افزایش خطر ابتلا به کبد چرب با حذف سحری عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ضررهای حذف وعده سحری از سوی روزهداران گفت: نخوردن وعده سحری سبب افزایش خطر ابتلای روزهداران به کبد چرب میشود و به همین دلیل توصیه میشود این وعده غذایی حذف نشود. به گزارش ایرنا، کبد چرب […]
افزایش خطر ابتلا به کبد چرب با حذف سحری
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ضررهای حذف وعده سحری از سوی روزهداران گفت: نخوردن وعده سحری سبب افزایش خطر ابتلای روزهداران به کبد چرب میشود و به همین دلیل توصیه میشود این وعده غذایی حذف نشود.
به گزارش ایرنا، کبد چرب به تنهایی بیماری نیست، اما میتواند عامل بروز بیماری باشد، از بیماریهای قلبی و عروقی و سکته گرفته تا سرطان. کبد چرب در واقع تجمع بیش از حد چربی در کبد است.
بدین معنا که ممکن است در حالت عادی میزان چربی کبد ۵ درصد باشد ولی گاهی از این میزان بیشتر شده و به ۳۰ تا ۴۰ درصد نیز میرسد و تجمع بافت چربی در سلولهای کبد ایجاد میشود. این بیماری از نوع بیماریهای داخلی است و نحوه تغذیه و چاقی افراد در آن تأثیر بسیار دارد.
کوروشجعفریان، افزود: کسانی که توان بدنی کمتری دارند اگر وعده سحری را نخورند، آسیب جدیتری خواهند دید.
وی با بیان اینکه کسانی که وعدهای غذایی خود را در ماه مبارک رمضان حذف میکنند، شانس بیشتری برای چاقی دارند ادامه داد: روزهداران باید تمام وعدههای غذایی شامل افطاری، شام و سحری را صرف کنند تا ولع خوردن پیدا نکنند.
جعفریان ادامه داد که برخی افراد به دلیل پرخوری در ماه رمضان چاق میشوند؛ این افراد باید به مقدار نیاز غذا مصرف کنند تا دچار اضافه وزن یا چاقی نشوند.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد که سحری نمیخورند، گرسنه نمیشوند، افزود: بدن این افراد شروع به سوختوساز چربیها کرده و حالت اسیدی پیدا میکند و فرد طول روز را راحتتر تحمل میکند اما این راحتی قطعاً آسیبهایی مانند کبدچرب، دیابت، پرفشاری خون و چاقی در پی خواهد داشت.
جعفریان ادامه داد: برخی از افراد در وعده سحری، قندهای ساده مانند شربت و مربا زیاد مصرف میکنند که این کار سبب میشود تا انسولین بدن بیش از حد ترشح شده و فرد حدود ساعات ۹ تا ۱۰ صبح به شدت احساس گرسنگی کند.
وی وعده غذایی سحری را معادل ناهار اعلام کرد و گفت: همان چیزهایی مردم در ناهار میخوردند، میتوانند در وعده سحری هم صرف کنند. توصیه میشود در سحری از غذاها با فیبر بالا مانند نان سبوسدار و حبوبات به همراه سبزیجات استفاده کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افراد با رعایت اصول ساده میتوانند ماه رمضان را به نحو مطلوب روزهداری کنند و فرصت معنوی این ماه هم بهرهمند شوند.
وی به روزهداران توصیه کرد که وعدههای افطار، شام و سحر را طوری تقسیم کند که خیلی به هم نزدیک نباشد. در وعده افطاری غذای ساده که شبیه صبحانه، صرف کنند تا برای وعده شام آماده باشند.
جعفریان از روزهداران خواست پس از صرف افطار، مقداری قدم بزنند. روزهداران معمولاً در طول روز تحرک بدنی کمی دارند و توصیه میشود پس از مدتی از صرف افطار حدود نیم ساعت قدم بزنند و بعد از آن شام را صرف کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: وعده شام میتواند مانند روزهای عادی باشد و در این وعده غذایی میتواند از غلات و سبزیجات و استفاده کرد.
وی بر مصرف سبزی و میوه توصیه کرد و گفت: با توجه به اینکه ماه رمضان در فصل گرم واقع شده است، مصرف سبزی و میوه میتواند آب بدن حفظ کرده و جلوی کم آبی را بگیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.