دولت موافق افزایش یارانه‌ها است

سخنگوی دولت  دولت موافق افزایش یارانه‌ها است سخنگوی دولت گفت: دولت نه تنها با افزایش یارانه‌ها مخالف نیست بلکه با آن موافق است و درمورد آن اقداماتی کرده است. به گزارش ایرنا، محمدباقرنوبخت به اظهارات برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر این که دولت مخالف افزایش یارانه‌ها است، افزود: این سخن دروغی است که […]

سخنگوی دولت

 دولت موافق افزایش یارانه‌ها است

سخنگوی دولت گفت: دولت نه تنها با افزایش یارانه‌ها مخالف نیست بلکه با آن موافق است و درمورد آن اقداماتی کرده است.

به گزارش ایرنا، محمدباقرنوبخت به اظهارات برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر این که دولت مخالف افزایش یارانه‌ها است، افزود: این سخن دروغی است که از سوی برخی نامزد‌ها و رسانه‌ها گفته می‌شود.

وی ادامه داد: دولت نه تنها با افزایش یارانه‌ها مخالف نیست بلکه با افزایش آن موافق است و نسبت به آن اقدام کرده است و مستمری خانوارهایی که ٧١ هزار تومان متوسط هر ماه دریافت می‌کردند را به ٢٤٠ هزار تومان افزایش داد.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین گفت: دولت معتقد است حتی عده‌ای که تحت‌پوشش نیستند باید به گونه‌ای عمل شود که به آن خانوارهای آسیب‌پذیر هم رسیدگی شود.

نوبخت اظهار کرد: کسانی که این موضوعات را مطرح می‌کنند از یک سو به دولت تهمت بی‌دینی می‌زنند و از طرفی با اعصاب آن قشر بازی می‌کنند. همین رسانه‌ها که امروز طرفدار افزایش یارانه‌ها هستند در مقطعی همواره در مصاحبه‌ها با بنده خواستار قطع یارانه‌ها بودند.

وی ادامه داد: بنابراین برخی روزنامه‌ها و سایت‌ها مکمل همان شب‌نامه‌ای هستند که درمورد سند ۲۰۳۰ توزیع شد.

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به این سؤال که یکی از نمایندگان مدعی شده دولت ۲۰ هزار میلیارد تومان از خزانه برای پرداخت یارانه‌ها برداشت می‌کند، گفت: میزان پرداختی یارانه‌ها هر ماه ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است که بخشی از آن از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی و مابقی از ردیفی که متمرکز یارانه‌ها است طبق قانون برداشت می‌شود، بنابراین چنین گفته‌ای نادرست است.

نوبخت با بیان این که کل میزان پرداختی بابت یارانه‌ها در مدت یک سال ۴۲ هزار میلیارد تومان است، گفت: چنین اظهارنظری نادرست است، خدا به ما صبر و خویشتنداری عنایت کند.

وی خطاب به برادر نماینده که اصولگرای متدینی است، تصریح کرد: نباید کاری کرد که به واژه اصولگرایی لطمه‌ای وارد شود و این گونه حرف‌ها دروغ و قابل تعقیب یا پیگرد است.

سخنگوی دولت در پاسخ به این که برخی رسانه‌ها مدعی شدند که ۲۰ میلیارد دلار از بدهی خریداران نفت و گاز در سال‌های ۹۱ و ۹۲ بازنگشته است، خاطرنشان کرد: بعد از اجرای برجام همان‌طور که بانک مرکزی اعلام کرد برای استفاده از پول نقد مشکلی نداریم.

نوبخت تصریح کرد: ما با تحریم مخالف هستیم و این نشان می‌دهد که کاسبان تحریم منافعشان قطع شده است ولی در حال حاضر دولت از فروش نفت طبق قانون استفاده می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در سال ۹۶ انتظار رشد اقتصادی کشور را خواهید داشت، گفت: بله، به دلیل این که میزان منابع داخلی و منابعی که از خارج استفاده خواهیم کرد به مراتب بیش‌تر از سال گذشته خواهد بود و انتظار رشد اقتصادی مستمر را خواهیم داشت.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: در سال جاری تورم یک رقمی خواهد بود و تلاش خواهیم کرد فرصت‌های شغلی بیش‌تری را فراهم کنیم و برای رسیدن به نرخ رشد اقتصادی ۸ درصد و بیکاری تک‌رقمی تا پایان برنامه ششم توسعه حرکت خواهیم کرد.

