فراهم شدن امکان فروش حواله خودرو در بورس کالا

فراهم شدن امکان فروش حواله خودرو در بورس کالا مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان این‌که طرح قیمت تضمینی گندم در ۴ استان اردبیل، زنجان، مرکزی و خراسان شمالی از طریق بورس کالا انجام می‌شود، گفت: برای نخستین بار سیاست فروش و قیمت خودرو در سیستم مبتنی بر عرضه و تقاضا اعمال می‌شود. به گزارش […]

فراهم شدن امکان فروش حواله خودرو در بورس کالا

مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان این‌که طرح قیمت تضمینی گندم در ۴ استان اردبیل، زنجان، مرکزی و خراسان شمالی از طریق بورس کالا انجام می‌شود، گفت: برای نخستین بار سیاست فروش و قیمت خودرو در سیستم مبتنی بر عرضه و تقاضا اعمال می‌شود.

به گزارش فارس، حامدسلطانی‌نژاد با اشاره به مصوبه هیأت دولت برای اجرای سیاست قیمت تضمینی گندم در ۴ استان کشور گفت: عرضه مستقیم گندم براساس ماده ۳۳ قانون افزایش بهره‌وروی محصولات کشاورزی است که به جای خرید مستقیم گندم کشاورزان از سوی دولت، در ۴ استان کشور از طریق عرضه در بورس کالا حمایت می‌شوند.

مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به سازوکار طرح قیمت تضمینی گندم در بورس کالا با بیان این‌که اگر قیمت گندم بر روی تابلوی معاملات بورس کالا پایین تر از نرخ خرید تضمینی شود، دولت مابه‌التفاوت آن را به کشاورز پرداخت می‌کند، عنوان کرد: قبل از این طرح قیمت تضمینی برای محصولات ذرت، جو و برنج اجرا و اکنون با نظر مثبت دولت محصول گندم نیز به این سبد اضافه شده است.

این مقام مسؤول با این عنوان که توجه ویژه‌ای با اجرای قیمت تضمینی از سوی دولت به کیفی‌سازی و بازاری شدن محصولات کشاورزی شده است، افزود: این موضوع گامی مهم برای حرکت اقتصاد به سمت بازار مستمر و متشکل محصولات کشاورزی است، تا بتوان به تدریج از حمایت خرید محصولات به سمت حمایت‌های قیمتی بر اساس قانون مصوب مجلس حرکت کرد.

سلطانی نژاد با اشاره به جزییات اجرای طرح قیمت تضمینی گندم در سال جاری گفت: این طرح در ۴ استان به‌طور آزمایشی در اردبیل، زنجان، مرکزی و خراسان‌شمالی به عنوان استان‌های مطرح در تولید گندم اجرا می‌شود و بخشی از گندم که قرار است برای صنوف و صنایع مصرف شود و در عین حال طرف فروش آن در کشور، نظام یارانه‌ای نیست، از طریق بورس کالا انجام می‌شود.

وی درباره نحوه تعیین استاندارد‌‌ها و کیفی‌سازی محصول گندمکاران شرکت کننده در این طرح گفت: ارزیابی‌های کیفی توسط بورس کالا با همکاری بازرگانی دولتی و وزارت جهادکشاورزی نظارت می‌شود و استاندارد‌‌ها مواردی است که توسط وزارت جهاد برای گندمکاران این استان‌ها اعلام می‌شود. در این فرایند اگر قابلیت انبار برای دپوی گندم وجود داشته باشد، از آن استفاده می‌شود و الا اجرای طرح از طریق عرضه فیزیکی انجام می‌شود.

به گفته این مقام مسؤول ۴ استان انتخاب شده برای اجرای آزمایشی طرح قیمت تضمینی باید امسال فقط از طریق بورس کالا گندم تولیدی خود را به فروش رسانند.

سلطانی‌نژاد ادامه داد: نرخ تضمینی خرید گندم از سوی دولت برای امسال به ازای هر کیلو ۱۳۰۰ تومان اعلام شده، اما قیمتی که در بورس کالا بر اساس طرح قیمت تضمینی معامله می‌شود، براساس عرضه و تقاضا تعیین خواهد شد.

امکان فروش حواله خودرو در تالار نقره‌ای

مدیرعامل بورس کالا با اشاره به موفقیت نخستین معامله ۵۰ دستگاه خودرو در بورس کالا نیز گفت: قیمت‌ها در بازار خودرو همواره به‌طور ثابت در نظر گرفته می‌شده و شرایط فروش متنوع در نظر گرفته می‌شد.

هم‌اکنون بنا است سیاست فروش و قیمت با هم در یک سیستم مبتنی بر عرضه و تقاضا و فارغ از یک جانبه گرایی اعمال شود تا به این ترتیب خریدار و فروشنده بتوانند نقش آفرینی کنند.

به باور وی نخستین عرضه نقدی خودرو در بورس کالا در حالی روز دوشنبه ۸ خرداد ۹۶ با موفقیت انجام شد که انتظار می‌رود در آینده‌ای نزدیک عرضه‌های مدت‌دار خودرو را نیز در بورس کالا شاهد باشیم، تا بازار از بابت تأمین خودرو در آینده خیال راحتی داشته باشد و قیمت‌های متعادل در بازار به نفع فروشنده و خریدار تعیین شوند.

وی افزود: هم اکنون چارچوب فروش حواله در کنار فروش نقدی محصولات خودرویی فراهم شده، به‌طوری که اشخاص می‌توانند خودرویی که هنوز تحویل نگرفته‌اند را در سیستم عرضه و تقاضای مطمئن بفروشند و خریداران هم اطمینان کنند که خودرو را می‌توانند در زمان و مکان مشخص تحویل بگیرند.

 

وی افزود: با توجه به پیش قدم شدن دو خودروساز کشور هم اکنون محصولات سایپا برای عرضه در بورس کالا پذیرش شده و محصولات ایران خودرو نیز به زودی در هیأت پذیرش موافقت می‌شود، اما به‌طور کلی هر خودرو‌سازی که تیراژ تولید قابل قبولی به تشخیص هیأت پذیرش داشته باشد، می‌توانند از طریق بازار متشکل بورس کالا آن را عرضه کنند.