واگذاری برندهای قدیمی به بخش خصوصی تنها راه احیای آنهاست رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران معتقد است کارخانههای قدیمی و با ریشه صنعتی کشورمان که هم اکنون با مدیریت دولتی روبهرو هستند و مشکلات عدیده دارند، برای نجات این از وضعیت و احیا نیازمند واگذاری به بخش خصوصی هستند. به گزارش ایرنا، صنایع، […]
واگذاری برندهای قدیمی به بخش خصوصی تنها راه احیای آنهاست
رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران معتقد است کارخانههای قدیمی و با ریشه صنعتی کشورمان که هم اکنون با مدیریت دولتی روبهرو هستند و مشکلات عدیده دارند، برای نجات این از وضعیت و احیا نیازمند واگذاری به بخش خصوصی هستند.
به گزارش ایرنا، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، مهدی پورقاضی افزود: تعدادی از شرکتهای بزرگ قدیمی مربوط به پیش از انقلاب مثل ارج، روغن نباتی جهان، داروگر و… از زمانی که مدیریتشان از بخش خصوصی گرفته شد و به دست دولت افتاد در این سی و چند سال رو به تعطیلی و افول رفتند.
وی در ادامه علت این اتفاق را «نبود تخصص و مدیریت صحیح» برشمرد و گفت: ورشکستگی کنونی این صنایع بیش از اینکه به رکود و شرایط اقتصادی کنونی که مطرح میشود ارتباط داشته باشد، ناشی از مدیریت غلط دولتی است.
پورقاضی ادامه داد: «به اعتقاد من این مجموعههای ریشهدار قابل احیا هستند و محصولاتشان میتواند با بهترین کیفیت و به روز بار دیگر به بازار برگردانده شود، به شرط اینکه به صورت واقعی به بخش خصوصی واگذار شوند. بخش خصوصی توانمند کشور میتواند رونق را دوباره به این مجموعههای ارزشمند و ریشهای بازگرداند».
وی تصریح کرد: نباید شرایط همکاری شرکتهای خارجی را با شرکتهای داخلی و حضور آنها را به عنوان سرمایهگذار پیچیده کنیم؛ آنچه اکنون شاهدیم پیششرط گذاشتنهای بسیار برای حضور شرکتهای خارجی در ایران و همکاریهای مشترک است.
رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران یادآوری کرد: برای مثال اعلام میشود که از شرکتهای خارجی باید امتیاز گرفت، حتماً باید بخشی از تولیداتشان را صادر کنند، حتماً باید انتقال فناوری داشته باشند و… پیششرطهایی که به نظرم کار را بسیار سخت میکند.
این عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران در ادامه خاطرنشان کرد: سرمایهگذاران به منافعشان نگاه میکند و همین قدر که به توسعه صنعتی کشورمان کمک کنند و چرخ اشتغال را در کشور ما به گردش در بیاورند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی تصریح کرد: بهطور طبیعی اگر فضا در کشورمان فراهم باشد و هزینه تولید پایین بیاید، شرکتهای خارجی تلاش گستردهای برای صادرات محصولات تولیدی از ایران به کشورهای دیگر خواهند داشت؛ شرط گذاشتن زیاد فقط منجر به تشویق نشدن آنها به سرمایهگذاری و حضور در کشورمان میشود.
پورقاضی تأکید کرد: قانون به اندازه کافی در کشور وجود دارد، اما مشکل اصلی این است که قوانین درست اجرایی نشده و در بسیاری موارد سلیقهای عمل میشود؛ اگر بتوانیم جلوی این اتفاقها را بگیریم حتماً در جذب سرمایهگذاران موفق خواهیم بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.