ضرورت همکاری بخشهای دولتی و خصوصی برای تحقق بهرهوری توسعه در بیانیه آیین رسمی بزرگداشت روز ملی بهرهوری بر همکاری بخشهای دولتی و خصوصی و توسعه نظام آموزش و پرورش مهارت محور برای تحقق بهرهوری تأکید شد. به گزارش ایرنا، در این بیانیه آمده است: جشنواره ملی بهرهوری برای کمک به تحقق مفاد برنامههای توسعه […]
ضرورت همکاری بخشهای دولتی و خصوصی برای تحقق بهرهوری توسعه
در بیانیه آیین رسمی بزرگداشت روز ملی بهرهوری بر همکاری بخشهای دولتی و خصوصی و توسعه نظام آموزش و پرورش مهارت محور برای تحقق بهرهوری تأکید شد.
به گزارش ایرنا، در این بیانیه آمده است: جشنواره ملی بهرهوری برای کمک به تحقق مفاد برنامههای توسعه در حوزه بهرهوری و لزوم بهرهگیری از سازوکار اجرایی برای تحقق چشمانداز ۲۰ ساله نظام و با هدف اشاعه فرهنگ مدیریت بهرهوری و کمک به افزایش توان رقابتپذیری بنگاههای اقتصادی و قدردانی از بهرهورترین مدیران ارشد شرکتهای ایرانی، هشتمین دوره برگزاری خود را به پایان میرساند و آغاز نهمین دوره آن را بهطور رسمی اعلام میکند.
دستاوردهای این جشنواره پس از برگزاری ۸ دوره به شرح زیر است:
۱- اندازهگیری ۱۸۰ شاخص مالی، اقتصادی و بهرهوری برای بیش از ۵ هزار بنگاه اقتصادی به دو نرخ جاری و ثابت در قالب ۵۲ گروه تولیدی و خدماتی با دقت و سرعت بالا و براساس روشهای سازمان بهرهوری آسیایی از سال ۱۳۸۲ تاکنون
۲- ایجاد پایگاه داده بیش از ۶۰۰ تجربه موفق ارتقای عملکرد و بهرهوری
۳- ایجاد پایگاه داده نزدیک به ۵۰ تجربه موفق بهینه کاوی در سازمانهای ایرانی
۴- اندازهگیری شاخص رضایت کارکنان برای نزدیک به ۱۰۰ بنگاه اقتصادی
۵- ایجاد شبکهای متشکل از ۶ هزار و ۵۰۰ متخصص در صنایع مختلف به عنوان داور جشنواره ملی بهرهوری
این جشنواره متشکل از ۵ مسابقه است که عبارتند از: مسابقه ملی بهرهوری، مسابقه ملی تجربههای موفق، مسابقه بهترین محل برای کار، مسابقه ملی بهینه کاوی و مسابقه توان اجرایی.
سازمانها و بنگاههای اقتصادی که در مجموع موفق به کسب ۷۵۰ امتیاز شوند، تندیس ملی بهرهوری را کسب خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، در هشتمین دوره جشنواره، هیچ سازمانی موفق به دریافت تندیس ملی بهرهوری نشد.
این بیانیه میافزاید: نظر به اینکه صاحبنظران اقتصادی یکی از مهمترین دلایل آسیبپذیری و نبود رشد مناسب اقتصاد ایران را نداشتن رشد بهرهوری در کشور در ۵۰ سال گذشته میدانند، کمتوجهی مسؤولان اقتصادی به روز ملی بهرهوری در دهههای گذشته جای تأمل بسیار دارد و امسال نیز که روز ملی بهرهوری مقارن با هیاهوی انتخاباتی بود، باز هم این بخش خصوصی است که تلاش کرده در این روز، پرچم بهرهوری را در حد توان خود افراشته نگه دارد.
