تقویت ۲۱ واحدی شاخص کل بورس معاملهگران بورس تهران در بازار سهام بیحجم دیروز در حالی تقویم مجامع شرکتهای بورسی را مرور کردند که ارزش معاملات بورس با روی سامانه مدیریت فناوری رقمهای عجیب و غریبی را نمایش داد که به قد و قواره بازار نمینشست. به گزارش فارس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی […]
تقویت ۲۱ واحدی شاخص کل بورس
معاملهگران بورس تهران در بازار سهام بیحجم دیروز در حالی تقویم مجامع شرکتهای بورسی را مرور کردند که ارزش معاملات بورس با روی سامانه مدیریت فناوری رقمهای عجیب و غریبی را نمایش داد که به قد و قواره بازار نمینشست.
به گزارش فارس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با افزایش ۲۱ واحدی روی رقم ۸۱هزارو۱۴۶ واحد ایستاد.
شاخص کل هموزن اما با افزایش ۷ واحدی عدد ۲۷هزارو۵۱۳ واحد را به نمایش گذاشت.
شاخص سهام آزاد شناور نیز با افزایش ۲۹ واحدی به رقم ۸۸هزارو۷۵۸ واحد دست یافت.
شاخص بازار اول اما در حالی با افزایش ۱۹ واحدی به رقم ۵۶هزارو۱۰ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با افزایش ۲۶ واحدی عدد ۱۸۱هزارو۵۷۱ واحد را به نمایش گذاشت.
براساس این گزارش، در این روز معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت خدمات انفورماتیک با ۳۷ واحد، همراه اول و فولاد مبارکه هر یک به میزان ۲۰ واحد و پتروشیمی خارک با ۱۴ واحد افزایش بیشترین تأثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.
در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت گروه مپنا با ۲۴ واحد، پالایش نفت اصفهان و بانک تجارت هر یک تا ۲۰ واحد و کشتیرانی ج.ا.ا با ۱۷ واحد کاهش، بیشتری تأثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.
به گزارش فارس، ارزش کل معاملات دیروز بورس تهران در حالی در بازار نقدی به بیش از ۱۶۷ میلیارد تومان رسید که بر روی تابلوی معاملات این رقم به بیش از ۲۹۶ میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دستبهدست شدن ۶۶۹ میلیون و ۵۱۲هزار سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۴۹هزار و ۷۲۶ نوبت داد و ستد بود.
طی معاملات این روز نماد معاملاتی شرکتهای داروسازی جابربنحیان، شیمیدارویی داروپخش، سیمان فارسنو، داروسازی زهراوری، سبحان دارو، خدمات انفورماتیک، تولیدی گرانیت بهسرام، توسعه خدمات دریایی و بندری سینا و حق تقدم سهام آن، آهن و فولاد ارفع، کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان، سرمایهگذاری و فنی و مهندسی مشانیر، فارسیت اهواز و حق تقدم خرید سهام بیمه حافظ بازگشایی در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای کشت و صنعت چینچین، ایران مرینوس، آسان پرداخت پرشین، صنایع خاک چینی ایران، لابراتوارهای رازک، سرمایهگذاری صنعت و معدن، حق تقدم خرید سهام سیمان کردستان و داروسازی تولید دارو متوقف شدند.
همچنین پذیرهنویسی مجموع تعداد ۳ میلیون و ۵۰۰هزار ورقه در دو مرحله یک میلیون و ۷۵۰هزارتایی شرکت ایرانی تولید اتومبیل سایپا از طریق دو شرکت تأمین سرمایه لوتوس پارسیان و بانک ملت با نرخ سود علیالحساب سالانه ۱۸ درصد بهطور روزشمار از طریق بورس تهران به مدت سه روز کاری آغاز شده است.
از نکات جالب توجه اینکه در سال گذشته نیز سایپا از طریق انتشار اوراق مرابحه اقدام به تأمین مالی ۵۰۰ میلیارد تومانی با سود علیالحساب ۱۸ درصد کرده بود.
همچنین پذیرهنویسی حق تقدم استفاده نشده مؤسسه اعتباری ملل به تعداد ۱۵۵ میلیون و ۶۲۳هزار و ۸۶۱ حق تقدم استفاده نشده برای مدت ۸ روز کاری آینده آغاز شد.
در این روز در بازار۲ بورس تهران که به معاملات درون گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد ۲۰ میلیون سهم فولاد مبارکه اصفهان به ارزش کمتر از ۳ میلیارد تومان کدبهکد شد؛ همچنین ۱۷ میلیون سهم لیزینگ رایان خودرو به ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان کدبهکد شد.
در ایران ترانسفو نیز ۱۲ میلیون سهم به ارزش کمتر از ۷ میلیارد تومان با معاملات درون گروهی سهامدار عمده همراه شد و این در حالی است که امروز ۱۰ میلیون سهم بانک ملت به ارزش بیش از یک میلیارد تومان به کدهای درونگروهی سهامدار عمده انتقال یافت.
همچنین ۸ میلیون حق تقدم ایران ترانسفو به ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان با معاملات انتقالی از سوی سهامدار عمده همراه بود. همچنین ۵ میلیون سهم گسترش نفت و گاز پارسیان به ارزش کمتر از ۹ میلیارد تومان با معاملات انتقالی از سوی سهامدار عمده مواجه شد و در پتروشیمی خارک نیز کمتر از دو میلیون سهم به ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان کدبهکد شد.
براساس این گزارش، روز گذشته، بازار سهامی در حالی معاملاتی کم حجم را در اغلب نمادهای معاملاتی شاهد بود که به نظر میرسید با توجه به تثبیت قیمت سهام در بازار و ترجیح معاملهگران برای مشخص شدن روند واقعی سهام پس از فصل مجامع، تمرکز بر تکسهمها به عنوان استراتژی موقت معاملهگران در دستور کار قرار گرفته است.
در این بین گروههای کوچک بازار سهام همچون غذاییها، گروه لاستیک شرکتهای فناوری و پردازش اطلاعات در کنار تکسهمهای دارویی همچنان با اقبال خریداران کم تعداد بازار روبهرو هستند.
در بازار سهام میشد نظاره کرد که با وجود ارزش معاملات ۱۶۷ میلیارد تومانی بازار نقدی سهام اما متأسفانه ارزش معاملات بر روی سامانه مدیریت فناوری بورس به عنوان اصلیترین مرجع رجوع معاملهگران برای رصد لحظه معاملات و رقمهای بیش از ۵۶۰ میلیارد تومانی را به عموم سرمایهگذاران نشان میداد.
در این زمینه برخی کارشناسان معتقدند تأکید بر لزوم دسترسی آزادانه به اطلاعات و افزایش شفافیت در اقتصاد و مظهر آن یعنی بازار سرمایه در حالی از سوی دولتمردان همواره تأکید میشود که تکیه بر نماگرهای مهندسی شده و یا بالا نشان دادن ارزش معاملات بیآنکه معرف واقعیت موجود در فضای کلی معاملات باشد به بیاعتمادی گسترده سرمایهگذاران منجر میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.