بانک توسعه اسلامی تغییر رویکرد می‌دهد

بانک توسعه اسلامی تغییر رویکرد می‌دهد بانک توسعه اسلامی، بزرگ‌‌ترین سازمان توسعه‌ای در جهان اسلام قصد دارد فعالیت‌های خود را احیا کند و رویکرد خود را از سرمایه‌گذاری‌های کوچک به حمایت‌های پایدار و زیربنایی تر از طرح‌های توسعه‌ای تغییر دهد. به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، بانک توسعه اسلامی، بزرگ‌‌ترین سازمان توسعه‌ای در جهان […]

بانک توسعه اسلامی تغییر رویکرد می‌دهد

بانک توسعه اسلامی، بزرگ‌‌ترین سازمان توسعه‌ای در جهان اسلام قصد دارد فعالیت‌های خود را احیا کند و رویکرد خود را از سرمایه‌گذاری‌های کوچک به حمایت‌های پایدار و زیربنایی تر از طرح‌های توسعه‌ای تغییر دهد.

به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، بانک توسعه اسلامی، بزرگ‌‌ترین سازمان توسعه‌ای در جهان اسلام قصد دارد فعالیت‌های خود را احیا کند و رویکرد خود را از سرمایه‌گذاری‌های کوچک به حمایت‌های پایدار و زیربنایی تر از طرح‌های توسعه‌ای تغییر دهد.

این گروه غیرانتفاعی در طی ۱۰ سال گذشته در پروژه‌های انرژی، حمل و نقل، آب و فاضلاب ۸۶٫۱ میلیارد دلار تأمین مالی فراهم کرده است. بنگلادش، پاکستان و مصر از جمله کشورهایی هستند که بیش‌ترین استفاده را از منابع این بانک داشته‌اند. اما بندر هجار، رییس جدید این بانک گفته که بانک توسعه اسلامی باید تمرکززدایی کند و روش فعالیتش را تغییر دهد.

هجار در حاشیه یک کنفرانس تجاری در سارایوو گفت: «بانک توسعه اسلامی باید به جای ارایه تسهیلات به طرح‌های منفرد و کوچک به سمت راه‌حل‌های زنجیره ارزش حرکت کند.»

بانک توسعه اسلامی به صورت سنتی سرمایه و کمک‌های فنی به شرکت‌های منفرد و سازمان‌های دولتی ارایه می‌کند، اما هجار گفته که این بانک از این پس با دامنه گسترده‌تری از نهاد‌‌ها تعامل خواهد کرد و قصد دارد شبکه‌ای از سازمان‌ها، بنیاد‌‌ها و دانشگاه‌های غیردولتی را تشکیل دهد.

وی افزود: «این تغییر رویکرد به بانک کمک خواهد کرد تا به شکلی پایدارتر و بهینه‌تر با چالش‌های توسعه‌ای مقابله کند. ما شبکه‌ای ایجاد خواهیم کرد و بانک توسعه اسلامی نقش تسریع کننده امور را ایفا خواهد کرد.»

هجار، وزیر حج سابق عربستان سال گذشته به عنوان رییس بانک توسعه اسلامی انتخاب شد و جایگزین احمدمحمدعلی شده که از سال ۱۹۷۵ ریاست این بانک را بر عهده داشت.

 

عربستان با ۲۳٫۵ درصد سهام، بزرگ‌‌ترین سهام دار بانک توسعه اسلامی است و پس از آن کشورهای لیبی، ایران، نیجریه و امارات از سهامداران عمده این بانک هستند.