این موضوع، موجب خرسندی است که بخش خصوصی در زمینه موضوع مهم بهرهوری احساس مسؤولیت کرده و در تلاش است نقش خود را در این زمینه ایفا کند. انتظار میرود همکاریهای بخش خصوصی و دولتی در زمینه کمک به افزایش شتاب تحقق اهداف جشنواره ملی بهرهوری توسعه یابد، زیرا دبیرخانه این جشنواره، راهی را که ۸ سال است آغاز کرده، شمعی برافروخته در تاریکی میداند و سایر دلسوزان اقتصاد ایران را نیز به برافروختن شمعهایی نظیر آن دعوت میکند.
در همین راستا به برخی از مهمترین نتایج و توصیههای حاصل از برگزاری آیین رسمی بزرگداشت روز ملی بهرهوری در تاریخ یکم خرداد ماه ۱۳۹۶ اشاره میشود:
۱- جشنواره ملی بهرهوری، به عنوان یک نهاد غیرانتفاعی، امکان ارایه کارنامه بهرهوری بنگاههای اقتصادی را به صورت رایگان فراهم کرده است. این کارنامه شامل اندازهگیری شاخصهای مهم بهرهوری و مقایسه رشد آنها با میانگین صنعت و اهداف رشد بهرهوری در برنامه ششم توسعه است. به این منظور هر بنگاه اقتصادی میتواند با ارایه صورتهای مالی حسابرسی شده خود طی ۳ سال گذشته کارنامه بهرهوری خود را بهطور رایگان دریافت کند.
۲- جشنواره ملی بهرهوری همگام با بهرهورترین فعالان اقتصادی شناسایی شده در گروههای اقتصادی مختلف و به نمایندگی از کسب و کار کشور که سهم بهسزایی در توسعه نهضت ملی بهرهوری در سطح ملی و توسعه پایگاه داده ملی در حوزه شاخصهای عملکردی مالی، اقتصادی و بهرهوری ایفا کرده است، بر لزوم اجرای سریع، صحیح و کامل قوانین مرتبط با شفافیت اقتصادی و گردش آزاد و عادلانه اطلاعات اقتصادی در کشور تأکید میکند.
۳- سرمایهگذاریهای خارجی در صورتی که بتواند با موضوع انتقال فناوری و انتقال دانش و تجربه به کشور همراه باشد و به افزایش سطح توان مدیریتی در سازمانها کمک کند، میتواند راه مناسبی برای ارتقای بهرهوری در شرایط کنونی در کشور باشد.
۴- توسعه نظام آموزش و پرورش مهارت محور در کشور مورد تأیید قرار گیرد.
۵- تولید آمار و اطلاعات بخش خصوصی جهت بهرهبرداری و استفاده در مدیریت بخش خصوصی و ارایه اطلاعات مستقل به حاکمیت مورد توجه قرار گیرد.
۶- با توجه به لزوم ایجاد دیدگاه بلندمدت در برنامهریزیهای کلان، در اقتصاد و کسب و کار در کشور ضروری است برای پایداری و بقای بنگاههای اقتصادی، موضوع اندازه و حجم تولید اقتصادی و همچنین مکانیابیهای مناسب برای ساخت و راهاندازی بنگاههای اقتصادی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و شرکتهای کوچک و متوسط از طریق ایجاد نوآوری در محصولات خود (همانند استارتآپها) و تلاش برای رسیدن به حجم تولید اقتصادی و استفاده از ظرفیتهای بلااستفاده اما دارای توجیه اقتصادی در کشور فعالیتهای خود را توسعه دهند و حمایت دولت صرفاً برای حفظ شرکتهای کوچک و متوسط فقط با هدف کاهش نرخ بیکاری نمیتواند در بلندمدت به سود اقتصاد بهرهور باشد.
۷- توصیه نهایی جشنواره ملی بهرهوری آن است که با هدف کوچک شدن دولت در دراز مدت، استفاده از عبارت «دولت نباید…» به جای عبارت «دولت باید…» در گفتمانهای اقتصادی کشور متداول شود.
