رییس شورای شهر تهران ۶۰ درصد پروژههای شهری بدون مناقصه و مزایده اجرا میشد رییس شورای شهر تهران گفت: منحنی نظارت و عملکرد شورا روبه بالا بوده است و به تدریج شرایط بهتر شده است. مهدی چمران در گفتوگو با مهر، در ارزیابی عملکرد نظارتی شورای شهر تهران گفت: شورا توانسته یک نظارت قابل قبولی […]
رییس شورای شهر تهران
۶۰ درصد پروژههای شهری بدون مناقصه و مزایده اجرا میشد
رییس شورای شهر تهران گفت: منحنی نظارت و عملکرد شورا روبه بالا بوده است و به تدریج شرایط بهتر شده است.
مهدی چمران در گفتوگو با مهر، در ارزیابی عملکرد نظارتی شورای شهر تهران گفت: شورا توانسته یک نظارت قابل قبولی نسبت به آنچه که از دستگاههای نظارتی قانونگذار انتظار میرود داشته باشد. به نظرمیآید به وظایف خود نسبت اهرمهای نظارتی که در اختیار دارد انجام داده است. فرض کنید مجلس شورای اسلامی نظارت بر کار دولت دارد. حال آنکه ابزارهای نظارتی و سیستمهای نظارتی از جمله دیوان محاسبات و دستگاههای نظارتهای که به صورت میدانی، موردی و دایمی وزارتخانهها را رصد میکنند در اختیار دارد. عملکرد نظارتی شورا را اگر با این سیستمها قیاس کنیم میبینیم که شورا از آنها دقیقتر و ریزتر به مسایل شهرداری و امور شهر پرداخته است که قاعدتا هم باید اینگونه باشد چرا که نظارت بر شهر نسبت به کل کشور طبیعتاً سهلتر است. درست است که جمعیت استان تهران یکپنجم کل کشور است و تعداد اعضای شورا به نسبت نمایندگان مجلس نیز کمتر است اما با توجه به لوازم نظارتی و قانونی که در اختیار داریم باز موفق در این زمینه هستیم.
چمران اضافه کرد: وقتی از نظارت صحبت به میان میآید فکر میکنیم که باید تمام ریزهکاریهای شهرداری را در آوریم و بررسی کنیم در حالی که چنین چیزی نیست ما لوازمی برای نظارت داریم که نظارتهایمان را انجام دادیم و میشود گفت که نسبت به گذشته دقیقتر شده و نسبت به دورانی که شورا اصلا نبوده و نظارتی هم بر شهرداری نبوده کاملاً متفاوت است. شاید در برخی مواقع خلأهای ابزاری و قانونی برای نظارتمان وجود دارد اما پس از به وجود آمدن شوراها به تدریج که جلو آمدیم نحوه نظارت و میزان آن افزایش پیدا کرده و بسیاری از موارد به ویژه در حسابرسیهایی که صورت گرفته و نتایج آنها را دیدیم استخراج شده است که عموماً در متممها و تفریغهای بودجه روبه اصلاح بوده است.
به گفته رییس شورای شهر تهران در اصلاح بودجه به صورت سالیانه دقت نظر بیشتر شده است، گزارشهای مالی و فنی که از پروژههای شهرداری هر ۳ و ۶ ماه به شورا ارایه شده است میزان رشد و به طرف بهبود اوضاع را نشان میدهد. این نشاندهنده بهبود نظارتمان بر عملکرد شهرداری است. فرض کنید در مقطعی از زمان ۶۰ درصد پروژهها بدون مناقصه و مزایده اجرا میشده است اما در حال حاضر فقط در پروژههای خاص که براساس تدابیری است اینگونه اجرا میشوند. در غیراین صورت تمامی پروژههای شهر به صورت مناقصه و مزایده توسط پیمانکاران اجرا میشود. بنابراین وقتی نگاه میکنیم میبینیم منحنی نظارت و عملکرد شورا روبه بالا بوده است و به تدریج شرایط بهتر شده است. در مباحث مالی و شفافیتهای اداری و مالی خوشبختانه قدمهای بزرگی برداشته شده است حتی در حوزه شهرسازی و برای شفاف شدن عملکرد این حوزه کار نظارتی و دقت در اجرای برنامههای مصوب را تاجایی رصد میکنیم که حتی یک رقم و یک قلم فیش دستی به دست کسی برای پرداخت داده نشود. همه مراحل شهرسازی الکترونیکی است و حتی در پایان سال گذشته شکایتها و گزارشهایی مبنی بر صدور فیشهای دستی علیالحساب در برخی مناطق به شورا ارایه شد که این نکته در آخرین مصوبات سال گذشته گنجانده شد که تمام مبالغی که باید پرداخت شود با فیشهای کامپیوتری باشد.
چمران افزود: اگر قرار است محاسباتی به صورت علیالحساب انجام گیرد میبایست در سیستم ثبت شود تا هم شورا و هم شهردار ناحیه و منطقه و شهردار شهر بتوانند اشراف بر موضوعات داشته باشند و مناطق به صورت سلیقهای اعمال نکنند. بنابراین پروسه نظارت در شهر و عملکرد شهرداری ابزارهایی را نیاز دارد که در طول سالها و بنا بر ضرورت، چرخه نظارت کاملتر شده است البته تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم اما کارنامه شورا در این بخش هم قابل قبول است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.