ساختمانهای بلند پایتخت روی گسل زلزله علی نعمت چهاردولی تراکمفروشی را ناشی از نبود منابع مالی پایدار شهرداریها خواند و گفت: متأسفانه در اکثر ساخت و سازهای شهری مقررات و ضوابط شهرسازی رعایت نشده است. به گزارش خانه ملت، عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه شهرداریها، سازمان نظام مهندسی و در راس آن […]
ساختمانهای بلند پایتخت روی گسل زلزله
علی نعمت چهاردولی تراکمفروشی را ناشی از نبود منابع مالی پایدار شهرداریها خواند و گفت: متأسفانه در اکثر ساخت و سازهای شهری مقررات و ضوابط شهرسازی رعایت نشده است.
به گزارش خانه ملت، عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه شهرداریها، سازمان نظام مهندسی و در راس آن وزارت راه و شهرسازی در تراکمفروشی مسؤول هستند، تصریح کرد: باید دانست چرا با وجود اینکه کشور ما وارث فرهنگ، تمدن و معماری اسلامی است اما در نما و ساخت شهرها اصول شهرسازی ایرانی- اسلامی رعایت نمیشود؟ چه اتفاقی افتاده که در حال حاضر پایتخت کشور به پارکینگی برای ماشینها تبدیل شده است.
اجرای ضوابط و مقررات شهرسازی در رفع ریشهای مشکلات حوزه شهری مؤثر است
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، اجرای ضوابط و مقررات شهرسازی را در رفع ریشهای مشکلات حوزه شهری مؤثر خواند و گفت: متأسفانه بسیاری از دلالان و واسطهگران از طریق فروش تراکم سودهای بیضابطه و کلانی را به جیب زدهاند در حالی که اگر اصول شهرسازی در شهرهای کشور رعایت میشد در حال حاضر شاهد فشردهتر شدن ساختمانها و بینظمی در نمای ساختمانها نبودیم.
تراکم فروشی در کشور ریشه در کمبود منابع مالی شهرداریها دارد
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه اشکال عمده و ریشهای در موضوع تراکمفروشی نبود منابع مالی پایدار برای شهرداریها است، افزود: چون شهرداریها از منابع مالی پایدار برخوردار نیستند از این رو با ارایه مجوزهای غیرقانونی برای ساخت و سازها و تراکمفروشی اقدام به تأمین منابع مالی مورد نیاز خود میکنند در حالی که اگر جلوی این کار گرفته نشود خطر عدیدهای را در آینده متوجه شهرهای کشور میکند، زیرا اگر قرار بر تراکم فروشی باشد باید براساس یک مطالعه دقیق این کار انجام شود.
وی با انتقاد از نقش ضعیف و فراموش شده نظام مهندسی در ساختمانسازی، تصریح کرد: در حالی که باید در تراکم فروشیها به اصول و فاکتورهایی مانند جنس خاک، نور، امنیت، گودبرداری، متراژ کوچه و خیابان و… توجه شود، ولی متأسفانه دستورالعملهای نظام مهندسی در ساختمانسازیها رعایت نمیشود که در همین زمینه شاهدیم که در خیابانهای شمال تهران با عرض کم برجهای چندین طبقه ساخته شده که این ناهمگونی موجب بروز حجم بالای ترافیک شده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: مثلاً در بخشهایی از کشور آلمان به بیشتر از ۴ طبقه مجوز ساخت نمیدهند یعنی تمامی ساختمانها ۴ طبقه هستند و براساس شرایط اقلیمی، جنس خاک، نوع آب و هوا، وضعیت مسکنهای جانبی مجوز چندمرتبهسازی دادهاند در حالی که در پایتخت کشور ما در یک کوچه ۶ متری که به بیشتر از ۴ طبقه نباید مجوز داد شاهد ساخت ساختمانهایی ۱۰ طبقه هستیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه دستگاهها و سازمانهای مرتبط با حوزه شهری به صورت جزیرهای عمل میکنند، یادآور شد: متأسفانه دستگاههای مرتبط با حوزه شهری در بحث ساختمانسازی هر کدام جداگانه به وظایف خود عمل میکنند بدون اینکه در این خصوص با هم همکاری لازم را داشته باشند.
