ایجاد۶۱۶هزارشغل در سال ۱۳۹۵

معاون وزیر کار اعلام کرد  ایجاد۶۱۶هزارشغل در سال ۱۳۹۵ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این‌که توسعه اشتغال در کشور مستلزم بزرگ شدن کیک اقتصادی است، افزود: از مواهب برجام تاکنون استفاده لازم را نبرده‌ایم و برجام می‌تواند به عنوان پلی باشد که ما را به بازار جهانی […]

معاون وزیر کار اعلام کرد

 ایجاد۶۱۶هزارشغل در سال ۱۳۹۵

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این‌که توسعه اشتغال در کشور مستلزم بزرگ شدن کیک اقتصادی است، افزود: از مواهب برجام تاکنون استفاده لازم را نبرده‌ایم و برجام می‌تواند به عنوان پلی باشد که ما را به بازار جهانی متصل کند.

به گزارش ایرنا، عیسی‌منصوری در نشستی با ۱۳۰ سفیر جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد، افزود: سال ۱۳۹۲ معادل ٧١٢ هزار شغل و سال ۱۳۹۳ به دلیل شرایط نادرست اشتغالی نداشتیم. در سال ۱۳۹۴ معادل ۶۶۷ هزار شغل و در سال ۱۳۹۵ برابر با ۶۱۶ هزار اشتغال در کشور ایجاد شد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار گفت: سال ۱۳۹۵ رشد اقتصادی داشتیم اما این رشد به دلیل فروش انرژی بود.

وی با اشاره به مصوبات اشتغال برای سال جاری گفت: امسال به نام سال تولید و اشتغال نام‌گذاری شده و برای توسعه اشتغال نیاز به حمایت دولت از بخش خصوصی است و باید دست بخش خصوصی را گرفت و آنان را به جلو راهبری کرد.

منصوری با بیان این‌که براساس برنامه ۵ساله ششم توسعه کشور باید سالانه ٩٨٠ هزار شغل ایجاد کنیم تا نرخ بیکاری سالانه۰٫۸درصد کاهش یابد، گفت: سیاست‌های کارکردی در کشور تا حدی افقی است و این در حالی است که باید فضای کسب و کار بهبود یابد.

وی تأکید کرد: تولید و اشتغال باید با هم دیده شود و سیاست‌های اشتغال در سال جاری مبتنی بر در نظر گرفتن حوزه‌ها و رسته‌های شغلی است.

وی با بیان این‌که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسؤول هماهنگ‌کننده بحث اشتغال در کشور است، گفت: وزارتخانه کار هماهنگی بین دستگاه‌ها را برای توسعه اشتغال شروع کرده و مشخص کرده است چه رسته‌های شغلی می‌تواند در اولویت باشد.

منصوری با بیان این‌که هم اکنون به دنبال ظرفیت‌هایی هستیم که بتوانند اشتغال بالایی را رقم بزند، به سهم ۱۴ میلیارد دلاری پوشاک در اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: در صورتی که روی رسته پوشاک سرمایه‌گذاری کنیم بهره‌وری ملی افزایش می‌یابد.

معاون وزیر کار تأکید کرد، همه رسته‌های شغلی نظیر پوشاک و یا فناوری اطلاعات در صورتی می‌توانند کیک اقتصاد ایران را بزرگ کنند که به بازارهای جهانی اتصال یابند.

منصوری با بیان این‌که در سال‌های ٢٠٠٨ و ٢٠١١ به ترتیب ٩٦ و ٨٨ درصد بنگاه‌های کشور به شبکه صنعتی مربوطه و به ویژه شبکه جهانی مربوطه متصل نبودند (به دلیل تحریم و سوءمدیریت)گفت: در صورتی که کالایی را تولید کنیم، اما با برند جهانی اتصال نباشد به شکل منفرد کسی آن را از ما نمی‌خرد.

وی تأکید کرد اگر اتصال برقرار و کیک اقتصادی بزرگ شود سپس سرمایه‌گذاری خارجی تحقق می‌یابد.

به گفته منصوری، هم اکنون اتصال با برند‌‌‌ها در رسته پوشاک برقرار شده که این اتصال می‌تواند بخش بزرگی از نیاز ۱۴ میلیارد دلاری پوشاک کشور که بخش عمده آن با قاچاق است را کاهش دهد.

منصوری گفت: همچنین در حوزه فناوری اطلاعات باید با کشورهای کره‌جنوبی، هند و آلمان متعامل شویم تا چتر حمایتی برای این رسته شغلی ایجاد کنیم.

وی بیان کرد: رسته‌های شغلی در استان‌ها مشخص شده است کیک اقتصادی را می‌توان از طریق همین رسته‌ها بزرگ کرد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار با اشاره به طرح کارورزی که از سوی وزارت کار پیگیری می‌شود، گفت: این طرح در ۸ استان کشور پایلوت شده است که براساس آن فارغ‌التحصیلان می‌توانند جذب بازار کار شوند، براین اساس دستمزد آنها به اندازه یک سوم حداقل حقوق از سوی دولت پرداخت می‌شود همچنین سهم بیمه کارفرما را هم تقبل می‌کنیم.

 

وی با اشاره به اعزام نیروی کار به خارج از کشور گفت: باید کشور‌‌‌ها و نیازهای شغلی آنها مشخص شود تا بتوانیم نیروی کار را برای اعزام آماده کنیم