آب سرد در زمان افطار نخورید

آب سرد در زمان افطار نخورید متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی، گفت: خوردن و آشامیدن یک فرد در ماه رمضان بعد از تحمل ساعت‌های طولانی گرسنگی و تشنگی، باید براساس اصول علمی صحیح و آداب تغذیه منطقی و عقلانی باشد، مثلاً به دلایل مختلف نباید در زمان افطار، آب سرد مصرف کرد. به گزارش […]

آب سرد در زمان افطار نخورید

متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی، گفت: خوردن و آشامیدن یک فرد در ماه رمضان بعد از تحمل ساعت‌های طولانی گرسنگی و تشنگی، باید براساس اصول علمی صحیح و آداب تغذیه منطقی و عقلانی باشد، مثلاً به دلایل مختلف نباید در زمان افطار، آب سرد مصرف کرد.

به گزارش سلامت‌آنلاین، منصوررضایی با بیان این‌که ماه رمضان امسال هم در روزهای گرمی قرار گرفته است و بعد از حدود ۱۷ ساعت روزه‌داری اکثر روزه‌داران در موقع افطار، نوشیدن یک لیوان آب خنک را به هر چیز دیگری در موقع افطار ترجیح می‌دهند، افزود: یک فرد روزه‌‌دار چنانچه برای باز کردن روزه خود اقدام به نوشیدن آب سرد کند، سلامت خود را به خطر خواهد انداخت.

وی توضیح داد: نوشیدن آب سرد، موجب سوء‌هاضمه، اختلال در جذب، نفخ، دل‌دردهای بی‌مورد و ناراحتی‌های گوارشی دیگری می‌شود که در روزهای بعد هنگام روزه گرفتن تحمل آن برای فرد روزه‌دار سخت خواهد شد. برای جلوگیری از عوارض ذکر شده بهتر است افراد روزه‌دار ابتدا با مقداری آب جوشیده ولرم و یا چای کم‌رنگ و بهتر از همه اینها، با شیرگرم به همراه عسل یا خرما برای جبران قند و آب از دست رفته بدن افطار کنند.

رضایی با اشاره به این‌که در ماه‌های گرم به دلیل تعریق زیاد، بدن به آب بیش‌تری نیاز دارد، تأکیدکرد: جذب میزان کافی کالری برای بدن در تابستان به نسبت زمستان چندان اهمیت ندارد، بلکه مهم‌ترین مسأله مدیریت آب و املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن است و چنانچه مایعات بدن افراد روزه‌دار تأمین نشود، در طول روز عصبی و پرخاشگر و کم‌طاقت خواهند شد.

این متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی تأکیدکرد: خوردن آب به تنهایی نمی‌تواند املاح و موادمعدنی بدن را در ماه‌ رمضان جبران کند، بنابراین باید از طریق موادغذایی ذکر شده به همراه مایعات مناسب، ویتامین و املاح بدن را جبران کرد.

وی اظهارداشت: رعایت نکات ذکر شده به خصوص باز کردن افطار با مایعات گرم و مواد قندی و همچنین آرام آرام غذا خوردن سبب می‌شود که فرد دچار نوسان قند خون نشده و آرام آرام قند خون وی بالا رود.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: برای جلوگیری از مشکلات سوء‌هاضمه و مشکلات گوارشی، باز کردن روزه باید به آهستگی و رساندن موادغذایی باید به کندی در بدن صورت گیرد و از سرعت در خوردن و پرخوری در ماه رمضان به خصوص در موقع افطار که مدت زمان طولانی معده خالی بوده است، جلوگیری شود و افراد روزه‌دار باید سعی کنند از سبزی و میوه و به‌خصوص میوه‌های فیبردار و یا نوشیدنی‌های به شکل پوره و حاوی فیبر در طول شب تغذیه شوند.