تنظیم نقشه راه واردات توسط فدراسیون واردات و فعالان اقتصادی

تنظیم نقشه راه واردات توسط فدراسیون واردات و فعالان اقتصادی رییس فدراسیون واردات گفت: حمایت از تجارت خارجی، در فضای خاکستری و غبارآلود امکان‌پذیر نخواهد بود. بلکه نیازمند یک ساختار توانمند، مؤثر و شفاف است که در آن به‌خوبی نقش‌‌‌‌ها و مسؤولیت‌ها تعریف‌شده باشد. چشم‌انداز فعالیت‌ها و رویکرد‌‌‌ها تبیین شده باشد. فرهاد احتشام‌زاد، در گفت‌وگو […]

تنظیم نقشه راه واردات توسط فدراسیون واردات و فعالان اقتصادی

رییس فدراسیون واردات گفت: حمایت از تجارت خارجی، در فضای خاکستری و غبارآلود امکان‌پذیر نخواهد بود. بلکه نیازمند یک ساختار توانمند، مؤثر و شفاف است که در آن به‌خوبی نقش‌‌‌‌ها و مسؤولیت‌ها تعریف‌شده باشد. چشم‌انداز فعالیت‌ها و رویکرد‌‌‌ها تبیین شده باشد.

فرهاد احتشام‌زاد، در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران گفت: خلأ وجود یک سند بالادستی به‌عنوان نقشه راه برای ایجاد یک‌صدای واحد در تمام واحدهای اقتصادی به‌خصوص در حوزه واردات بیش از گذشته احساس می‌شود.

وی افزود: به‌طورکلی واردات و صادرات، دو بال تجارت خارجی هستند که در همه تئوری‌های اقتصادی، تعادل بخشیدن به آن دو، به‌عنوان یک ضرورت اساسی برای تحقق و استمرار توسعه مطرح است و هیچ‌گاه نمی‌توان اقتصاد کشور را صرفاً مبتنی بر یکی از این دو و بدون توجه به دیگری جلو برد. بلکه هر دو به اشکال مختلف با مجموعه کثیری از مؤلفه‌های اقتصادی درهم‌تنیده‌اند و باید به‌دور از شعارزدگی و مبتنی بر واقعیت‌های اقتصادی برای هریک نقشه راه مشخصی مدنظر باشد.

احتشام‌زاد تصریح‌ کرد: بر این اساس است که باید اذعان کنیم حمایت از تجارت خارجی، در فضای خاکستری و غبارآلود امکان‌پذیر نخواهد بود. بلکه نیازمند یک ساختار توانمند، مؤثر و شفاف است که در آن به‌خوبی نقش‌‌‌‌ها و مسؤولیت‌ها تعریف‌شده باشد. چشم‌انداز فعالیت‌ها و رویکرد‌‌‌ها تبیین شده باشد. فرمول مشخصی برای نحوه مشارکت‌پذیری گروه‌های مختلف ذی‌نفعان مورد اجماع جمعی قرارگرفته باشد‌ و در یک‌کلام داده‌ها و برون داده‌های آن معلوم باشد.

رییس فدراسیون واردات افزود: این موضوع آنجایی حساسیت بیش‌تری پیدا می‌کند که به هر حال تضاد منافع و تعارض خواسته‌ها و اولویت‌ها در میان تشکل‌های اقتصادی، مقوله غیرقابل‌اجتنابی است و باید برای تحقق زنجیره نتایج و به ثمر نشستن آن، یک الگوریتم مشخص و یک سند بالادستی که مورد اجماع اکثریت باشد، وجود داشته باشد.

به گفته احتشام‌زاد، بر پایه این باور، خلأ وجود یک سند بالادستی به‌عنوان نقشه راه برای ایجاد یک‌صدای واحد در حوزه واردات بیش از گذشته احساس می‌شود.

وی تصریح‌ کرد: به همین جهت از سوی فدراسیون واردات، برنامه منسجمی مبتنی بر الگوی «مدیریت نتیجه محور» برنامه‌ریزی‌شده و از همه تشکل‌های وارداتی دعوت به‌عمل آمده تا با حضور در سلسله جلسات، راه‌ها و نگرش‌‌‌‌ها برای حذف عوامل بروز دست‌اندازهای تکرارشونده، هزینه‌زا، غیرمنطقی و مزمن شناسایی کنند و آن را در قالب یک برنامه منسجم تدوین کنند.

رییس فدراسیون واردات تأکید‌ کرد: تنها برنده شرایط غبارآلود فعلی، قاچاقچیانی هستند که برای در اختیار گرفتن بازار و از میدان بیرون کردن واردکنندگان رسمی و شناسنامه‌دار در کمین افزایش موانع غیرتعرفه‌ای در نظام تجارت خارجی کشورمان لحظه‌شماری می‌کنند.

 

احتشام‌زاد، ابراز امیدواری کرد این سند هرچه زودتر و با همکاری قاطبه تشکل‌های وارداتی بخش خصوصی و همچنین سازمان‌ها و دستگاه‌های غیرخصوصی مرتبط و متصدی حوزه واردات تهیه و نهایی شود.