برنامه‌های ایران برای حضور ۱۰ درصدی در تجارت جهانی گاز

برنامه‌های ایران برای حضور ۱۰ درصدی در تجارت جهانی گاز مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: اگر عراق ۵۰ هزار متر مکعب را دریافت کند، قرارداد عمان نیز بسته شود و ارسال گاز به پاکستان نیز اجرایی شود می‌توانیم به ۱۰ درصد برنامه‌ریزی شده برای صادرات گاز برسیم. حمیدرضا عراقی در گفت‌وگو با ایلنا درباره انتقادات […]

برنامه‌های ایران برای حضور ۱۰ درصدی در تجارت جهانی گاز

مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: اگر عراق ۵۰ هزار متر مکعب را دریافت کند، قرارداد عمان نیز بسته شود و ارسال گاز به پاکستان نیز اجرایی شود می‌توانیم به ۱۰ درصد برنامه‌ریزی شده برای صادرات گاز برسیم.

حمیدرضا عراقی در گفت‌وگو با ایلنا درباره انتقادات به عدم تلاش ایران برای ورود به تجارت جهانی گاز گفت: تا کنون میزان تولید گاز کشور در حدی نبود که بتوانیم صادرات داشته باشیم، ضمن این‌که نیازهای کشور به نحوی بود که تولید با نیاز همخوانی نداشته اما اکنون که فازهای پارس‌جنوبی به مدار آمده و به مرحله بهره‌برداری می‌رسد، ما این اطمینان را داریم که می‌توانیم گاز نیروگاه‌ها و صنایع و پتروشیمی را تأمین کنیم و صادرت هم داشته باشیم.

وی با اشاره به این که اکنون زمان اجرایی کردن استراتژی تجارت جهانی گاز است، افزود: ما آمادگی ارسال گاز به عراق را داریم. در زمینه ال‌سی هم توافق شده و بانک TBI عراق نیز اعلام آمادگی کرده و به زودی صادرات انجام می‌شود.

عراقی خاطر نشان کرد: طبق استراتژی تعریف شده ایران باید طی مدت دو برنامه به ۱۰درصد از سهم تجارت جهانی گاز برسیم اگر عراق ۵۰ هزار متر مکعب را دریافت کند، قرارداد عمان نیز بسته شود و ارسال گاز به پاکستان نیز اجرایی شود بدون این‌که از مسیر ال.ان.جی صادرات داشته باشیم و یا بخواهیم به اروپا برویم می‌توانیم به ۱۰درصد برنامه‌ریزی شده برای صادرات گاز برسیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز تأکید کرد: اکنون یخ مذاکره با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در حال آب شدن است و به صورت غیرمستقیم اعلام کرده‌اند که اگر تنش‌ها کم‌تر شود، وارد بازار گاز ایران می‌شوند.

وی در ادامه درباره حجم سرمایه‌گذاری شرکت گاز در برنامه ششم، خاطرنشان کرد: این حجم سرمایه گذاری حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان، معادل ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار است.

 

 عراقی تأکید کرد: صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله و ال.‌ان‌.جی امکان تحقق دارد و شرکت‌های مختلفی نیز اعلام آمادگی کرده‌اند اما قراردادهای گازی معمولاً ۵ سال طول می‌کشد که به نتیجه برسند.