دولت، مدیریت «سلامت» را یکپارچه کند

وزیر بهداشت دولت، مدیریت «سلامت» را یکپارچه کند وزیر بهداشت گفت: در مجمع جهانی بهداشت در ژنو، دستاورد‌‌ها و توانمندی‌های ایران در حوزه علوم پزشکی، طرح تحول سلامت و نقش مؤثری که کشورمان در رشد علمی دنیا و منطقه داشته است، مورد توجه همگان قرار گرفت. به گزارش ایلنا، سیدحسن‌هاشمی در آخرین روز از سفر […]

وزیر بهداشت

دولت، مدیریت «سلامت» را یکپارچه کند

وزیر بهداشت گفت: در مجمع جهانی بهداشت در ژنو، دستاورد‌‌ها و توانمندی‌های ایران در حوزه علوم پزشکی، طرح تحول سلامت و نقش مؤثری که کشورمان در رشد علمی دنیا و منطقه داشته است، مورد توجه همگان قرار گرفت.

به گزارش ایلنا، سیدحسن‌هاشمی در آخرین روز از سفر ۳ روزه خود به ژنو، اظهار داشت: برای شرکت در هفتادمین همایش کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت که متشکل از ۱۹۴ کشور است، در ژنو حضور پیدا کردیم؛ این گردهمایی همه ساله در همین فصل صورت می‌گیرد و هر سال هم یک موضوع را مبنای بحث قرار می‌دهند. البته در حاشیه بحث اصلی، کارشناسان کشورهای مختلف تبادل نظر می‌کنند که در انتقال تجارب و ارتقای دانش و مهارتشان برای افزایش بهداشت عمومی و مراقبت از سلامت مردم دنیا بسیار مؤثر است.

دیدار با کشورها؛ فرصتی برای توسعه صادرات دارو و تجهیزات پزشکی

هاشمی با اشاره به دیدارهای جداگانه هیأت ایرانی با چند کشور اروپایی، آسیایی و آفریقایی در حاشیه برگزاری هفتادمین مجمع جهانی بهداشت، گفت: مشکلات کشور‌‌ها در حوزه سلامت مشترک و دانش و تجربه بشری نامحدود است، اما از چنین فرصت‌هایی می‌توان برای ساماندهی نظام سلامت در کشور و بهره‌گیری برای توسعه صادرات به‌ویژه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی استفاده کرد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: در ملاقات‌هایی که با وزرای بهداشت برخی از کشور‌‌ها داشتیم، توانستیم زمینه را برای ملاقات شرکت‌های ایرانی با بعضی از شرکت‌های بین‌المللی که علاقه‌مند هستند در حوزه واکسن، دارو، تجهیزات پزشکی به یک خودکفایی نسبی برسند، فراهم کنیم.

راهی طولانی در پیش داریم

هاشمی گفت: برای اجرای کامل طرح تحول سلامت راهی طولانی در پیش داریم. مهم‌ترین بخش آن توجه مردم و آموزش‌های لازم برای کودکان و نوجوانان ایرانی است؛ به‌طوری که سبک زندگی‌شان در آینده به گونه‌ای باشد که از تولید بیماری پیشگیری کند.

دستگاه‌ها نباید مولد بیماری باشند

وزیر بهداشت تأکید کرد: علاوه بر مردم، دستگاه‌های حکومتی هم باید به مسایل سلامت توجه داشته و مولد بیماری نباشند؛ لازم است که در مردم و افرادی که کشور را مدیریت می‌کنند -دستگاه‌های تقنینی، اجرایی و قضایی- خود مراقبتی ایجاد شود. البته چون خانم «چان» عملکرد تمام کشور‌‌ها را می‌بیند، برداشت وی این‌گونه است که مدل ایران مدلی است که در دراز مدت موفق خواهد شد تا از بار بیماری‌ها کم کرده و بتواند سطح بهداشت عمومی را به ویژه در منطقه ما که بسیار آلوده و آسیب‌پذیر است، افزایش دهد.

دولت باید درمورد تولیت سلامت در کشور تصمیم‌گیری کند

وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت توجه به تجمیع منابع بیمه‌ها، گفت: مجلس و دولت حوزه سلامت را یکپارچه نمی‌بینند و همین مشکلات زیادی را در اجرای برنامه‌های وزارت بهداشت به وجود آورده است، متأسفانه شرکای ما در ۴ سال گذشته با وزارت بهداشت هماهنگ نبودند، اما دولت باید درمورد تولیت سلامت در کشور تصمیم گرفته و مدیریت را یکپارچه کند. یعنی ابتدا منابع بیمه‌ها تجمیع شده و سهمشان از بودجه عمومی افزایش پیدا کند تا هدف دولت مبنی بر رسیدگی بیش‌تر به محرومین و حاشیه‌نشین‌‌‌ها محقق شود.

ضرورت حمایت‌های مالی از بیمه‌ها

هاشمی در پاسخ به این سؤال که چشم انداز دولت دوازدهم برای ۴ سال آینده چیست، گفت: به نظر من در پایان ۴ سال دولت دوازدهم هم دسترسی باید افزایش پیدا کرده باشد، یعنی در تمام نقاط کشور مردم بتوانند از خدمات بهداشتی درمانی بدون زحمت استفاده کنند. همچنین کاهش پرداخت هزینه‌ها نیز می‌تواند یکی از چشم اندازهای مهم دولت باشد که با همکاری بیمه‌ها میسر می‌شود. بنابراین حمایت‌های مالی از بیمه‌ها، ضروری به نظر می‌رسد.

تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای حدود ۸۳ درصد مردم ایران

وزیر بهداشت افزود: طبیعی است که اگر خرید راهبردی بیمه‌ها انجام شود در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی و بخش خدمات شاهد ارتقای کیفیت خواهیم بود، اما تا امروز برای حدود ۸۳ درصد مردم ایران پرونده الکترونیک سلامت تشکیل داده‌ایم و باید بتوانیم در سراسر کشور بیماری‌ها به‌ویژه بیماری‌های غیرواگیر را کنترل کنیم و از بار بیماری‌هایی که در آینده باعث معلولیت و تحمیل هزینه‌های سرسام‌آوری به نظام سلامت می‌شود، جلوگیری کنیم.

وی ضمن تأکید بر اهمیت ارتقای شاخص‌های بهداشتی و درمانی در پایان دولت دوازدهم، یادآور شد: میزان ابتلا به دیابت، چاقی، مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلب و عروقی، سرطان و مرگ مادران باردار، کودکان و نوزادان و کودکان کم‌تر از ۵ سال و فوتی‌های حوادث جاده‌ای باید کاهش پیدا کند.

بنا بر این گزارش، وزیر بهداشت در جریان این سفر با شماری از همتایان خارجی خود ملاقات کرد.

مجمع جهانی بهداشت در هفته‌ای که گذشت با حضور هیأت‌هایی از ۱۹۴ کشور عضو این نهاد گشایش یافت. وظایف اصلی مجمع جهانی بهداشت که نهاد عالی تصمیم‌گیرنده سازمان جهانی بهداشت محسوب می‌شود، سیاست‌گذاری، نظارت بر خط مشی مالی و بررسی و تأیید بودجه پیشنهادی این سازمان است.

 

مجمع جهانی بهداشت (WHA) بالا‌‌ترین مرجع سیاست‌گذاری بهداشت در سطح جهانی است که از وزرای بهداشت کشورهای عضو تشکیل شده است.