سهم نابرابر صنایع بالادستی و پاییندستی از یارانهها باز شدن راه صادرات ۳۰ میلیارد دلار کالا و خدمات برقی بهدنبال رفع موانع مالی عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران و رییس سندیکای برق گفت: دولت یازدهم در تبدیل عمیقترین رکود به رشد اقتصادی موفق عمل کرده است و این رشد میتواند با توجه بیشتر به صنایع […]
سهم نابرابر صنایع بالادستی و پاییندستی از یارانهها
باز شدن راه صادرات ۳۰ میلیارد دلار کالا و خدمات برقی بهدنبال رفع موانع مالی
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران و رییس سندیکای برق گفت: دولت یازدهم در تبدیل عمیقترین رکود به رشد اقتصادی موفق عمل کرده است و این رشد میتواند با توجه بیشتر به صنایع پاییندستی متوازن شود.
به گزارش ایرنا، علیرضاکلاهی در جلسه هیأت نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد: در این انتخابات مردم نشان دادند که به وعده پول «نه» گفتند و خواهان رشد و توسعه کشور با سیاستهای معقول اقتصادی هستند.
وی ابراز امیدواری کرد این رای بالا سنگ بنایی برای شتاب بخشی به اصلاحات اقتصادی باشد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران بیان داشت: در کوران انتخابات نگران وعدههای عوامفریبانه بودیم و یکی از دلایل اقبال بخشی از جامعه به این شعارها، بهبود نیافتن محسوس وضعیت معاش مردم و بحران بیکاری بود.
وی تصریح کرد: با وجود موفقیت دولت در تبدیل عمیقترین رکود اقتصادی به رشد در دولت یازدهم، اما این رشد متوازن نبود؛ بلکه بهطور عمده مربوط به بخشهای نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع بالادستی بود.
کلاهی گفت: امروز هزاران واحد کوچک و متوسط که میتوانند موتور محرک ارزشافزوده و اشتغال باشند، کماکان در بحران به سر میبرند و از این رشد بیبهره ماندهاند.
وی اظهار داشت: یکی از دلایل این مسأله، تمرکز بیش از حد منابع مالی و مدیریتی به صنایع بالادستی و شرکتهای بزرگ بود و توجه خاصی به صنایع پاییندستی نشده است.
رییس سندیکای برق ایران افزود: در حالی که صنایع بالادستی از دهها میلیارد دلار یارانه آشکار و پنهان نفت، گاز، انرژی، خوراک و… برخوردارند، اما در ۱۰ سال اخیر از این خوان نعمت چیزی به صنایع پاییندستی نرسیده و شاهد کاهش سرمایهگذاری در صنایع کوچک و متوسط بودهایم.
وی ادامه داد: امروز تولیدات صنایع مادر که باید به مزیت نسبی، اشتغال و ایجاد ارزشافزوده تبدیل شود، با قیمتهای پایین صادر میشوند و مزیت نسبی و اشتغال برای همسایگان ایجاد میکنند.
کلاهی ابراز امیدواری کرد در دولت دوازدهم شاهد تغییر مسیر باشیم و وزارتخانهها توجه بیشتری به استراتژی صنعتی کشور داشته باشند و مسیر رشد و توسعه صنایع غیرنفتی و دارای ارزشافزوده را هموار کنند.
وی با اشاره به قابلیتهای بالای صنعت برق بهویژه سهم ۹۵ درصدی آن از صادرات خدمات فنی و مهندسی و سالیانه ۶۰۰ میلیون دلار صادرات کالاهای صنعتی، اظهار داشت: این صنعت با توان بالقوه خود فاصله زیادی دارد.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به برخی آمارها در حوزه سیم و کابل، گفت: با وجودی اینکه ۵ درصد ذخایر مس جهان در ایران وجود دارد و کشورمان جزو ۱۰ تولیدکننده برتر پتروشیمی جهان است، اما صادرات سیم و کابل کشورمان سالیانه ۱۵۰ میلیون دلار برآورد میشود که در مقایسه با صادرات ۲٫۳ میلیارد دلاری ترکیه (که از هیچ یک از امکانات و منابع طبیعی ما برخوردار نیست) ناچیز است.
وی تصریح کرد: در صورت رفع موانع و مشکلات اساسی بهویژه مشکلات مالی، صنعت برق کشور قابلیت صادرات ۱۰ میلیارد دلاری کالاها و خدمات در کوتاه مدت و ۳۰ میلیارد دلاری در بلندمدت برخوردار است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.