«کالیکارپا» درختچه‌ برگریز زینتی

«کالیکارپا» درختچه‌ برگریز زینتی     گروه محیط‌زیست- کالیکارپا درختچه‌ای برگریز از خانواده lamiaceae می‌باشد که بومی ژاپن است. این گیاه امروزه در چین و آمریکا نیز کاشته می‌شود.     این درختچه زینتی، به خاطر میوه‌هایش که به صورت توت‌های بسیار خوش رنگ می‌باشد بسیار محبوب است و برای مرزبندی کردن، کشت توده‌ای، استفاده به عنوان […]

«کالیکارپا» درختچه‌ برگریز زینتی

    گروه محیط‌زیست- کالیکارپا درختچه‌ای برگریز از خانواده lamiaceae می‌باشد که بومی ژاپن است.

این گیاه امروزه در چین و آمریکا نیز کاشته می‌شود.

    این درختچه زینتی، به خاطر میوه‌هایش که به صورت توت‌های بسیار خوش رنگ می‌باشد بسیار محبوب است و برای مرزبندی کردن، کشت توده‌ای، استفاده به عنوان گیاه پرچین مناسب است.

    کالیکارپا، درختچه‌ای خزان‌کننده می‌باشد که ارتفاعش حدود دو متر می‌باشد و بین ۵ تا ۱۰ سال زمان نیاز است تا این درختچه به رشد کامل خود برسد.

شاخه‌های این درختچه بلند و باریک است.

برگهای این گیاه، بیضی شکل و نوک تیز می‌باشد و حاشیه‌ای دندانه دندانه دارد.

گلهای این گیاه رنگی بین سفید و صورتی دارند و فصل شکوفایی آنها بین خرداد تا مرداد می‌باشد.

گل‌ها به صورت خوشه‌های بزرگ هستند و همزمان هم نر هستند و هم ماده.

گرده‌افشانی توسط حشرات صورت می‌گیرد و زمانی بهترین گرده‌افشانی صورت می‌گیرد که این درختچه‌ها در تعداد انبوه و کنار هم کاشته می‌شوند.

دانه‌ها در آبان می‌رسند.

میوه این درخت به شکل توت ارغوانی رنگ است و این درختچه بیش‌تر به دلیل میوه‌هایش معروف است نه گل‌هایش .

میوه‌ها بیضی شکل هستند و در تابستان در بهترین حالت خود می‌باشند.

میوه‌ها برای پرندگان بسیار جذاب است.

    میوه‌های این گیاه برای انسان خوراکی نمی‌باشد ولی برای پرندگان به‌خصوص بلدرچین و گوزن منبع‌غذایی بسیار مهمی می‌باشد.

    نگهداری از گیاه کالیکارپا، بسیار ساده و به شرح زیر می‌باشد: 

خاک: خاک مناسب، خاک لومی، شنی، رسی، مرطوب و خوب زهکشی شده می‌باشد.

بهتر است خاک کمی اسیدی باشد، البته این گیاه در خاک خنثی نیز رشد می‌کند.

نور: آفتاب کامل یا نیمسایه.

بهترین گلدهی و باردهی این گیاه در آفتاب کامل می‌باشد.

دما: دمای بین یک تا ۱۶ درجه دمای مناسب برای نگهداری این گیاه می‌باشد.

این گیاه تحمل خشکسالی را دارد ولی در سرما دوام نمی‌آورد.

آبیاری: به صورت متوسط باید صورت گیرد.

هرس: بهتر است در اوایل بهار شاخ و برگ اضافی این درختچه برای رشد بهتر هرس شود.

    خواص: از دم‌کرده برگ این گیاه، نوعی چای درست می‌کنند.

    تکثیر: به دو روش کاشت بذر و قلمه‌زدن صورت می‌گیرد:

۱- کاشت بذر: بذرهای این گیاه را در ظرفی در فضای بسته و دمای حدود ۱۸ درجه بکارید.

حدود یک تا ۳ ماه جوانه زدن زمان می‌برد.

بعد از سپری شدن اولین یخبندان، می‌توانید گیاه را به فضای باز انتقال دهید.

۲-قلمه زدن: از قلمه چوب بالغ که در بهار گرفته شده است، استفاده کنید.

    به‌طور کلی بیماری خاصی این گیاه را تهدید نمی‌کند ولی مراقب بیماری لکه برگی و بیماری ساقه باشید.

همانطور که ذکر شد از قرارگیری در معرض سرمای شدید جلوگیری کنید.

    هشدار: میوه‌های این گیاه نباید توسط انسان مصرف شود و باعث مسمومیت خواهد شد.

: منبع

 

http: //edis.ifas.ufl.edu/fp092