل را از فهرست علاقهمندیهای بسیاری از ما بیرون بگذارد. آلرژی یا همان حساسیتهای بهاری همان چیزی است که فصل اول سال را برای خیلیها دردسر ساز و حتی در مواردی آنها را خانهنشین میکند. با آمدن اردیبهشت و به اوج رسیدن هنرنماییهای بهار نگاهی به حساسیتها و آلرژیهای بهارانه انداختیم تا ببینیم برای برطرف کردن و لااقل کمرنگ کردن آن باید چه کرد؟
آلرژیهای چشمی
خیلیها در تعریف آلرژی این طور گفتهاند«واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن به عوامل مختلف» حالا این عوامل مختلف با توجه به شرایط آب و هوایی در فصل بهار آنقدر تعدادش زیاد میشود که به سیستم ایمنی بدن بسیاری از افراد گزکی بدهد، برای یک واکنش افراطی! یکی از این حساسیتها، آلرژیهای چشمی است. اتفاقی که در فصل بهار معمولاً برای بسیاری با سوزش، خارش، اشک و یا قرمز شدن همراه است.
موی حیوانات، گرده گلها و گیاهان و حتی لوازم آرایشی غیراستاندارد در به وجود آمدن این بیماریهای چشمی نقش اساسی دارند. واسطه اصلی ایجاد علائم حساسیتها هیستامین است، چون وقتی مواد حساسیتزا مثل آلودگی یا گرده گیاهان روی چشم مینشیند سلولهای دفاعی بدن هیستامین آزاد میکنند که همین موضوع باعث پیدایش سوزش، خارش و اشک میشود. شاید ابتداییترین چیزی که برای پیشگیری از این اتفاق باید انجام داد دور شدن از همین عوامل حساسیتزاست بنابراین توصیه میکنند که استفاده از عینک در این فصل در دور کردن این عوامل حساسیتزا مؤثر است و در کنار آن شست و شوی چشمها آن هم در حد متعادل میتواند مؤثر باشد اما باید به این نکته توجه کنید که به محض رویت شدن این علائم از خوددرمانی و استفاده از کورتونها به شدت خودداری و در عوض به پزشک مراجعه کنید.
آلرژیهای پوستی
بادهای بهاری همیشه در کنار خنکی و سبزی، آلرژیهای مختلف را با خود به همراه میآورند که یکی از آنها آلرژیهای پوستی است. سالمندان و بچهها به خاطر داشتن پوستی نازکتر بیشتر در معرض این حساسیتهای فصلی قرار میگیرند. چیزی که در بیشتر موارد خشکی شدید پوست و خارش به همراه میآورد، گاه این خارش به قدری زیاد میشود که منجر به عفونت و زخمهای موضعی هم میشود. برای پیشگیری این آلرژیهای موضعی بهتر است که در فصل بهار لباسهای نخی و خنک بپوشید و از حمام رفتن زیاد که باعث بیشتر خشک شدن پوستتان میشود جلوگیری کنید. به این هم توجه داشته باشید که موقع استحمام از صابونهای چرب استفاده نکنید و بعد از تمام شدن حتماً پوستتان را با کرم مرطوب نگهدارید. در کنار بادهای بهاری که زمینهساز حساسیتهای پوستی هستند حواستان به کهیرهای آفتابی هم باشد چیزی که احتمال آن در اولین فصل سال به بیشترین میزان خود میرسد. در این نوع حساسیت کهیرهای پوستی همراه با خارش روی نواحی در معرض نور ظاهر میشوند. برای جلوگیری از آن خوب است که از لباسهای آستیندار و کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
آلرژیهای تنفسی
حساسیتهای تنفسی میتواند شامل آبریزش بینی، گرفتگی، عطسههای پشت هم و حتی خارش گلو باشد تا جایی که این موضوع اگر ادامه پیدا کند، میتواند به داخل ریه هم نفوذ کند. علت این آلرژیهای تنفسی آلودگی و غبار یا گردهافشانی گلها در فصل بهار است برای همین ترجیحاً سعی کنید تا جایی که ممکن است خودتان را از قرار گرفتن در محیطهای این چنینی دور کنید و موقع وزش باد پنجرههایتان را بسته نگهدارید. در صورت ابتلا موقع خواب از پتوهای پشمی که منجر به تشدید این علائم میشود دوری کنید و حتی برای خشک کردن لباسهایتان روی بیرون آویزن کردن آنها در هوای آزاد حساب باز نکنید؛ چون این کار باعث تجمع گردهها و حساسیت بیشتر میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.