غذاهای خیابانی فرهنگ ملت ها

غذاهای خیابانی فرهنگ ملت ها غذاهای خیابانی بخشی از فرهنگ محلی هر کشور محسوب می‌شود، در سفر به کشورهای مختلف از کنار گاری‌های کوچکی که غذا می‌فروشند، ساده عبور نکنید! به گزارش مهر، غذاهای خیابانی به غذاهایی ارزان‌قیمت که سریع هم حاضر می‌شوند، گفته می‌شود. غذاهایی که معمولاً در خیابان و روی گاری‌ یا ماشین […]

غذاهای خیابانی فرهنگ ملت ها

غذاهای خیابانی بخشی از فرهنگ محلی هر کشور محسوب می‌شود، در سفر به کشورهای مختلف از کنار گاری‌های کوچکی که غذا می‌فروشند، ساده عبور نکنید!

به گزارش مهر، غذاهای خیابانی به غذاهایی ارزان‌قیمت که سریع هم حاضر می‌شوند، گفته می‌شود. غذاهایی که معمولاً در خیابان و روی گاری‌ یا ماشین سرو می‌شود. خوبی این غذا‌ها این است که مواد اولیه کمی دارند و معمولاً هم جلوی مشتری درست می‌شوند. نکته‌ای که درباره این غذا‌ها وجود دارد این است که بیش‌تر غذاهای خیابانی از آشپزی و خوراکی‌های محلی به گاری‌ها آمده است. این غذا‌ها که بیش‌تر محلی‌های مناطق مختلف هستند، به نوعی فرهنگ یک کشور حساب می‌شوند و وقتی به جایی سفر می‌کنید، حتی شده یک بار این غذاهای خیابانی را امتحان کنید تا خاطره‌ای از این خوراکی‌های سریع و ارزان داشته باشید.

غذاهایی که به عنوان فست فود می‌شناسیم از پرطرفدار‌ترین غذاهای خیابانی در همه کشورهایی که این فرهنگ را دارند، به حساب می‌آید. با این تفاوت که اینها ارزان‌تر هستند و سریع‌تر و راحت‌تر هم آماده می‌شوند و به واسطه این‌که مشتری‌های آنها هم بیش‌تر است، مواد اولیه تازه‌تری دارند. این روز‌ها همچنین به واسطه فراگیر شدن این فرهنگ در کشورهای مختلف توجه به بهداشت این فروشنده‌ها و محلی که غذا را حاضر می‌کنند، بیش‌تر شده است.

علاقه به خوردن غذای خیابانی را بیش از هر چیز در قیمت کم آن باید دانست، همچنین چون این غذا‌ها زود حاضر می‌شوند و خوردنشان در خیابان و هنگام راه‌رفتن هم راحت است، گزینه بسیاری از مردمی است که فرصت نشستن در رستوران یا آشپزخانه‌ای را ندارند.

نشانه‌های اولیه غذای خیابانی را در هند، روم باستان و یونان پیدا کرده‌اند. گاری‌هایی که از آن زمان در خیابان به فروش مواد غذایی می‌پرداختند. این در حالی است که در ابتدا گرایش به این غذا‌ها خیلی نبوده، اما رشد جمعیت مخصوصاً در کشورهای شرق آسیا باعث رونق این کسب و کار شده به‌طوری که امروزه علاوه بر این‌که گاری‌های زیادی را در خیابان‌های این کشور‌ها می‌توان دید، می‌شود متوجه حضور اکثریتی بانوان در راه انداختن این گاری‌ها شد.

بهترین غذاهای خیابانی در جهان

مرغ تند و سریع در جاماییکا: وقتی صحبت از این مرغ می‌شود، هیچ تعللی جایز نیست! مرغی که با سرعت حاضر می‌شود و طعم هیجان‌انگیزی هم دارد. دستور دقیق و مشخصی برای آن وجود ندارد، اما تکه‌های مرغ برای مدت بیش‌تر از یک شب در موارد مختلفی خوابانده می‌شوند؛ سرکه، آبلیمو، انواع ادویه، پیاز و سیر تقریباً موادی هستند که این مرغ دارد. این غذا را در خیابان‌های جاماییکا به وفور می‌توان پیدا کرد.

آرپا در کلمبیا: آرپا نوعی کیک ذرت است که هم نوع شیرین و هم غیرشیرین آن وجود دارد. این کیک از چیپس ضخیم‌تر است و امروزه در همه‌جای کلمبیا یافت می‌شود و معمولاً قبل از این‌که با پنیر کبابی پر شود، آن را سرخ می‌کنند یا می‌پزند. آرپا از خوراکی‌های محبوب در صبحانه است.

هاله‌هاله در فیلیپین: یک فنجان پر از خوراکی‌های رنگی و خنک تنها چیزی است که در هوای گرم و شرجی فیلیپین حال آدم را خوب می‌کند. «هاله‌هاله» مخلوطی از بستنی، شیر، یخ خرد شده و مقدار زیادی میوه‌های مختلف است.

خوراک بانی در آفریقای جنوبی: با این‌که بانی نام خرگوش‌های کوچک و دست‌آموز است، اما این غذا هیچ ارتباطی با خرگوش ندارد! خوراک «بانی» در حقیقت یک قرص نان خالی شده‌ای است که با گوشت گوسفندی که ادویه کاری دارد، پر شده است. اصالتاً این غذا از هند آمده، اما امروزه به قدری آن را در خیابان‌های آفریقای‌جنوبی می‌توانید پیدا کنید که دیگر غذای خیابانی این منطقه محسوب می‌شود.

هات‌داگ در ایرلند: سوسیس‌هایی که با نام هات‌داگ معروف شدند، به قدری سریع در میان مردم شناخته شد که رستوران‌های مختلفی این ساندویچ ساده را به لیست غذاهای خود اضافه کردند و کم‌کم پای هات‌داگ به خیابان‌‌ها کشیده شد و همراه سس خردل به یکی از غذاهای دوست‌داشتنی خیابانی در کشورهای مختلف مخصوصاً ایسلند بدل شد.

 

سِویچه در پرو: احتمالاً این بشقاب غذا از محبوب‌های ما ایرانی‌‌ها نیست، چون مواد اصلی تشکیل‌دهنده آن ماهی خام است! ماهی را در آب مرکبات می‌خوابانند و پیاز و فلفل به آن اضافه می‌کنند. البته در مواردی سیب‌زمینی، کاهو و آووکادو را نیز به این بشقاب اضافه می‌کنند.