نوبخت در پاسخ به این سؤال که اسحاق جهانگیری در مناظره سوم نامزدهای انتخابات وعده سهام عدالت ۱۰ میلیونی را به افراد کمیته امداد امام(ره) و برخی دیگر افراد داده است، این وعده چقدر قابل اجراست، گفت: این سخن درستی است، چرا که توزیع سهام عدالت با توجه به برنامه‌ای که وزارت امور اقتصادی و دارایی تنظیم کرده است اتفاق خواهد افتاد.

وی در پاسخ به این که اخیراً ایران خودرو قراردادی را با چند کشور در زمینه تولید محصولات جدید منعقد کرده است چشم‌انداز صنعت خودرو را چگونه ارزیابی می‌کنید، اظهار کرد: صنعت خودرو برای بقای خودش نیازمند بازار است و دولت نیز در جهت ترویج سیاست رقابتی است.

سخنگوی دولت افزود: دولت ضمن این که واردات خودرو با هر کیفیت و قیمتی اجتناب‌ناپذیر می‌داند ولی رویکرد ما توسعه صادرات است.

نوبخت ادامه داد: بخشی از دانش فنی در زمینه خودرو در داخل کشور وجود دارد و بخش دیگر باید با مشارکت صاحبان خوشنام خودروی جهان محصولی تولید شود که بتوانیم تولیدات خود را صادر کنیم تا در بازار جهانی جایگاهی داشته باشیم.

وی همچنین در پاسخ به این که برای رشد اقتصادی کشور دولت چه برنامه‌ای دارد، افزود: البته ارایه برنامه دولت همان‌طور که در مناظره‌ها دیدید در مدت دو دقیقه شدنی نیست ولی رشد اقتصادی در ۳ عرصه در زمینه تولید مورد توجه است.

رییس سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: در عرصه صنعت تلاش داریم بر روی صنایعی که ظرفیت افزایش تولید دارند از طریق آماده کردن بازار یا ارایه تسهیلات متمرکز شویم و در بخش کشاورزی نیز با شناسایی محصولاتی که کشاورزان نسبت به قیمت خرید تضمینی آن حساس هستند، اقدام کنیم.

نوبخت خاطرنشان کرد: اگر کشاورز احساس کند که آنچه می‌فروشد رنج کشت و برداشت را جبران می‌کند برای تولید بیش‌تر تلاش خواهد کرد، همان‌طور که در تولید گندم آن را مشاهده کردیم و در عرصه خدمات نیز باید به گردشگری توجه جدی شود بنابراین دولت برنامه دارد و تا سال ۱۴۰۰ برنامه کشور را با تصویب مجلس شورای اسلامی به قانون تبدیل کرد.

یکی از خبرنگاران در این نشست خبری سؤال کرد: گفته می‌شود وضعیت بودجه پژوهش در جدول ۱۴ قانون بودجه حذف شده است که نوبخت پاسخ داد: دولت در جدول ۱۴ لایحه بودجه پیشنهاد کرد که به دولت اجازه داده شود تا از سرجمع اعتبارات دستگاه‌ها پولی را برای پژوهش برداشت کند.

سخنگوی دولت افزود: مجلس شورای اسلامی تشخیص داد که مناسب نیست از سرجمع اعتبارات دستگاه‌ها برداشته شود و این موضوع را برای سال جاری نفی کرد ولی بودجه پژوهش سرجای خود باقی است و دولت می‌خواست علاوه بر اعتبارات پژوهش سرجمعی از اعتبارات دستگاه‌ها نیز به آن بیفزاید.

وی در پاسخ به این که رییس‌جمهوری در برنامه‌های انتخاباتی خود وعده برطرف کردن فقر مطلق را داده است آیا این وعده عملی است، گفت: بله با اجرای برنامه ششم توسعه شدنی است.

 

سخنگوی دولت در پاسخ به این که به رغم ممنوعیت راه‌اندازی کارناوال‌های انتخاباتی اخیراً شاهد برخی تبلیغات هستیم، اظهار کرد: البته از سوی ستاد آقای روحانی صحبت نمی‌کنم ولی سیاست دولت این ست که همه نامزد‌ها قوانین را رعایت کنند و هرگونه تجمعی باید از وزارت کشور مجوز داشته باشد و هر فردی برخلاف آن عمل کند خلاف است.