چرا سمور قطبی در آب یخ نمیزند؟ سمور قطبی جز معدود پستاندارانی است که میتواند در شرایط سخت سرما و یخزدگی آبها، به راحتی وارد آبهای یخ زده شده و بدون احساس سرما، شنا کند. در این گزارش به بررسی چگونگی این موضوع میپردازیم. به گزارش سیناپرس، سمور قطبی یکی از شگفتانگیزترین جانوران موجود […]
چرا سمور قطبی در آب یخ نمیزند؟
سمور قطبی جز معدود پستاندارانی است که میتواند در شرایط سخت سرما و یخزدگی آبها، به راحتی وارد آبهای یخ زده شده و بدون احساس سرما، شنا کند. در این گزارش به بررسی چگونگی این موضوع میپردازیم.
به گزارش سیناپرس، سمور قطبی یکی از شگفتانگیزترین جانوران موجود در جهان محسوب میشود که در محدوده وسیعی از سرزمینهای نیمکره شمالی شامل شمال قاره آمریکا، آلاسکا و مناطق قطبی شمال روسیه زندگی میکند. این جانور زمان زیادی از عمر خود را داخل آب در حال شنا کردن است.
از دست دادن دمای بدن داخل آب در حدود ۲۷ برابر سریعتر از زمانی است که موجودات خونگرم در خشکی به سر میبرند. این موضوع نشاندهنده نبرد سختی است که سمور آبی با طبیعت به منظور گرم نگه داشتن اندامهای داخلی خود با هدف زنده ماندن پیش رو دارد.
در این میان باید توجه داشت که زیستگاه طبیعی این حیوان در مجاورت قطب شمال بوده و دمای آب محل زندگی وی در نیمی از سال حدود صفر درجه یا یک درجه بالای صفر است و در بسیاری از روزهای سرد زمستانی، این دما به زیر صفر رفته و آبهای منطقه؛ منجمد میشوند ولی با این وجود، سمور آبی بومی مناطق قطب باز هم حاضر به ترک آب و آمدن به سمت ساحل نیست. آزمایشهای انجام شده نشان میدهد که از دست دادن دمای بدن داخل آب در حدود ۲۷ برابر سریعتر از زمانی است که موجودات خونگرم در خشکی به سر میبرند. این موضوع نشاندهنده نبرد سختی است که سمور آبی با طبیعت به منظور گرم نگه داشتن اندامهای داخلی خود با هدف زنده ماندن پیش رو دارد.
این موضوع زمانی جالبتر است که بدانیم برخلاف سایر پستاندارانی که در آب زندگی میکنند، سمور آبی فاقد لایه چربی زیر پوست است که سبب گرم نگهداشتن موجودات در آبهای یخزده میشود. به گفته جانورشناسان، راز سمورهای آبی و توانایی آنها در تحمل سرمای شدید، در پوست خز مانند بدن آنها نهفته است. در بدن این حیوان در حدود یک میلیون تار موی خز مانند در یک اینچ مربع وجود دارد. برای درک بهتر این موضوع کافی است تا بدانید این تعداد مو که در یک اینچ مربع از بدن سمورهای آبی وجود دارد، بهطور معمول در تمامی سر یک انسان رشد میکند.
مطالعات جانورشناسان همچنین نشان میدهد هیچ جانوری در سراسر دنیا به مانند سمورهای آبی دارای تراکم مو در بدن خود نبوده و این جانور به واسطه تراکم موهای طبیعی خود در رتبه نخست جهان قرار میگیرد. از سوی دیگر پوست و خز سمورهای آبی دارای دو لایه است لایه فوقانی به صورت رشتههای بلند و ضد آب بوده و لایههای زیرین کرک مانند و گرم هستند. لایه فوقانی همواره به واسطه ترشح غدد ویژه موجود در پوست سمور، چرب بوده و این موضوع سبب ایجاد لایهای نفوذناپذیر در برابر آب خواهد شد. از سوی دیگر موهای بدن این حیوان علاوه بر تراکم بالا و چرب بودن، دارای قلابهای میکروسکوپی ویژهای است که موجب یکپارچه شدن سطح بیرونی شده و لایه زیرین کرکدار پوست سمور با حبس کردن هوا در داخل خود؛ گرم مانده و مانند یک عایق حرارتی عمل میکند. به این ترتیب، سمورهای آبی در مناطق مجاور قطب شمال قادر هستند بدون هیچ مشکلی به داخل آبهای یخ زده رفته و بدون احساس سرما، شنا کنند.
منبع howitworks
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.