عملکرد ضعیف نظام مهندسی معدن در معادن

نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرد عملکرد ضعیف نظام مهندسی معدن در معادن نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: نظام مهندسی معدن در معادن ضعیف عمل کرده است، چرا که براساس قانون با پیگیری نظام مهندسی معدن چند ناظر مقیم باید در معادن حضور داشته باشد. داریوش اسماعیلی در گفت‌وگو […]

نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرد

عملکرد ضعیف نظام مهندسی معدن در معادن

نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: نظام مهندسی معدن در معادن ضعیف عمل کرده است، چرا که براساس قانون با پیگیری نظام مهندسی معدن چند ناظر مقیم باید در معادن حضور داشته باشد.

داریوش اسماعیلی در گفت‌وگو با خانه ملت، با بیان این‌که حرفه معدن جزو مشاغل سخت بوده که معدن زغال‌سنگ نیز در این بین ویژگی خاص خود را دارد، گفت: فعالیت در معادن زغال‌سنگ از طریق حفر تونل‌‌ها و در زیرزمین انجام می‌شود، که وزارت صنعت و وزارت کار به عنوان متصدی معادن و معدنچیان باید به وضعیت آنها رسیدگی کنند.

نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این‌که خلأ قانونی در بخش معادن وجود ندارد، افزود: در هر صورت اگر وزارتخانه‌ها احساس می‌کنند، که خلأ قانونی در این بخش وجود دارد، مجلس آمادگی صددرصدی برای رفع این موانع دارد.

اسماعیلی، افزود: در هر معدنی اگر ناظر فنی تشخیص داد، که مشکلی در یک معدن وجود دارد، بلافاصله گزارش را به مدیر معدن و مدیر نظام مهندسی معدن استان و اگر پیگیری نشد، به مدیر نظام مهندسی معدن کل کشور ارسال کند.

کارگران باید متناسب با فعالیت خود بیمه شوند

اسماعیلی با اشاره به طرح مباحثی همچون بیمه کتابداری معدنچیان، ادامه داد: کارگر در هر محلی که فعالیت می‌کند، باید متناسب با فعالیت خود بیمه شود، لذا بیمه نبودن کارگرهای این معدن ناشی از خلأ نظارتی نهادهای مربوطه و بی‌توجهی به حقوق کارگران است.

وی یادآور شد: شورای عالی معادن و اداره کل صنعت، معدن و تجارت در هر استان باید بر حسن فعالیت معادن در استان مربوطه نظارت کند.

حفظ و فعالیت معادن زغال‌سنگ در کشور ضروری است

اسماعیلی با بیان این‌که حفظ و فعالیت معادن زغال‌سنگ در کشور ضروری است، افزود: اگر فعالیت شورای عالی معادن در کشور متوقف شود، باید از خارج وارد کرد و از سوی دیگر برداشت از معادن زغال‌سنگ برای بخش خصوصی مقرون به صرفه نبوده و دولت باید از این بخش حمایت کند.

وی ادامه داد: دولت می‌تواند با پرداخت یارانه و معافیت‌های مالیاتی، آب و برق از بخش خصوصی و ادامه فعالیت معادن زغال‌سنگ حمایت کرده و حضور بخش خصوصی در این بخش را مقرون به صرفه کند.

ماشین‌آلات، تجهیزات و دستگاه‌های تست گاز در معادن به نوسازی نیازمند است

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که ماشین‌آلات، تجهیزات و دستگاه‌های تست گاز در معادن به نوسازی نیازمند است، اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید برنامه خود برای نوسازی معادن را ارایه کند، تا مجلس حمایت‌های لازم در این موضوع را انجام دهد.

وی با بیان این‌که نظام مهندسی معدن وارد برخی مقولات غیرتخصصی و اجرایی شده و وظایف اصلی خود را فراموش کرده است، افزود: قانون نظام مهندسی معدن مربوط به ۱۷ سال پیش بوده و هیچ‌گونه اصلاحی در این قانون صورت نگرفته و به روز نشده است.

 

نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: نظام مهندسی معدن در معادن ضعیف عمل کرده است، چرا که بر اساس قانون با پیگیری نظام مهندسی معدن چندناظر مقیم باید در معادن حضور داشته باشد.