۶ علت تعرق شدید در خواب

۶ علت تعرق شدید در خواب اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که هنگام خواب در اتاقی با دمای متعادل خیس عرق می‌شوید این گزارش را حتماً دنبال کنید. به گزارش سلامت‌نیوز به نقل از Activebeat، عرق کردن در خواب موضوع شایع و البته کلافه کننده‌ای برای همه است. بسیاری از دلایل تعریق […]

۶ علت تعرق شدید در خواب

اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که هنگام خواب در اتاقی با دمای متعادل خیس عرق می‌شوید این گزارش را حتماً دنبال کنید.

به گزارش سلامت‌نیوز به نقل از Activebeat، عرق کردن در خواب موضوع شایع و البته کلافه کننده‌ای برای همه است. بسیاری از دلایل تعریق شبانه ناشی از یائسگی و اضافه وزن است اما اگر شما جزو این دسته از افراد نیستید احتمالاً تعریق شبانه‌تان به این ۶ دلیل اتفاق می‌افتد.

نگاهی به داروهایی که مصرف می‌کنید، بیندازید

تحقیقات نشان داده است داروهای ضد افسردگی و روانی معمولاً باعث تعریق شبانه و بالا رفتن درجه حرارت بدن می‌شود و با توجه به مطالعاتی که در سال ۲۰۰۳ منتشر شده است، محققان پی بردند استامینوفن و آسپرین نیز جزو داروهایی است که تعریق را در خواب افزایش می‌دهد.

ارتباط ژنتیکی و انواع بیماری‌ها

محققان مرکز بین‌المللی تعریق‌شناسی، عرق کردن شبانه را به دو قسمت دسته‌بندی کرده‌اند. اول، تعریق کانونی اولیه و تعمیم تعریق ثانویه و دیگری می‌تواند نشان‌دهنده یک نوع بیماری خاص در فرد باشد. در نوع دوم که حاکی از یک نوع بیماری است فرد به شدت عرق می‌ریزد (برای مثال در پرکاری تیروئید)، اما نوع اول به ژنتیک فرد برمی‌گردد و باعث عرق بر روی پا، پیشانی، زیر بغل و سر خواهد شد، بدون این‌که دلیلی قابل شناسایی داشته باشد.

عفونت در بدن

بیماری سل جزو آن دسته از بیماری‌های عفونتی است که با تعرق بیش از حد بدن همراه است. همچنین مطالعات نشان داده است عفونت موجود در بدن نیز در این عارضه بی‌تأثیر نیست و عفونت‌های باکتریایی مانند آبسه، اچ‌ای‌وی، التهاب استخوانی و التهاب دریچه قلب از دلایل عمده تعرق شبانه به حساب می‌آیند.

هیپوگلیسمی

هیپوگلیسمی به پایین افتادن قند خون به زیر ۶۰ (میلی‌گرم بر دسی‌لیتر) گفته می‌شود. قند خون می‌تواند اثرات مثبت و منفی در یکسری از توابع در بدن مانند ضربان قلب، اشتها و خلق و خو داشته باشد. افرادی که دچار افت قندخون هستند به شدت عرق می‌ریزند. همچنین این دسته از بیماران در طول شبانه‌روز این مشکل را به خوبی احساس می‌کنند لذا برای حل این عارضه به پزشک مراجعه کنید، به احتمال زیاد بدنتان به ترزیق انسولین نیاز دارد.

آپنه خواب

محققان اخیراً میان آپنه خواب و تعرق‌های شبانه ارتباطاتی یافتند. بیمارانی که درگیر آپنه‌خواب هستند، تعرق شبانه در آنها بیش‌تر رخ می‌دهد چرا که برای مدت کوتاهی تنفستان قطع شده و اکسیژن‌رسانی به مغز مختل می‌شود در نتیجه تپش قلب و درجه حرارت بدنتان بالا رفته و بدنتان خیس عرق می‌شوید.

استرس مزمن

یکی از دلایل آشکار در بروز تعریق شبانه را، استرس و اضطراب مزمن در برمی‌گیرد. بیمارانی که دائماً درگیر استرس و اضطراب هستند دارای افکاری منفی بوده و این عامل به تنهایی برای تعرق بیش از اندازه در خواب کافی است.

وجود برخی از سرطان‌ها

 

علایمی چون تب، کاهش وزن شدید و خستگی مزمن اگر به مدت طولانی در بدن ماندگار شود، می‌تواند علایم ناشی از سرطان باشد. با این حال تحقیقات نشان داده است عرق کردن در طول خواب نیز می‌تواند بیانگر یک علامت هشدار‌دهنده در زمینه سلامتی باشد. سرطان لنفوم نیز جزو آن دسته از سرطان‌هاست که با تعرق شبانه ارتباط تنگاتنگی دارد. البته از انواع دیگر سرطان‌‌ها می‌توان به لوسمی(مغز استخوان) نیز اشاره کرد، که با علامت هشداردهنده تعرق در خواب خود را آشکار می‌کند. این سرطان علایمی شبیه به سرما خوردگی دارد(تب، خستگی، درد عضلات و تعرق شبانه).