اجازه اکتشاف معادن در مناطق حفاظت شده را نمی‌دهیم

رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور اجازه اکتشاف معادن در مناطق حفاظت شده را نمی‌دهیم  رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفت: اجازه اکتشاف معادن در مناطق حفاظت شده را نمی‌دهیم چراکه این اقدام با استاندارد‌‌ها و قوانین ملی همخوانی ندارد و محیط‌زیست را تخریب می‌کند. به گزارش مهر، معصومه ابتکار در جلسه شورای برنامه‌ریزی کردستان، گفت: […]

رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور

اجازه اکتشاف معادن در مناطق حفاظت شده را نمی‌دهیم

 رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفت: اجازه اکتشاف معادن در مناطق حفاظت شده را نمی‌دهیم چراکه این اقدام با استاندارد‌‌ها و قوانین ملی همخوانی ندارد و محیط‌زیست را تخریب می‌کند.

به گزارش مهر، معصومه ابتکار در جلسه شورای برنامه‌ریزی کردستان، گفت: زریوار یکی از تالاب‌های ارزشمند کشورمان است که در دولت یازدهم مورد توجه جدی قرار گرفت و از نابودی قطعی نجات یافت.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این بخش، عنوان کرد: مهم‌ترین اقدام انجام شده در راستای نجات بخشی زریوار جمع‌آوری فاضلاب روستاهای حاشیه این دریاچه و دخل و تصرف در حریم دریاچه است.

وی میزان مناطق حفاظت شده تحت مدیریت این سازمان در کشور را ۱۱ درصد مساحت کل کشور خواند و اظهارداشت: این میزان باید به ۱۷ درصد افزایش یابد.

رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور با بیان این‌که ۱۰ درصد مساحت کردستان را هم مناطق حفاظت شده تشکیل داده است، بیان‌کرد: با توجه به روند تخریب طبیعت مسؤولان به این نتیجه رسیدند بخش‌هایی را با همکاری جوامع محلی و اجرای برنامه‌های مدیریتی به‌طور بکر حفظ کنند به‌گونه‌ای که اشتغال و حفاظت را به همراه داشته باشد.

ابتکار اضافه کرد: با تهیه و اجرای برنامه‌های طرح مدیریت مناطق حفاظت شده امکان قانونمند اجرای طرح‌هایی هم چون طبیعت‌گردی در این مناطق فراهم می‌شود.

وی ادامه داد: در استان کردستان ظرفیت و آمادگی لازم وجود دارد و می‌توان طرح مذکور را در روستاهای اطراف مناطق حفاظت شده اجرایی کرد.

وی در پاسخ به درخواست رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در خصوص اجازه انجام اکتشافات معدنی در یکی از مناطق حفاظت شده استان، گفت: از آنجا که اکتشاف معادن در مناطق حفاظت شده با استاندارد‌‌ها و قوانین ملی همخوانی ندارد لذا با این اقدام موافق نیستیم و اجازه این کار را نمی‌دهیم.

رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور ادامه داد: اگر معدن هم بسیار ارزشمند است برای نسل‌های آینده گذاشته شود و بیش‌تر در مناطق حفاظت شده کاشت نهال‌های مثمر و اجرای طرح‌های طبیعت گردی و غیره را دنبال می‌کنیم.

ابتکار بیان کرد: بعد از ۳ سال پیگیری قانون حفاظت از تالاب و دریاچه و هوای پاک در مجلس شورای اسلامی طی دو، ۳ ماه اخیر تصویب شد.

وی اظهارداشت: در قانون هوای پاک رویکرد جدیدی نسبت به مسأله گردوخاک شده که می‌تواند در بهبود شرایط آب و هوایی استان‌های درگیر این پدیده کمک کند.

وی با اشاره به این‌که کانون گردوخاک کردستان از خارج کشور است، اضافه کرد: با کشور عراق مذاکراتی انجام داده‌ایم که شرایط و وضعیت این کشور تاکنون مانع از پیشبرد تفاهمنامه‌های متعدد منعقد شده مشترک بین دو طرف، شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور ادامه داد: دو ماه پیش دولت عراق به ما اعلام کرد آمادگی احیای تالاب‌‌ها و کاشت نهال و تثبیت خاک در مناطق کانون گردوخاک را دارد.

ابتکار با اشاره به این‌که ۸ میلیون هکتار کانون بحران گردو خاک در عراق وجود دارد، افزود: ایجاد مرکز توان افزایی در موضوع گردوخاک و همچنین مزرعه آموزشی از جمله برنامه‌هایی است که کار مقدماتی آن انجام شده و طی چند روز آینده فاز اجرایی آن آغاز می‌شود.

 

گفتنی است، در پایان این جلسه تفاهمنامه تهیه و اجرای برنامه‌های طرح مدیریت مناطق حفاظت شده، احیا و بازسازی، طبیعت‌گردی، آموزش و پرورش و مشارکت جوامع محلی مابین رییس سازمان محیط‌زیست کشور و استاندار کردستان منعقد شد.