متقاضیان جراحی زیبایی، چقدر واقع بینند؟! سالانه افراد زیادی از شهروندان ایرانی، اعضای مختلف بدن خود را با تصور زیباتر شدن، به دست جراحان زیبایی میسپارند. اما، چنین اقدامی چقدر با نیازهای واقعی جسم این افراد سازگار است؟ محققین در پژوهشی به پاسخ این پرسش پرداختهاند. به گزارش سیناپرس، جراحی زیبایی متقاضیان زیادی در سراسر […]
متقاضیان جراحی زیبایی، چقدر واقع بینند؟!
سالانه افراد زیادی از شهروندان ایرانی، اعضای مختلف بدن خود را با تصور زیباتر شدن، به دست جراحان زیبایی میسپارند. اما، چنین اقدامی چقدر با نیازهای واقعی جسم این افراد سازگار است؟ محققین در پژوهشی به پاسخ این پرسش پرداختهاند.
به گزارش سیناپرس، جراحی زیبایی متقاضیان زیادی در سراسر جهان و بهطور ویژهای در کشور ما، ایران دارد و به نوعی متأثر از متغیرهای مختلفی نظیر عوامل اقتصادی، اجتماعی و روانی میباشد.
به منظور بررسی این عوامل، مطالعهای توسط محققین ایرانی به انجام رسیده که در آن مواردی چون «باورها در مورد ظاهر»، «باورهای غیرمنطقی» و «نمایه تودهی بدنی» در افراد متقاضی جراحی زیبایی و افرادی که واقعاً نیازمند این نوع جراحی هستند، بررسی و مورد مقایسه قرار گرفته است.
جراحی زیبایی متقاضیان زیادی در سراسر جهان و بهطور ویژهای در کشور ما، ایران دارد و به نوعی متأثر از متغیرهای مختلفی نظیر عوامل اقتصادی، اجتماعی و روانی میباشد.
این مطالعه مقطعی که توسط محققینی از دانشگاه آزاد اسلامی یزد، دانشگاه اردکان و دانشگاه علوم پزشکی یزد به انجام رسیده، با مشارکت متقاضیان جراحی زیبایی در بیمارستان سوانح سوختگی شهید صدوقی یزد انجام شده است.
طبق این نتایج، میزان باورهای غیرمنطقی در افراد مؤنث بیش از افراد مذکر بود. همچنین باور افراد در مورد ظاهر خود، بین افراد مجرد و متأهل، متفاوت بود. به علاوه باورهای غیرمنطقی، بین افراد مجرد بیشتر از افراد متأهل بود.
حاصل شدن چنین نتایجی در این پژوهش جالب، نشان از آن دارد که میتوان نقش قابل توجه ویژگیهای شناختی، روابط بین فردی، جنسیت، ویژگیهای موقعیتی و بهویژه باورهای غیرمنطقی افراد را در گرایش آنها به جراحی زیبایی استنباط نمود.
نتایج علمی و فنی این پژوهش در فصلنامه «پوست و زیبایی» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.