چین محصولات پتروشیمی ایران را تحریم نکرده است

قائم مقام انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی چین محصولات پتروشیمی ایران را تحریم نکرده است قائم مقام انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی از پیگیری همزمان وزارتخانه‌های امورخارجه، اقتصاد و بانک مرکزی برای حل مشکل ارز پتروشیمی‌ها خبر داد و گفت: یکی از راهکارهای کوتاه‌مدت ایجاد صرافی است. فریبرز کریمایی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به مشکلاتی […]

قائم مقام انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی

چین محصولات پتروشیمی ایران را تحریم نکرده است

قائم مقام انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی از پیگیری همزمان وزارتخانه‌های امورخارجه، اقتصاد و بانک مرکزی برای حل مشکل ارز پتروشیمی‌ها خبر داد و گفت: یکی از راهکارهای کوتاه‌مدت ایجاد صرافی است.

فریبرز کریمایی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به مشکلاتی که در مبادلات مالی شرکت‌های پتروشیمی ایران با کشور چین رخ داده است، گفت: این اتفاق زمانی اتفاق افتاد که تغییری در مبادلات مالی بین گمرک و بخش بانکی چین رخ داد، ناشی از تغییر مقررات داخلی در چین است و این به هیچ عنوان به منزله تحریم محصولات پتروشیمی ایران توسط کشور چین نیست.

قائم مقام انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی با اشاره به این‌که شرکت‌های پتروشیمی باید قبل از تحویل محصولات صادراتی خود پول را دریافت کنند، تصریح کرد: باید تأکید کنم که مشکل ایجاد شده به دلیل کمبود محصولات تولید شده نیست و بانک مرکزی ایران، وزارت اقتصاد و وزارت امور خارجه به‌طور همزمان و با قید فوریت به دنبال حل این مشکل هستند.

کریمایی ادامه داد: در این حالت دو راه کار کوتاه‌مدت و بلندمدت وجود دارد تا مشکل برطرف شود در کوتاه‌مدت گزینه‌ها و راهکارهای مختلفی در کنار رایزنی با مقامات چین در حال انجام است تا مشکل برطرف شود و در بلند مدت راهکار اصلی تنوع‌بخشی به بازارهای صادراتی محصولات پتروشیمی کشور است.

این مقام مسؤول خاطرنشان‌کرد: به همین دلیل اولویت ما حل مشکلات پیش آمده به صورت ضرب‌الاجل است که برای آن نیز می‌توان راهکارهای کوتاه‌مدتی را تعریف کرد که موضوع در دست بررسی است.

وی ادامه داد: این مشکل غیرقابل حل نیست اما باید تلاش کرد تا مشکل در کم‌ترین زمان برطرف شود در این خصوص گزینه‌های مختلفی در حال بررسی است.

کریمایی با اشاره به این‌که هم‌اکنون و بعد از برجام شرکت‌های پتروشیمی تجهیزات و قطعات مورد نیاز خود را عمدتاً از کشورهای اروپایی تأمین می‌کنند، گفت: شرکت‌های پتروشیمی غیر از این‌که محصولات خود را به چین صادر می‌کنند کم‌ترین مراودات را با چین دارند و قطعات و تجهیزات خود را عمدتاً از اروپا وارد می‌کنند و موضوع تشکیل صرافی مشترک در کشور چین با لحاظ این ملاحظات در حال مطالعه است.

قائم مقام انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی در پاسخ به این سؤال که این موضوع می‌تواند در بازار ارز اثر‌گذار باشد؟گفت: سال گذشته ۱۰ میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی داشتیم که حدود ۷۰ درصد آن به بازار داخل وارد شد که تقریباً ۷ میلیارد دلار بوده است، در واقع شرکت‌های پتروشیمی در گذشته ماهانه حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار و یا ارزهای معادل آن را وارد بازار می‌کردند و اکنون بخشی از این ظرفیت در کوتاه‌مدت با اختلالاتی مواجه شده است که جبران این میزان ارز از سوی بانک مرکزی به هیچ عنوان مشکل نیست و لذا نگرانی از بابت نوسانات ارز نداریم و با مدیریت صحیح بازار ارز قابل تنظیم است.

 

وی ادامه داد: بنابراین من تأکید می‌کنم که این مشکل لاینحل نیست و این انجمن با تمامی توان و با کمک مسؤولین در حال پیگیری و حل مشکل است.