عملکرد بیمه‌ها شفاف می‌شود

رییس کل بیمه مرکزی عملکرد بیمه‌ها شفاف می‌شود رییس کل بیمه مرکزی با تشریح آخرین وضعیت تشکیل صندوق بیمه حوادث طبیعی، از حرکت شرکت‌های بیمه برای اصلاح صورتهای مالی خود براساس استانداردهای گزارشگری مالی بین‌المللی خبر داد. عبدالناصر همتی در گفت‌و‌گو با مهر از رشد ۱۱۱ درصدی حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در ۴ سال […]

رییس کل بیمه مرکزی

عملکرد بیمه‌ها شفاف می‌شود

رییس کل بیمه مرکزی با تشریح آخرین وضعیت تشکیل صندوق بیمه حوادث طبیعی، از حرکت شرکت‌های بیمه برای اصلاح صورتهای مالی خود براساس استانداردهای گزارشگری مالی بین‌المللی خبر داد.

عبدالناصر همتی در گفت‌و‌گو با مهر از رشد ۱۱۱ درصدی حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در ۴ سال گذشته خبر داد و گفت: مقدار حق‌ بیمه تولیدی شرکت‌های بیمه مستقیم در سال ۱۳۹۵، به حدود ۲۲۷٫۲ هزارمیلیارد ریال رسیده که در مقایسه با سال گذشته، نزدیک ۲۲٫۵درصد رشد نشان می‌دهد؛ ضمن این‌که میزان حق بیمه تولیدی در این مدت، ۱۴۶٫۲هزار میلیارد ریال معادل ۱۱۱ درصد افزایش داشته است.

رییس‌کل بیمه مرکزی در خصوص رشد ضریب نفوذ بیمه در کشور افزود: پیش‌بینی می‌شود که این ضریب در سال ۱۳۹۵ به حدود ۲٫۲ درصد برسد و این شاخص طی دوره فعالیت دولت کنونی ۰.۵ واحد بهبود یافته؛ در این میان، رشد حق‌بیمه سرانه نیز حدود ۱۰۵ درصد بوده است؛ به این معنا که در سال ۱۳۹۵ حق‌بیمه سرانه بیمه‌های بازرگانی براساس برآورد آمار جمعیت توسط مرکز آمار ایران، معادل ۳٫۵ میلیون ریال بوده است که حدود ۱۹٫۹درصد در مقایسه ‌با سال قبل افزایش داشته؛ اما اگر بخواهیم این شاخص را در دوره ۴ساله فعالیت دولت برآورد کنیم، حدود ۱۰۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: میزان انحصار در بازار بیمه برمبنای فرمول هرفیندال-هیرشمن در سال ۱۳۹۵، به عدد ۱۷۳۳ رسید که نسبت به سال ۹۱ معادل ۵۹۱ واحد کم‌تر شده و ۲۵٫۴درصد این شاخص بهبود یافته است؛ این درحالی است که سهم بخش غیردولتی در این میان، ۸ درصد رشد داشته است؛ اما به هرحال هدف بیمه مرکزی، ارتقای سهم بخش غیردولتی از کل حق‌بیمه‌های تولیدی بازار بیمه کشور است و بر همین اساس در سال ۱۳۹۵، شرکت بیمه ایران در نقش تنها شرکت بیمه دولتی به همراه ۲۹ شرکت بیمه غیردولتی (به غیر از دو شرکت بیمه اتکایی) در بازار بیمه کشور فعالیت کردند.

همتی گفت: در پایان سال ۱۳۹۱ سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی بازار بیمه کشور ۵۴٫۶درصد بوده که در سال ۱۳۹۵ به ۶۲٫۶ درصد رسیده که بیانگر رشد نقش بخش غیردولتی در صنعت بیمه کشور است.

وی از برنامه‌های بیمه مرکزی برای افزایش سهم حق بیمه زندگی خبر داد و افزود: نسبت سهم حق ‌بیمه زندگی از کل پرتفوی صنعت ‌بیمه در بازار بیمه کشور در سال ۱۳۹۱ به ۷٫۸ درصد رسیده بود که این نسبت طی سال چهارم فعالیت دولت یازدهم، به ۱۳٫۴ درصد رسیده و۵٫۶ واحد درصد افزایش یافت.

