ایران؛ بزرگ‌‌‌ترین تأمین کننده اینترنت عراق

معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد ایران؛ بزرگ‌‌‌ترین تأمین کننده اینترنت عراق مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ایران گفت: ایران بزرگ‌‌‌ترین تأمین‌کننده اینترنت عراق است و ۷۰ درصد بازار اینترنت این کشور را در اختیار دارد. محمدجوادآذری‌جهرمی در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به پیشی گرفتن ایران از ترکیه و عربستان در تصاحب بازار عراق، افزود: عراق، […]

معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد

ایران؛ بزرگ‌‌‌ترین تأمین کننده اینترنت عراق

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ایران گفت: ایران بزرگ‌‌‌ترین تأمین‌کننده اینترنت عراق است و ۷۰ درصد بازار اینترنت این کشور را در اختیار دارد.

محمدجوادآذری‌جهرمی در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به پیشی گرفتن ایران از ترکیه و عربستان در تصاحب بازار عراق، افزود: عراق، از طریق ترکیه، ایران و عربستان به بازار جهانی اینترنت دسترسی داشت که به دلیل مسایل جغرافیایی و فعالیت گروه‌های تروریستی در ترکیه، این کشور، حذف شد.

معاون وزیر ارتباطات با بیان این که با حذف شدن ترکیه از تأمین اینترنت عراق رقابت بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان بود که ما توانستیم ۷۰درصد این بازار را تصاحب کنیم.

وی افزود: اما امروز با برطرف شدن مسایل امنیتی در عراق و رفتن این کشو به سمت آسایش و آرامش و محو شدن تروریست‌ها، طبیعی است که ترکیه به بازار اینترنت عراق برگردد.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ایران خاطرنشان ساخت: ایران، ترکیه را رقیب جدی در زمینه تأمین اینترنت عراق می‌داند، بنابراین لازم است که خود را در سرویس دهی تقویت کند.

جهرمی با اشاره به ایجاد گذرگاه بین‌المللی در اهواز، افزود: این گذرگاه به ما کمک خواهد کرد با کیفیت بهتری خدمات اینترنتی به عراق عرضه و تسلط خود را بر بازار عراق حفظ کنیم.

وی در ادامه با بیان این‌که باید برای صادرات محتوای تولید شده در کشور تلاش کنیم گفت: در حال حاضر تعامل‌‌‌ها و تبادل‌های ارتباطی مان با کشور‌های همسایه در سطح اروپا درحال برقرار شدن است که با استقرار گذرگاه‌هایی که نزدیک به کشورهای همسایه باشد این مرزها طریق داخل صورت خواهد گرفت.

معاون وزیر ارتباطات، بازار عراق را بازاری حساس برای کشورمان به دلیل تمایل زیادی که در این کشور برای استفاده از محتواهایی که در شبکه‌های ایران چه در بخش ویدیو و چه شبکه‌های اجتماعی وجود دارد ارزیابی کرد و عنوان داشت: ما بایستی این امکان را به وجود آوریم که حداقل فاصله را به لحاظ کیفیت شبکه‌ای با کشورهای همسایه داشته باشیم بنابراین استقرار این گذرگاه بین‌الملل و اتصال آن از طریق فاو به بازار عراق باعث می‌شود کیفیت سرویس‌های ارتباطی بین دو کشور بهبود قابل توجهی پیدا کند.

آذری‌جهرمی گفت: اکنون کاربرانی که در بازار کشور عراق هستند و تمایل داشته باشند از سرویس‌های فناوری بخش توسعه داده شده در جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند می‌توانند با کیفیت بهتری به این محتوا‌‌‌ها دسترسی داشته باشند.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ایران افزود: البته لازم است توسعه‌دهندگان نرم‌افزار سرورهای خود را به خوزستان آورده و در اهواز مستقر کنند که حداکثر کیفیت لازم را برای بازار کشور هدف که عراق است فراهم کنند.

آذری‌جهرمی گفت: اکنون تعداد«۲۰ رک »ظرفیت موجود است و تا یکسال آینده ۶۰رک دیگر اضافه می‌کنیم و علاوه‌بر آن دیتاسنترهای بخش خصوصی و سازمان فناوری اطلاعات در سطح استان هستند که می‌توانند نقش مؤثری در ایجاد سرویس‌های برای صادرات در شبکه ملی اطلاعات داشته باشند.

معاون وزیر ارتباطات دروازه اینترنت بین‌الملل را دروازه‌ای برای صادرات ارتباطات بین‌الملل کشور و هم واردات آن دانست دانست.

آذری‌جهرمی در باره تأثیر ایجاد دروازه بین‌الملل اینترنت در استان خوزستان نیز گفت: اکنون استان خوزستان در ردیف پنجم مصرف اینترنت در کشور قرار دارد که برای دسترسی به اینترنت می‌بایست از طریق زیرساخت‌های موجود به سمت استان فارس یا به سمت تهران هدایت می‌شد و از آنجا به حوزه بازارهای بین‌الملل دسترسی می‌داشت.

این مقام مسؤول افزود: ایجاد این گذرگاه سبب خواهد شد که خوزستان دیگر برای دسترسی به اینترنت به شیراز یا به تهران رفته و گردشی اضافه برای دسترسی به اینترنت بین‌الملل برای کاربران استان انجام دهد.

آذری‌جهرمی گفت: اکنون کیفیت اینترنت در استان خوزستان و استان‌های همجوار بهتر خواهد شد که البته لازمه این موضوع آماده شدن زیرساخت‌ها است.

به گفته این مقام مسؤول اکنون اپراتورهای ثابت و سیار به جای آن‌که خدمات اینترنت خود را از استان‌های همجوار تأمین کنند تجهیزات خود را به این شهر منتقل می‌کنند که از مدت‌‌‌ها پیش تقاضا کرده بودند و اکنون حرکت خود را آغاز می‌کنند و به نظر می‌رسد ظرف دو ماه آینده استقرار استفاده اپراتورهای ثابت و سیار از گذرگاه بین‌المللی که در خوزستان ایجاد شده انجام شود.

آذری‌جهرمی تأکید کرد: امیدواریم تا دو ماه آینده بهبود کیفیت اینترنت در استان خوزستان شاهد باشیم.

مرکز دروازه بین‌الملل اینترنت اهواز، با دریافت پهنای باند از بر‌‌‌ترین اپراتورهای جهانی و توزیع آن در استان‌های همجوار ضمن ارتقای کیفیت پهنای باند در استان‌های مذکور می‌تواند بخش بزرگی از نیازمندی‌های بخش‌های علمی، پژوهشی، صنعتی، اقتصادی و تجاری را در این مناطق فراهم سازد.

 

پنجشنبه گذشته، پنجمین دروازه اینترنت بین‌الملل ایران با حضور محمودواعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان خوزستان و شهر اهواز رونمایی شد.