افق عملکرد دلار در ۳ماه آینده

    در روزهای اخیر نوسان ارزش دلار در برابر ارزهای دیگر محدود بوده و انتشار داده‌های مثبت و منفی از اقتصاد آمریکا و منطقه یورو نتوانسته تغییر بزرگی در ارزش دلار و یورو پدید آورد. به گزارش سایت جهان سهم، ثبات کنونی ارزش دلار حاصل عواملی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهد […]

 

 

در روزهای اخیر نوسان ارزش دلار در برابر ارزهای دیگر محدود بوده و انتشار داده‌های مثبت و منفی از اقتصاد آمریکا و منطقه یورو نتوانسته تغییر بزرگی در ارزش دلار و یورو پدید آورد.

به گزارش سایت جهان سهم، ثبات کنونی ارزش دلار حاصل عواملی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهد شد. همچنین این سؤال مطرح است که آیا عملکرد دلار در ماه‌های آینده مثبت خواهد بود یا مانند ماه‌های اخیر شاهد کاهش شاخص دلار خواهیم بود.

روز گذشته اعلام شد در ماه گذشته میلادی، فعالیت‌ها در بخش خدمات آمریکا افزایش یافته و این امر نشان می‌دهد شرایط تجاری در حال بهتر شدن است. مؤسسه مدیریت عرضه در گزارش جدید خود اعلام کرد رقم شاخص از ۵۳٫۴ به ۵۴٫۵ رسیده است. در نظرسنجی خبرگزاری رویترز اقتصاددان‌ها پیش‌بینی کرده بودند این رقم ۵۴ است. ارقام بالاتر از ۵۰ به معنای رشد فعالیت‌هاست و هر چه رقم بالاتر باشد یعنی فعالیت‌ها با سرعت بیش‌تری افزایش یافته است.

از سوی دیگر شاخص فعالیت‌های تجاری از ۵۷.۸ در ماه فوریه به ۵۹.۸ در ماه قبل افزایش یافته که بالاتر از پیش‌بینی اقتصاددان‌هاست. همچنین شاخص اشتغال از ۴۹.۷ به ۵۰.۳ رسیده است. شاخص سفارش‌های جدید از ۵۵.۵ به ۵۶.۷ رسیده است. مؤسسه مدیریت عرضه در گزارش قبلی خود به افزایش فعالیت‌ها در بخش تولید کارخانه‌ای آمریکا اشاره کرده بود.

البته همه گزارش‌هایی که در روزهای اخیر از اقتصاد آمریکا منتشر شده مثبت نبوده است. برای مثال روز دوشنبه اعلام شد میزان سفارش‌های کارخانه‌ای در ماه فوریه در مقیاس ماهانه ۱٫۷ درصد کاهش یافته است.

قرار است گزارش نشست ماه مارس کمیته سیاست‌گذاری بانک مرکزی آمریکا منتشر شود و سرمایه‌گذاران امیدوار هستند محتوای این گزارش، دیدگاه اعضای کمیته را درباره اقتصاد آمریکا و جهان مشخص کند. از سوی دیگر فردا جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا سخنرانی خواهد کرد و محتوای سخنان او نیز احتمالاً برخی ابهام‌ها را در باره مسیر سیاست‌های پولی بانک مرکزی از میان خواهد برد.

اخیراً خبرهای منتشر شده از اقتصاد آمریکا عموماً مثبت بوده و این عاملی برای حمایت از ارزش دلار است زیرا احتمال افزایش نرخ‌های بهره در آینده نزدیک را بیش‌تر می‌کند. به‌ویژه دو گزارش اخیر وزارت کار آمریکا نشان داد وضعیت بازار کار همچنان در حال بهتر شدن است اما آیا خبرهای مثبت برای افزایش نرخ‌های بهره کافی است؟

واقعیت این است که عاملی که سبب به تعویق افتادن افزایش نرخ‌های بهره در آمریکا شده نگرانی بانک مرکزی این کشور در باره وضعیت اقتصاد جهان است. جانت یلن و برخی اعضای کمیته سیاست‌گذاری بانک مرکزی نسبت به تأثیر منفی محدود شدن سیاست‌های حمایتی بر اقتصاد جهان نگران هستند به همین دلیل پیش‌بینی شده امسال حتی اگر شرایط اقتصاد آمریکا بهتر شود نرخ‌های بهره تنها ۲ بار بالا برده خواهد شد.

 

این باور سبب شده ارزش دلار تحت فشار قرار گیرد. اما در ماه‌های آینده عملکرد دلار چگونه خواهد بود؟ سرمایه‌گذاران باید بدانند که محتوای سخنان رییس بانک مرکزی آمریکا در باره اقتصاد جهان بیش از داده‌های اقتصادی بر ارزش دلار تأثیر دارد بنابراین باید بر سخنرانی‌های او و دیگر اعضای کمیته سیاست‌گذاری تمرکز شود. احتمال تغییرات بزرگ در ارزش دلار کم است.