تولید نفت خام ۸ درصد افزایش می‌یابد

تولید نفت خام ۸ درصد افزایش می‌یابد شرکت ملی نفت ایران تا پایان امسال، ۸ درصد در تولید نفت خام، ١٧ درصد در تولید گازغنی و ۲۹ درصد در تولید مایعات و میعانات گازی و نفتا رشد خواهد داشت. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از معاونت برنامه‌ریزی و تلفیق طرح و برنامه‌های برنامه‌ریزی تلفیقی، هیأت […]

تولید نفت خام ۸ درصد افزایش می‌یابد

شرکت ملی نفت ایران تا پایان امسال، ۸ درصد در تولید نفت خام، ١٧ درصد در تولید گازغنی و ۲۹ درصد در تولید مایعات و میعانات گازی و نفتا رشد خواهد داشت.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از معاونت برنامه‌ریزی و تلفیق طرح و برنامه‌های برنامه‌ریزی تلفیقی، هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران برنامه تولید، توزیع و تزریق سال ۱۳۹٦ را تصویب کرد. براساس این برنامه، تولید نفت‌خام، گاز غنی، مایعات و میعانات گازی و نفتا در سال جاری افزایش می‌یابد.

برنامه تولید، توزیع و تزریق شرکت ملی نفت ایران شامل تولید و توزیع نفت خام، گاز غنی، گازسبک، مایعات و میعانات گازی و نفتا و همچنین تزریق گاز طبیعی و آب به میدان‌های نفتی است که طی دو جلسه در هیأت مدیره نفت مطرح و در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه به تصویب رسید.

براساس این برنامه، پیش‌بینی می‌شود شرکت ملی نفت ایران با همکاری شرکت‌های تابعه در پایان سال ۱۳۹٦ نسبت به شرایط محقق شده در انتهای سال ۱۳۹۵ بتواند ۸ درصد در تولید نفت خام، ١٧ درصد در تولید گازغنی و ۲۹ درصد در تولید مایعات و میعانات گازی و نفتا رشد داشته باشد. همچنین انتظار می‌رود در راستای تحقق تولید صیانتی، تزریق گاز طبیعی به میادین نفتی ۵٠ درصد و تزریق آب به بیش از ٣۸ درصد افزایش داشته باشد.

از مهم‌ترین اجزای برنامه تولید نفت خام، افزایش تولید از میدان‌های غرب کارون (آزادگان‌جنوبی، آزادگان‌شمالی، یادآوران، یاران‌شمالی و یاران‌جنوبی)، میدان آذر و لایه نفتی پارس‌جنوبی است که با تکمیل واحدهای فرآورشی و انتقال در آن، برداشت حداکثری از این میدان‌های مشترک ممکن می‌شود.

همچنین در راستای افزایش تولید گاز غنی و دستیابی به سهم بیش‌تری از منافع ناشی از استحصال محصولات گازی از منابع مشترک، تکمیل فازهای ١٩، ۲٠ و ۲١ و راه‌اندازی فازهای ١٣، ١۴، ۲۲، ۲٣ و ۲۴ در سال جاری نیز از جمله اولویت‌های شرکت ملی نفت ایران است تا بتوان برنامه تولید گاز غنی از میدان پارس‌جنوبی را به بیش از ١۵ درصد افزایش داد.

 

برنامه یاد شده، با رعایت اصل صیانت از مخازن، افزایش بازیافت نهایی، جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه و جلوگیری از آلودگی محیط زیست تدوین شده و طبعاً تحقق آن منوط به الزاماتی از قبیل تأمین کافی و به موقع اعتبارات (ارزی/ریالی)، تأمین به موقع کالا، تجهیزات و ماشین‌آلات، تأمین گاز طبیعی مورد نیاز برای تزریق و همچنین داشتن مجوزهای لازم از هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران است.