باید مدیریت واحدی میان دستگاههای مرتبط با حوزه شهری ایجاد شود
چهاردولی با بیان اینکه باید مدیریت واحدی میان دستگاههای مرتبط با حوزه شهری برای جلوگیری از تخلفات ایجاد شود، ادامه داد: شهرداریها، سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی باید سازوکارهای لازم را برای جلوگیری از تراکم فروشی و رفع مشکلات حوزه شهری اتخاذ کنند بهطوری که اگر قرار بر صدور مجوزهای ساخت و ساز باشد براساس توافق همگانی و امضای دستگاههای مرتبط انجام شود.
ضرورت برنامهریزی برای جلوگیری از تراکم فروشی
نماینده مردم ملایر در مجلس نهم، بر ضرورت برنامهریزی برای جلوگیری از تراکمفروشی در سال جاری تأکید کرد و افزود: از آنجایی که در سال ۹۴ بازار مسکن در حالت رکود بود بنابراین کمتر شاهد تراکم فروشی بودیم که البته طبق پیشبینیها ممکن است این رکود ۳ الی ۴ سال ادامه داشته باشد.
انتقاد از روند حذف پارکینگ در ساختمان سازی
عضو کمیسیون عمران در مجلس نهم، از روند حذف پارکینگ در ساختمانسازی انتقاد کرد و گفت: با توجه به مصوبات سالهای اخیر شورای شهر، چنانچه سازندهها به هر دلیلی نتوانند حداقل پارکینگ مورد نیاز ساختمانی را تأمین کنند با پرداخت عوارض پارکینگ را از ساختمان حذف میکنند در حالی که این امر برخلاف اصول شهرسازی است و در آینده مشکلات جبران ناپذیری را در کشور ایجاد خواهد کرد.
دولت باید در موضوع تراکمفروشی به صورت جدی ورود کند
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دولت باید در موضوع تراکمفروشی به صورت جدی وارد شود، تصریح کرد: البته میتوان قواعد تراکمفروشی را به عنوان یک طرح یا لایحه در مجلس نیز تصویب نمود که مجوز چندمرتبهسازی براساس شاخصهای مختلف توسط ۳ مرجع ذیربط یعنی نظام مهندسی، وزارت راه و شهرسازی و شهرداریها صورت گیرد، زیرا در حال حاضر نتیجه جزیرهای عمل کردن دستگاههای ذیربط را در اکثر کلانشهرها شاهد هستیم.
لزوم کنترل بلندمرتبهسازی در کشور
چهاردولی، افزود: برای کنترل بلندمرتبهسازی در کشور باید این ۳ دستگاه ذیربط یک مرجع مرکزی تصمیمگیری داشته باشند که نظر هر کدام از این دستگاهها در صدور مجوزهای ساختوساز در نظر گرفته شود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در آیندهای نزدیک با وجود کمبود نقدینگی در کشور موج ساخت و سازهای جدید شروع و افرادی که دنبال پولهای هنگفت یکشبه هستند پولهای خود را از بانکها خارج و در بخش مسکن هزینه میکنند از این رو در حال حاضر باید به فکر راهکاری برای جلوگیری از بلندمرتبهسازیهای غیراصولی در کشور باشیم و در این مورد چارهاندیشی اساسی شود چرا که شرایط کشور نشان میدهد که بعد از هر رکود مسکن درکشور که ممکن است بین یک الی ۵ سال طول بکشد، مجدداً رونق زیادی را در بحث مسکن شاهد خواهیم بود.
تراکمفروشیهای غیراصولی در مناطق مختلف پایتخت
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، از فروش نامناسب و غیراصولی تراکم در مناطق مختلف پایتخت انتقاد کرد و افزود: فروش غیراصولی تراکم در برخی از مناطق تهران به نحوی است که در دادن مجوز برای ساخت یک برج هیچ توجهی از سوی مسؤولان شهرداری نسبت به زلزلهخیز بودن زمین آن نمیشود در حالی که همین امر سبب شده که بلندترین ساختمانهای کلانشهر تهران روی گسل یا در نزدیکی آن ساخته شوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.