مضرات، فواید و وظایف چربیها چربیها غنیترین منبع انرژی در بدن هستند. هر یک گرم چربی حدود ۹ کیلو کالری انرژی تولید میکند. کلسترول یا توسط چربی به بدن میرسد و یا در کبد از چربی سنتز میشود. این ترکیب برای تولید هورمونهای استروئیدی ضروری است و در ساختمان غشای سلول نیز وجود دارد. بنابراین […]
مضرات، فواید و وظایف چربیها
چربیها غنیترین منبع انرژی در بدن هستند. هر یک گرم چربی حدود ۹ کیلو کالری انرژی تولید میکند. کلسترول یا توسط چربی به بدن میرسد و یا در کبد از چربی سنتز میشود. این ترکیب برای تولید هورمونهای استروئیدی ضروری است و در ساختمان غشای سلول نیز وجود دارد. بنابراین وجود کلسترول در حد معینی برای انجام اعمال حیاتی بدن لازم است اما افزایش مقدار کلسترول خون خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را افزایش میدهد. به گزارش سیناپرس چربیها منبع اسیدهای چرب ضروری هستند که بدن بهطور طبیعی آنها را تولید نمیکند. اسیدهای چرب ضروری شامل اسید لینولئیک و اسید لینولنیک هستند. ویتامینهای K، E، D، A محلول در چربی هستند، بنابراین چربی موجود در مواد غذایی و غذاها این ویتامینها را به بدن میرساند. چربیها پیشساز برخی هورمونها هستند و چربیهای زیر پوست از هدر رفتن حرارت بدن و نفوذ سرما به بدن جلوگیری میکنند. به چربی برای ساختن غشاهای سلولی و غلافهایی که اعصاب را احاطه میکنند، نیاز است. وجود این ماده برای لخته شدن خون و حرکت عضلات نیز ضروری است.
مصرف مواد غذایی سرشار از چربیهای ترانس، میزان کلسترول بد (LDL) در جریان خون را افزایش میدهند و کاهش میزان کلسترول خوب (HDL) را به همراه دارند. چربیهای ترانس التهاب ایجاد میکنند که با ایجاد بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری دیابت و دیگر بیماریهای مزمن در ارتباط است. این چربیها به شکلگیری مقاومت به انسولین منجر میشوند که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش میدهند.
یک رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباع، کلسترول کلی را افزایش میدهد و توازن را به سمت کلسترول بد متمایل میکند که موجب شکلگیری انسداد در عروق قلبی و دیگر عروق بدن میشود. بنابراین مصرف زیاد آن اصلاً توصیه نمیشود. برخلاف آن یک رژیم غذایی سرشار از چربیهای غیراشباع، کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را کاهش داده و کلسترول خوب را افزایش میدهد.
ضررها و معایب روغنهای گیاهی
از گذشتههای دور یکی از منابع مهم روغنهای مصرفی انسانها، روغنهای حیوانی بوده است اما به جهت اینکه این روغنها از مقدار زیادی اسیدهای چرب اشباع و کلسترول برخوردار بودهاند و سبب ایجاد بیماریهای قلبی – عروقی میشدند، با صنعتی شدن جوامع، کمکم روغنهای گیاهی جایگزین روغنهای حیوانی شدند. این روغنهای گیاهی دارای اسیدهای چرب ضروری بسیار کم بودهاند و به مرور زمان باعث ایجاد و افزایش برخی بیماریها شدند.
نسبت مناسب اسید چرب امگا ۶/امگا ۳ در بدن انسان ۳٫۱ است و با مصرف زیاد روغنهای گیاهی این نسبت بهطور متوسط ۱۵٫۱ رسید و عامل به وجود آمدن بیماریهایی چون بیماریهای قلبی- عروقی، سرطانها به ویژه سرطان روده بزرگ و پستان و بیماریهای ضعف سیستم ایمنی بدن شد.
آزمایشهای پژوهشگران نشان میدهد که وجود امگا ۳ فراوان در بدن انسان به کاهش تکثیر سلولهای سرطانی در مبتلایان به سرطان روده بزرگ، پستان و کاهش مرگهای ناگهانی حاصل از بیماریهای قلبی-عروقی و سکتههای قلبی و کاهش بیماریهایی چون آسم و آرتریت رماتوئید میشود. در واقع استفاده از مواد غذایی که دارای چربیهای امگا ۳ هستند بر سلامت بدن نقش تعیینکننده داشته و درمان بیماریها را سرعت میبخشند. از موادغذایی سرشار از امگا ۳ میتوان به انواع ماهیها و غذاهای دریایی و روغن گیاه کتان روغنی اشاره کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.