«کاملیا پیتاردی» درختچهای همیشه سبز گروه محیطزیست- کاملیا از خانواده چای میباشد. این گیاهان معمولاً در شرق و جنوب آسیا، از هیمالیا تا ژاپن و اندونزی یافت میشوند. حدود ۱۰۰ تا ۲۵۰ گونه از این جنس وجود دارد. کاملیاها درختچهای همیشه سبز یا درختانی کوچک هستند که معمولاً تا حدود ۲۰ متر ارتفاع نیز رشد […]
«کاملیا پیتاردی» درختچهای همیشه سبز
گروه محیطزیست- کاملیا از خانواده چای میباشد. این گیاهان معمولاً در شرق و جنوب آسیا، از هیمالیا تا ژاپن و اندونزی یافت میشوند. حدود ۱۰۰ تا ۲۵۰ گونه از این جنس وجود دارد.
کاملیاها درختچهای همیشه سبز یا درختانی کوچک هستند که معمولاً تا حدود ۲۰ متر ارتفاع نیز رشد میکنند.
برگهای آنها متناوب، ساده، ضخیم، دندانهدار و معمولاً براق میباشد.
گلها معمولاً بزرگ و آشکار، به قطر یک تا ۱۲ سانتیمتر، با ۵ تا ۹ گلبرگ دیده میشوند. کاملیا پیتاردی گیاهی هرمافرودیت است (هر گل دارای اندامهای نر و ماده میباشد) و گردهافشانی توسط زنبورهای عسل صورت میگیرد ولی اغلب میوههایی با بذرهای کم یا بذرهای غیرزنده تولید میکند. این گلها از آوریل تا ژوئن ظاهر شده و بذرها نیز در اکتبر میرسند.
میوههای کاملیا پیتاردی بزرگ و از نوع کپسول خشک است.
این گیاهان سرعت رشد کمی دارند و عمدتاً هر سال حدود ۳۰ سانتیمتر رشد میکنند تا به بلوغ برسند.
کاملیا پیتاردی بومی تپههایی با ارتفاع متوسط در ناحیه یانان در چین میباشد.
کاملیا پیتاردی به دلیل گلهای زیبا و برگهای براق، مانند بسیاری از گونههای کاملیا به عنوان گیاهی زینتی در پارکها، باغها و فضاهای سبز کشت میشود.
بذرهای این گیاه نیز دارای روغن میباشند که ارزش خوراکی دارند.
شرایط محیط رشد:
گونههای مختلف کاملیا به خوبی در خاکهای اسیدی و غنی از هوموس، سازگار شدهاند. برخی گونهها نیز در خاکهای گچی و غنی از کلسیم رشد میکنند.
بیشتر گونههای کاملیا نیازمند مقدار زیادی آب در طول رشد میباشند و نسبت به خشکی متحمل نیستند.
کاملیا پیتاردی از نظر نیاز نوری به آفتاب کامل به همراه سایه پراکنده نیاز دارد.
تکثیر
تکثیر این گیاهان از طریق کشت بذرها یا ریشهدار کردن قلمههای چوب سخت یا نیمه سخت صورت میگیرد.
بهتر است کشت بذرها بلافاصله پس از برداشت در گلخانه صورت گیرد. بذرهای انبار شده را میتوان قبل از کشت به دلیل پوشش سختشان، حدود ۲۴ ساعت در آب گرم خیساند تا سرعت جوانهزنی افزایش یابد.
بذرها معمولاً حدود یک تا ۳ ماه پس از کشت در دمای ۲۳ درجه سانتیگراد، جوانه خواهند زد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.