رشد ۱۰۹ درصدی سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در بخش صنعت و معدن

رشد ۱۰۹ درصدی سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در بخش صنعت و معدن بررسی سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در کشور طی ۱۰ ماهه سال ۹۵ در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۴ بیانگر رشد ۱۰۹ درصدی از لحاظ ارزش سرمایه‌گذاری بوده و همچنین در تعداد کل طرح‌ها و واحد‌ها نیز رشد ۱۴۲ درصدی نشان می‌دهد. به گزارش ایرنا […]

رشد ۱۰۹ درصدی سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در بخش صنعت و معدن

بررسی سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در کشور طی ۱۰ ماهه سال ۹۵ در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۴ بیانگر رشد ۱۰۹ درصدی از لحاظ ارزش سرمایه‌گذاری بوده و همچنین در تعداد کل طرح‌ها و واحد‌ها نیز رشد ۱۴۲ درصدی نشان می‌دهد.

به گزارش ایرنا از اطلاعات دفتر سرمایه‌گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، طی سال‌های گذشته حجم سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در بخش صنعت و معدن شاهد رشد قبل توجهی بوده، به‌طوری که سال ۹۴ حجم سرمایه‌گذاری خارجی مصوب نسبت به سال ۹۳ شاهد رشد ۳۰۰ درصدی بوده است.

براساس آخرین اطلاعات سرمایه‌گذاری خارجی مصوب به تفکیک استان، طی سال ۹۴ و ۱۰ ماهه سال ۹۵ بیش‌ترین تعداد طرح مصوب در استان خراسان رضوی بوده است.

در سال ۹۴ استان البرز در رتبه دوم و استان‌های آذربایجان غربی، تهران و اصفهان به‌طور مشترک رتبه سوم را دارند.

بیش‌ترین حجم سرمایه‌گذاری در سال ۹۴ به ترتیب در استان‌های خراسان رضوی، فارس و سیستان و بلوچستان مصوب شده است و در سال ۹۵ به ترتیب استان‌های خراسان شمالی، آذربایجان غربی و قزوین رتبه‌های نخست تا سوم را از لحاظ حجم سرمایه‌گذاری مصوب دارا بوده‌اند.

در ۱۰ ماهه پارسال کشور اسپانیا با یک طرح مصوب با حجم سرمایه‌گذاری خارجی بیش از ۳ میلیارد و ۱۳۸ میلیون دلار و با ۶۳٫۱ درصد سهم، بیش‌ترین سهم سرمایه‌گذاری خارجی در کشور را به خود اختصاص داده است.

پس از اسپانیا، کشورهای چین با ۸۶۴ میلیون و ۱۷۶ هزار دلار و سهم ۱۷٫۳ درصدی و آلمان با ۲۵۴ میلیون و ۶۷۴ هزار دلار سرمایه‌گذاری خارجی و سهم ۵٫۱ درصدی، بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

برپایه این گزارش، انگلستان، فرانسه، امارات متحده عربی، عراق، ترکیه، افغانستان، گرجستان، اتریش، مالزی، جمهوری آذربایجان، کانادا، هلند، کیت، اوکراین و روسیه، سایر کشورهایی بوده‌اند که در ۱۰ ماهه پارسال در ایران سرمایه‌گذاری مصوب در کشورمان داشته‌اند.

بر پایه گزارش آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل)، جریان ورودی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در مدت ۳ سال متوالی کاهش یافته و در سال ۲۰۱۵ به دو میلیارد دلار رسید، اما با لغو تحریم‌ها انگیزه برای جریان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی بیش‌تر خواهد شد.

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به ترتیب ۳٫۶، ۴٫۳، ۴٫۷، ۳، ۲٫۱ و ۲٫۱ میلیارد دلار بوده است.

همچنین، جریان خروجی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران در این سال‌ها به ترتیب ۱۷۰، ۲۲۰، ۱۶۰، ۱۶۰، ۹۰ و ۱۴۰ میلیون دلار بوده است.

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های اقتصادی در ارتباط با جهانی شدن و گسترش پیوندهای اقتصادی کشور‌ها با یکدیگر و یکی از روش‌های تأمین مالی است.

 

امروزه بسیاری از کشورهای جهان به واسطه عدم تکافوی منابع داخلی برای سرمایه‌گذاری، تمایل شدید به جذب سرمایه‌های خارجی پیدا کرده‌اند.