گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۵(قسمت اول)

  بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ در مجلس شورای اسلامی در حال انجام است. در این خصوص بخش اول متن گزارش کمیسیون تلفیق پیش روی شماست. گفتنی است در این گزارش کمیسیون تلفیق طبق روال سالانه مجلس، جای اعداد نهایی در قسمت‌های نقطه چین خالی است که در نهایت با بررسی‌های نهایی از سوی مجلس […]

 

بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ در مجلس شورای اسلامی در حال انجام است. در این خصوص بخش اول متن گزارش کمیسیون تلفیق پیش روی شماست. گفتنی است در این گزارش کمیسیون تلفیق طبق روال سالانه مجلس، جای اعداد نهایی در قسمت‌های نقطه چین خالی است که در نهایت با بررسی‌های نهایی از سوی مجلس تعیین و قطعی می‌شود لذا فعلاً خالی از اعداد است.

بودجه ۹۵

متن کامل گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور در خبرگزاری تسنیم منتشر شد.

به گزارش تسنیم، کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور در اسفندماه سال جاری، لایحه بودجه امسال را مورد بررسی قرارداد و قرار است رسیدگی به گزارش این کمیسیون در دستور کار قرار گیرد.

دولت لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ را ۲۷ دی‌ماه سال گذشته با تأخیری ۴۲روزه تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

متن کامل گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال جاری که در خبرگزاری تسنیم منتشر شد، به‌شرح زیر است:

گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور به مجلس شورای اسلامی

لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور به‌شماره چاپ ۱۶۸۴ که جهت رسیدگی به این کمیسیون به‌عنوان کمیسیون اصلی ارجاع گردیده بود، در جلسات متعدد با حضور مسؤولین دستگاه‌های ذی‌ربط با محوریت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، کارشناسان مرکز پژوهش‌ها، دیوان محاسبات کشور، نمایندگان اطاق‌های بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی و تعاون مورد رسیدگی قرار گرفت و با اصلاحات و الحاقاتی به این شرح به تصویب رسید.

اینک گزارش آن تقدیم مجلس شورای اسلامی می‌شود.

رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور

الیاس نادران

بسمه تعالی

لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور

ماده واحدهـ بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور از حیث منابع بالغ بر ………………………………………………..و از حیث مصارف بالغ بر …………………………………………………….. به شرح زیر است:

الف- منابع بودجه عمومی دولت از لحاظ درآمد‌ها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینه‌ها و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی بالغ بر ………………………………………………………… شامل:

۱- منابع عمومی بالغ بر ………………………………………………………………

۲- درآمدهای اختصاصی وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی بالغ بر ………………………………………………………

ب- بودجه شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از لحاظ درآمد‌ها و سایر منابع تأمین اعتبار بالغ بر …………………………………………………… و از حیث هزینه‌ها و سایر پرداخت‌ها بالغ بر …………………………………………….

تبصره ۱-

الف- در سال ۱۳۹۵ سهم شرکت دولتی تابعه ذی‌ربط وزارت نفت موضوع بند(الف) ماده(۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۴/۱۲/۱۳۹۳، ۱۴٫۵درصد تعیین می‌شود و سود حاصل از آن معاف از تقسیم سود سهام دولت است.

ب- سهم صندوق توسعه ملی موضوع بند(ب) ماده(۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۲)، ۳۰ ‌درصد تعیین می‌شود.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است ۳۰ ‌درصد ارزش صادرات گاز طبیعی پس از کسر ارزش گاز طبیعی وارداتی را به حساب صندوق توسعه ملی واریز کند. مبلغ واریزی موضوع پاراگراف دوم بند(ب) ماده(۱) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۲) از ماه یازدهم سال محاسبه و تسویه می‌شود.

ج- به وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذی‌ربط اجازه داده می‌شود با تصویب شورای اقتصاد به‌منظور‌ سرمایه‌گذاری در طرح‌های نفت و گاز با اولویت میادین‌مشترک نسبت به انتشار اوراق مشارکت ارزی ریالی از طریق بازار سرمایه در سقف ۵۰ هزار میلیارد (۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰)ریال با تضمین بازپرداخت اصل و سود این اوراق توسط وزارت نفت ازمحل افزایش تولید همان میادین نسبت به ارقام مصوب همان سال اقدام کند.

د- این بند حذف شد.

هـ – شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران مکلف است نسبت به نوسازی و توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی و تأمین منابع مالی سهم دولت در توسعه پالایشگاه‌ها و زیرساخت‌های تأمین، ذخیره‌سازی و توزیع فرآورده‌ اقدام کند و منابع مورد نیاز را از محل افزایش ۵ درصد به قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی شامل بنزین، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره، گاز مایع و سوخت هواپیما تأمین و پس از واریز به خزانه‌داری کل کشور تا سقف ۱۵ هزار میلیارد (۱۵٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال به مصرف برساند. این منابع جزو درآمد شرکت محسوب نمی‌شود و مشمول مالیات با نرخ صفر می‌باشد.

بند الحاقی ۱- وزارت نفت موظف است از طریق شرکت‌های دولتی تابعه ذی‌ربط معادل ریالی دو میلیون تن قیر رایگان تا سقف مبلغ ۲۴ هزار میلیارد(۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۲۴) ریال به نسبت ۶۲% در اختیار وزارت راه و شهرسازی جهت روکش آسفالت وآسفالت راه‌های روستایی و ۲۰درصد در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جهت آسفالت معابر و بهسازی روستا‌ها و انجام پروژه‌های مشارکتی با دهیاری‌ها و ۱۵درصد در اختیار وزارت کشور(سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور) جهت آسفالت معابر شهرهای با جمعیت زیر ۵۰ هزار نفر و ۳درصد جهت نوسازی مدارس در اختیار وزارت آموزش و پرورش(سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس) قرار دهد و در حساب‌های فی‌مابین خود و خزانه داری کل کشور اعمال و با آن تسویه کنند. وزارت نفت تا پایان سال مالی ۱۳۹۵ نسبت به تحویل کامل قیر اقدام می‌کند.

بند الحاقی ۲ – وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذی‌ربط مجاز است به منظور اجرای خطوط گاز رسانی به شهر‌ها و روستا‌ها تا مبلغ ۳ هزار میلیارد (۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۳۰۰۰)ریال برای استان سیستان و بلوچستان و تا مبلغ دو هزار میلیارد(۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۲۰۰۰) ریال برای شرق هرمزگان از محل ماده(۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور به پروژه‌ای مربوط اختصاص دهد.