به گزارش ایرنا، فرایند اجرایی هشتمین جشنواره ملی بهرهوری از تاریخ اول خرداد ماه سال ۹۵ آغاز شد، در این دوره از جشنواره در مجموع ۳۸ پروژه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، همچنین هفت پروژه نیز در سومین مسابقه ملی بهینه کاوی شرکت کردند.
از میان پروژههای ارسالی گروههای مواد و محصولات دارویی و بانک و مؤسسات پولی و مالی با ۶ پروژه بیشترین و گروه صنایع غذایی با ۲ پروژه کمترین پروژه را در این دوره از مسابقات ارسال کردهاند. همچنین با توجه به بررسی پروژهها در حوزههای مختلف ۲۰ پروژه در حوزه نوآوری، ۱۴ پروژه در حوزه تیم سازی، توانمندسازی پرسنل، ۱۱ پروژه در حوزههای بهینه کاوی و برنامهریزی استراتژیک و توسعه، ۱۰ پروژه در حوزههای مدیریت فرایند و توسعه و تمرکز بر بازار و مشتری، ۹ پروژه در حوزه مدیریت دانش و فناوری اطلاعات، هفت پروژه در حوزههای رهبری، روابط با تأمینکنندگان و شرکا و استانداردها و جوایز، ۶ پروژه در حوزه ارزیابی عملکرد و ۵ پروژه در حوزههای مسؤولیت پذیری اجتماعی و زیستمحیطی و تحصیلات، آموزش، توسعه و یادگیری بوده است.
پیشتر بهزادسلطانی، رییس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرده بود، مطابق گزارش مجمع جهانی اقتصاد و برپایه شاخص رقابت پذیری جهانی، امسال ایران برای نخستین بار از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر بهرهوری منتقل شده است.
رویا طباطبایییزدی، رییس سازمان ملی بهرهوری ایران نیز به مناسبت اول خرداد ماه روز بهرهوری گفته است: شاخصهای بهرهوری در سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ و ۱۳۹۴ منفی و تنها سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ مثبت شد.
وی رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۳ را منهای ۸ درصد، سال ۱۳۹۲ برابر با صفر، سال ۱۳۹۳ برابر با ۳ درصد، سال ۱۳۹۴ برابر با منهای ۱٫۶ درصد و در سال ۱۳۹۵ برابر با ۱۱٫۶ درصد عنوان کرد.
طباطبایییزدی گفت: درست است که در سال ۱۳۹۳ معادل ۶۵ درصد از رشد اقتصادی حاصل از بهرهوری بود، اما نباید فکر کنیم این روند همیشگی است. پس از تحریم و یا جنگ همواره سهم بهرهوری در رشد اقتصادی افزایش مییابد.
وی تأکید کرد: باید برای ارتقای بهرهوری در کشور همه بخشهای مختلف اقتصادی، استانهای کشور و حتی در سطح فردی به یاری یکدیگر بشتابیم.
وی گفت: تغییرات شاخص بهرهوری کل عوامل تولید در سال ۱۳۹۲ معادل منهای ۲٫۷۹ درصد، سال ۱۳۹۳ معادل ۱٫۹۵ درصد و سال ۱۳۹۴ منهای ۳٫۵۲ درصد بود. شاخص بهرهوری کل عوامل تولید در سال ۹۵ به ۹٫۹۵ درصد رسید.
به گفته طباطبایی یزدی، بهرهوری کل عوامل تولید عبارت است از نسبت تولید ناخالص داخلی به میانگین موزون نیروی کار و موجودی سرمایه ثابت است(وزن هریک از عوامل تولید براساس ارزش آنها تعیین میشود).
این مقام مسؤول اظهار داشت: شاخصهای بهرهوری براساس ارزش افزوده تعداد جمعیت و موجودی سرمایه (۱۰۰=۱۳۹۰) است. بهرهوری نیروی کار از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ به ترتیب ۹۲، ۸۸، ۹۱، ۸۷ و ۹۵ است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.