«کالیکارپا» درختچه برگریز زینتی گروه محیطزیست- کالیکارپا درختچهای برگریز از خانواده lamiaceae میباشد که بومی ژاپن است. این گیاه امروزه در چین و آمریکا نیز کاشته میشود. این درختچه زینتی، به خاطر میوههایش که به صورت توتهای بسیار خوش رنگ میباشد بسیار محبوب است و برای مرزبندی کردن، کشت تودهای، استفاده به عنوان […]
«کالیکارپا» درختچه برگریز زینتی
گروه محیطزیست- کالیکارپا درختچهای برگریز از خانواده lamiaceae میباشد که بومی ژاپن است.
این گیاه امروزه در چین و آمریکا نیز کاشته میشود.
این درختچه زینتی، به خاطر میوههایش که به صورت توتهای بسیار خوش رنگ میباشد بسیار محبوب است و برای مرزبندی کردن، کشت تودهای، استفاده به عنوان گیاه پرچین مناسب است.
کالیکارپا، درختچهای خزانکننده میباشد که ارتفاعش حدود دو متر میباشد و بین ۵ تا ۱۰ سال زمان نیاز است تا این درختچه به رشد کامل خود برسد.
شاخههای این درختچه بلند و باریک است.
برگهای این گیاه، بیضی شکل و نوک تیز میباشد و حاشیهای دندانه دندانه دارد.
گلهای این گیاه رنگی بین سفید و صورتی دارند و فصل شکوفایی آنها بین خرداد تا مرداد میباشد.
گلها به صورت خوشههای بزرگ هستند و همزمان هم نر هستند و هم ماده.
گردهافشانی توسط حشرات صورت میگیرد و زمانی بهترین گردهافشانی صورت میگیرد که این درختچهها در تعداد انبوه و کنار هم کاشته میشوند.
دانهها در آبان میرسند.
میوه این درخت به شکل توت ارغوانی رنگ است و این درختچه بیشتر به دلیل میوههایش معروف است نه گلهایش .
میوهها بیضی شکل هستند و در تابستان در بهترین حالت خود میباشند.
میوهها برای پرندگان بسیار جذاب است.
میوههای این گیاه برای انسان خوراکی نمیباشد ولی برای پرندگان بهخصوص بلدرچین و گوزن منبعغذایی بسیار مهمی میباشد.
نگهداری از گیاه کالیکارپا، بسیار ساده و به شرح زیر میباشد:
خاک: خاک مناسب، خاک لومی، شنی، رسی، مرطوب و خوب زهکشی شده میباشد.
بهتر است خاک کمی اسیدی باشد، البته این گیاه در خاک خنثی نیز رشد میکند.
نور: آفتاب کامل یا نیمسایه.
بهترین گلدهی و باردهی این گیاه در آفتاب کامل میباشد.
دما: دمای بین یک تا ۱۶ درجه دمای مناسب برای نگهداری این گیاه میباشد.
این گیاه تحمل خشکسالی را دارد ولی در سرما دوام نمیآورد.
آبیاری: به صورت متوسط باید صورت گیرد.
هرس: بهتر است در اوایل بهار شاخ و برگ اضافی این درختچه برای رشد بهتر هرس شود.
خواص: از دمکرده برگ این گیاه، نوعی چای درست میکنند.
تکثیر: به دو روش کاشت بذر و قلمهزدن صورت میگیرد:
۱- کاشت بذر: بذرهای این گیاه را در ظرفی در فضای بسته و دمای حدود ۱۸ درجه بکارید.
حدود یک تا ۳ ماه جوانه زدن زمان میبرد.
بعد از سپری شدن اولین یخبندان، میتوانید گیاه را به فضای باز انتقال دهید.
۲-قلمه زدن: از قلمه چوب بالغ که در بهار گرفته شده است، استفاده کنید.
بهطور کلی بیماری خاصی این گیاه را تهدید نمیکند ولی مراقب بیماری لکه برگی و بیماری ساقه باشید.
همانطور که ذکر شد از قرارگیری در معرض سرمای شدید جلوگیری کنید.
هشدار: میوههای این گیاه نباید توسط انسان مصرف شود و باعث مسمومیت خواهد شد.
: منبع
http: //edis.ifas.ufl.edu/fp092
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.