غذاهای خیابانی فرهنگ ملتها- قسمت دوم غذاهای خیابانی بخشی از فرهنگ محلی هر کشور محسوب میشود، در سفر به کشورهای مختلف از کنار گاریهای کوچکی که غذا میفروشند، ساده عبور نکنید! به گزارش مهر، غذاهای خیابانی به غذاهایی ارزانقیمت که سریع هم حاضر میشوند، گفته میشود. غذاهایی که معمولاً در خیابان و روی گاری […]
غذاهای خیابانی فرهنگ ملتها- قسمت دوم
غذاهای خیابانی بخشی از فرهنگ محلی هر کشور محسوب میشود، در سفر به کشورهای مختلف از کنار گاریهای کوچکی که غذا میفروشند، ساده عبور نکنید!
به گزارش مهر، غذاهای خیابانی به غذاهایی ارزانقیمت که سریع هم حاضر میشوند، گفته میشود. غذاهایی که معمولاً در خیابان و روی گاری یا ماشین سرو میشود. خوبی این غذاها این است که مواد اولیه کمی دارند و معمولاً هم جلوی مشتری درست میشوند. نکتهای که درباره این غذاها وجود دارد این است که بیشتر غذاهای خیابانی از آشپزی و خوراکیهای محلی به گاریها آمده است. این غذاها که بیشتر محلیهای مناطق مختلف هستند، به نوعی فرهنگ یک کشور حساب میشوند و وقتی به جایی سفر میکنید، حتی شده یک بار این غذاهای خیابانی را امتحان کنید تا خاطرهای از این خوراکیهای سریع و ارزان داشته باشید.
پیروجی در لهستان: پیروجی را در سراسر اروپای شرقی میتوان پیدا کرد، اما این پیراشکیهای دستساز در لهستان به شکل دیگری محبوبیت دارند و حتی برایشان جشنوارهای نیز برگزار میشود. دستور تهیه این پیراشکیها خیلی ساده به نظر میرسد، اما طعم بینظیری دارند؛ آرد و تخممرغ و آب و نمک برای خمیر که داخل آن را با موادی مانند گوشت، سیبزمینی و پنیر به همراه ادویههای متفاوتی پر میکنند، در نهایت این خمیرهای پر شده در کره سرخ میشوند.
بانمی در ویتنام: بدون شک لیست غذاهای خیابانی بدون وجود بانمی ناقص است، یکی از غذاهای به جا مانده از استعمار ویتنام توسط فرانسه. این ساندویچ با نانی به شیوه ویتنام که خیلی سبک است، درست میشود و داخل آن را با مخلوطی از سبزیجات، ترشی هویج، خیار و گوشت مرغ پر میکنند.
رول در ترکیه: این ساندویچها همان کبابی هستند که در ایران به نام «کباب ترکی» شناخته میشوند. گوشت گوسفند و مرغ را به صورت عمومی برای کباب شدن میگذارند و سپس در نان لواش به همراه گوجهفرنگی، پیاز، خیار، کاهو و ماستی به همراه سبزیجات سرو میکنند. این رول از غذاهای محبوب خیابانی در ترکیه است.
سوپلی در ایتالیا: ایتالیاییها در یک روند متفاوت برنج و گوشت و ادویه را با هم مخلوط میکنند، یک تکه پنیر در دل آن میگذارند بعد سرخ میکنند! این غذای خیابانی شباهت زیادی به همان کوفته تبریزی خودمان دارد، با این تفاوت که ما در دلش آلو میگذاریم! سوپلی را قبلاً تنها در رم میتوانستید پیدا کنید، اما محبوبیت این توپهای سرخ شده به حدی شده که در سراسر ایتالیا ماشینهایی هستند که سوپلی دارند.
تاکو آلپاستر در مکزیک: مثل خیلی از غذاهای دیگر که از فرهنگ کشورهای مختلف وارد شدهاند، سنت گوشت سرخشده با ادویه نیز به مکزیک رسیده است. مکزیکیها این گوشت را با ادویهها و ترشیهای مخصوص خودشان مخلوط کردهاند و در تاکو میگذارند و اسمش را «تاکو آلپاستر» گذاشتهاند. همراه این غذا پیاز، آناناس، آب لیمو و سس سالسا سرو میشود.
چوریپان در آرژانتین: ساندویچ سوسیس در کشورهای آمریکای جنوبی طرفداران زیادی دارد، مخصوصاً در بوینس آیرس که سوسیس سرخ شده را از وسط نصف میکنند و روی نان برشته قرار میدهند و سس چیمیچوری را روی آن میریزند! همهاش همین است، اما این ساندویچ خیلی ساده محبوبیت زیادی دارد و به عنوان میان وعده و پیش غذا خورده میشود. در آرژانتین چورپیان را به راحتی در همه خیابانهای شهر میتوانید پیدا کنید.
بِلپوری در هند: تنقلات خیابانی هندی را با نام «چات» میشناسند، اما بِلپوری چیزی فراتر از یک تنقلات ساده است، برنج سرخشده، ورمیشل، سبزیجات، ترشیهای محتلف به همراه مقدار زیادی ادویه در یک ظرف این غذای خیابانی را محبوب بسیاری کرده است. ترکیبی هیجانانگیز از همنشینی ترشی، شیرینی، تندی و شوری را در کنار هم دارند.
کرپ در فرانسه: هر زمان از روز که بخواهید میتوانید کرپ را در خیابانهای پاریس پیدا کنید! کرپ با آرد و تخممرغ درست میشود و معمولاً برای نهار یا شام که با پنیر و سوسیس پر شده، مناسب است؛ اما در خیابانهای پاریس مدلهای مختلفی از این خوراکی محبوب را پیدا میکنید که با شکلات و میوههای مختلف پر شده و میتواند یک میان وعده خیلی خوشمزه باشد.
وافل تخممرغی در هنگکنگ: این وافل که ظاهر متفاوتی دارد اولین بار در دهه۵۰ میلادی در خیابانهای هنگکنگ ظهور کرد! مواد وافل را میان دو صفحه فلزی تخم مرغی شکل میریختند و ظاهر جدیدی را به وجود میآوردند که برای مردم هم جذابیت بیشتری داشت. وافل را بدون هیچ افزودنی میتوان خورد، اما اضافه کردن شکلات و میوه به آن جذابیت خاصی میدهد. البته برخی هم هستند که در خمیر آن از زنجبیل یا برخی سبزیجات استفاده میکنند که در این صورت طعم تازهای هم به وافل میدهند.
اسپتینهو در آرژانتین: اسپتینهو در زبان پرتغالی به معنی «سیخ» است. این غذای خیابانی شامل همه موادی میشود که به سیخ میکشند و کباب میکنند. از گوشتهای مختلف تا قطعههای ماهی و سوسیس و حتی پنیرهایی که قابلیت کباب شدن داشته باشند. بعد از کباب شدن مواد هم شما میتوانید از میان سسهای مختلفی که وجود دارد، سس مورد علاقه خودتان را انتخاب کنید.
هوکینمی در سنگاپور: این غذا که حالا بیشتر در سنگاپور یافت میشود نیز نتیجه ادغام فرهنگهای مختلف با یکدیگر است. نودل برنج و تخممرغ، تخممرغ، میگو، هشتپا، سیر، سویا سس، جوانه لوبیا از مواد تشکیلدهنده این بشقاب هستند. هوکین می در جریان جنگ جهانی دوم و در پی حضور سربازان چینی در این مناطق به وجود آمد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.