رییس کل بیمه مرکزی با اشاره به افزایش میزان نظارت بیمه مرکزی بر نحوه پرداخت خسارت بیمه‌گذاران در راستای حمایت از حقوق آنها گفت: خسارت پرداختی صنعت بیمه که به نوعی نشان‌دهنده میزان ارایه خدمات شرکت‌های بیمه به بیمه‌گذاران است، تا پایان سال ۱۳۹۵ به حدود ۱۸۰٫۲ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال ۱۳۹۱، حدود ۲٫۳ برابر شده است.

وی همچنین از بررسی و اعطای مجوز به طرح‌ها و پوشش‌های بیمه‌ای از سال ۱۳۹۲ تا پایان سال ۱۳۹۵ برای۱۹۷ طرح و پوشش بیمه‌ای که حدود ۱۷۵مورد مربوط به بیمه‌های عمر و درمان بوده است، خبر داد و گفت: تقویت ابزار‌‌ها و رویکردهای نظارتی بیمه مرکزی و کنترل جدی توانگری مالی و ذخیره‌‌گیری‌ها، تدوین ضوابط جدید مربوط به نحوه انجام بیمه‌های اتکایی، تصویب آیین‌نامه ۹۰ توسط شورای عالی بیمه، ارایه پوشش‌های بیمه‌ای برای صنایع مهم داخلی از جمله اقداماتی بوده که طی سال‌های گذشته صورت گرفته است.

همتی خاطرنشان کرد: در راستای جلب حضور اشخاص خارجی در بازار بیمه کشور و ارتقا همکاری با شرکت‌های بیمه‌ای خارجی در طی دوره ۴ساله دولت فعلی، پروانه‌های فعالیت ۳ دفتر ارتباطی از سوی بیمه مرکزی صادر گردید.

همتی توسعه سامانه سنهاب را یکی از تحولات بزرگ در صنعت بیمه در دولت تدبیر و امید دانست و ابراز امیدواری کرد تا با تکمیل بخش‌های باقی‌مانده، تقویت، تکمیل سامانه سنهاب یک سیستم کامل و به روز در زمینه کنترل و هدایت صنعت بیمه داشته باشیم.

وی در خصوص روش کار این سامانه گفت: روش این بود که الزامات آیین‌نامه‌ها بررسی، احصا و به شاخص نظارتی عمومی و تخصصی در بستر سنهاب تبدیل شود، به نحوی که اطلاعات استخراج شده از سرورهای شرکت‌های بیمه ضمن انطباق با شاخصهای نظارتی غربال می‌شود و مغایرت آنها استخراج و به صورت خودکار به شرکت بیمه منعکس می‌شود؛ خوشبختانه موفقیت‌های خوبی در این زمینه کسب کردیم و در حال حاضر نظارت بر نمایندگان، کارگزاران و محاسبه توانگری شرکت‌های بیمه از طریق این سامانه انجام می‌شود و مردم می‌توانند از طریق سامانه رسیدگی به شکایات با بیمه مرکزی ارتباط داشته باشند.

رییس کل بیمه مرکزی، با اشاره به افزایش تعامل بیمه مرکزی با دو نهاد نیروی انتظامی و وزارت بهداشت در خصوص واریزی شرکت‌های بیمه در راستای تحقق احکام قوانین بودجه سنواتی و قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) در دوره ۴ ساله ۹۲ الی ۹۵ گفت: در این دوره مبلغ ۲۱۹۷ میلیارد ریال کل واریزی صنعت بیمه به حساب نیروی انتظامی بوده است. همچنین در این دوره مبلغ ۶۰۷۹ میلیارد ریال نیز به وزارت بهداشت پرداخت شده است.

 

همتی با تأکید بر اهمیت اجرای دقیق سیاست‌های راهبردی ابلاغی در صنعت بیمه، مهم‌ترین برنامه‌های سال ۱۳۹۶ بیمه مرکزی را رونق تولید و اشتغال اعلام کرد و گفت: امیدوارم در سال جدید بتوانیم با اجرای تدریجی استاندارد بین‌المللی گزارشگری مالی (IFRS) در صنعت بیمه در تحقق ارتقای شفافیت مالی مؤسسات بیمه گام‌های اساسی برداشته شود.