آذربایجان برای ورود به میدان نفتی خزر پیشقدم شد مدیرعامل شرکت نفت خزر گفت: یکی از کشورهای متقاضی برای توسعه میدان نفتی خزر آذربایجان است و ما در حال مطالعه درخواست همکاری این کشور هستیم. محسندلاویز در گفتوگو با ایلنا درباره توسعه میدان نفتی و گازی خزر اظهار داشت: ممکن است این میدان در قالب […]
آذربایجان برای ورود به میدان نفتی خزر پیشقدم شد
مدیرعامل شرکت نفت خزر گفت: یکی از کشورهای متقاضی برای توسعه میدان نفتی خزر آذربایجان است و ما در حال مطالعه درخواست همکاری این کشور هستیم.
محسندلاویز در گفتوگو با ایلنا درباره توسعه میدان نفتی و گازی خزر اظهار داشت: ممکن است این میدان در قالب قراردادهای جدید نفتی توسعه داده شود.
وی افزود: در حال حاضر تعدادی از کشورها و شرکتهای بینالمللی تقاضای همکاری مشترک به ما دادهاند و ما نیز در حال بررسی موضوع هستیم.
دلاویز تأکید کرد: یکی از کشورهای متقاضی برای توسعه این میدان آذربایجان است و ما در حال مطالعه درخواست همکاری این کشور هستیم.
شناخته شدهترین میدان نفتی و گازی ایران در دریای خزر که دارای کمترین ساحل یعنی حدود ۶۰۰ کیلومتر میباشد، میدان سردار جنگل است. این میدان که در انتهای بخش مرزی ایران در استان گیلان واقع شده، ۲۴کیلومتر طول و ۱۶کیلومتر عرض دارد و از لایههای مختلفی تشکیل شده است و در سال ۱۳۸۰ و در عمق ۷۰۰متری از سطح آب، کشف و ۱۰سال بعد (در سال ۹۰)، در پی مطالعات اکتشافی روی سکوی نیمهشناور امیرکبیر، یک لایه نفتی در عمق ۷۲۸ متری در این مخزن هیدروکربوری کشف شد. گفته میشود میدان سردارجنگل، دارای ۵۰هزارمیلیارد فوت مکعب ذخیره درجای گاز است؛ یعنی بیش از ۱۰برابر میدان شاهدنیز در جمهوری آذربایجان. این در حالی است که پیش از این، سهم ایران در دریای خزر ۱۱تریلیون فوت مکعب گاز اعلام شده بود. همچنین میزان نفت درجای لایه نفتی این میدان، دومیلیارد بشکه است که نفت قابل استحصال آن حدود ۵۰۰میلیون بشکه برآورد شده است. پیشبینیهای اولیه درمورد سهم ایران از نفت خزر ۲۰میلیارد بشکه است که در میادین نفتی سردارجنگل، چالوس، نورو رویان، رامسر ورودسر و چند منبع دیگر واقع است. اما با توجه به عدم لرزهنگاری در همه مناطق و مشخص نبودن عمق معادن، نمیتوان نسبت به دقیق و اقتصادی بودن همه منابع ابراز نظر اطمینان بخشی کرد.
در مورد میزان منابع هیدروکربنی دریای خزر گمانههای متفاوتی مطرح شده است، براساس اعلام منابع اروپایی و امریکایی و سازمان انرژی جهانی در مجموع ذخایر تأیید شده این دریا شامل حدود ۵۰ میلیارد بشکه نفت و حدود ۲۶۰تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی است.
قزاقستان با بیشترین ساحل در دریای خزر (حدود ۱۶۰۰کیلومتر) بیشترین ذخایر نفتی را در مقایسه با ترکمنستان و آذربایجان در اختیار دارد و گفته میشود مهمترین کشور تولیدکننده نفت در منطقه خزر در سالهای آتی خواهد بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.